وسایل و ابزار پیامبر

معنی کلمه وسایل و ابزار پیامبر در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بهترین برنامه برای کمال روح و جسم انسان، برنامه ای است که خداوند تنظیم کرده باشد. این برنامه در آداب و رسوم پیامبرانِ بزرگ خدا و اوصیای الهی، متجلی است و کامل ترین آنها راه و روش رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) است؛ چنان که در سوره احزاب آیه ۲۱، راه و روش آن حضرت، بهترین سرمشق زندگی معرفی شده است؛ به همین دلیل، گردآوری این مطالب از لابه لای کتب، اخبار، تاریخ و سیره ایشان، بسیار ضروری به نظر می رسد.
پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) با اینکه رئیس جامعه اسلامی بود و تمامی امکانات و منابع مالی را در اختیار داشت؛ اما بسیار ساده می زیست. نمونه بارز این سادگی، منزلی بود که حضرت و همسران مکرمه اش در آن سکونت داشتند. این منزل، وسایل مختصری داشت و در سادگی، مثال زدنی بود.واقدی از عبدالله بن زید هذلی چنین نقل می کند: «من، منزل همسران پیغمبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) را در آن موقع دیدم که آنها را به فرمان عمرو بن عبدالعزیز ویران کردند. دیوار حیاط ها از خشتِ خام و هر حیاط، دارای حجره هایی از چوب و شاخ خرما بود که میان آنها را گل اندود کرده بودند.۹ حجره در فاصله خانه عایشه و درب مسجد ـ که به باب النبی (صلی الله علیه و آله وسلّم) معروف است ـ تا محل خانه اسماء دختر حسن بن عبدالله قرار داشت. بر در این حجرات، پرده های مویین سیاهی آویزان بود و بالای این حجره ها نیز سفره های چرمی یا چادرهای مویین قرار داشت.»
وسایل خانه آن حضرت
وسایل خانه پیامبر شامل موارد زیر بودند.
← تختخواب
لوازم شخصی پیامبر شامل موارد زیر بودند.
← مسواک
...

جملاتی از کاربرد کلمه وسایل و ابزار پیامبر

جهت گذاشتن آئینه و وسایل و لوازم عروس بافته می‌شود.
حال که جهان به ویرانه‌ای عظیم تبدیل شده که آدمها از فرط گشنگی به خوردن یکدیگر روی آورده‌اند و عواطف انسانی جایشان را به غرایض بی رحم حیوانی داده‌اند، پدر و پسری در حال دور شدن از خطرات و آدمخواران هستند. تمام چیزی که برای آن‌ها مانده است در یک چرخ خرید که در آن وسایل و پتو هایشان را ریخته‌اند و یک اسلحه که در دست پدر است خلاصه می‌شود.
آشنایی با وسایل و تجهیزات اتاق عمل (مترجم: دکتر قربانی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد)
سال ۱۸۵۳، با آغاز جنگ کریمه میان امپراتوری عثمانی و روسیه، فرانسه و انگلستان به یاری عثمانی ایشان به همراه مرتضی (همسرشان) سربازان خود را به جنگ فرستادند. آن زمان تیتر روزنامه‌های تایمز لندن خبر از جنگ و توصیف اوضاع وخیم بیمارستان‌های نظامی انگلیس می‌داد. در گزارش‌ها آمده بود تنها ۲۰ پرستار در جبهه‌ها فعالیت می‌کنند، بیمارستانی وجود ندارد و حتی باند برای پانسمان هم نیست. با انتشار این گزارش‌ها، فلورانس از وزیر جنگ انگلیس درخواستِ وسایل و امکانات بهداشتی کرد و سپس با همراهی ۳۴ پرستار زن، با شجاعت تمام، پا به اعماق خاک ترکیه گذاشت و به یاری مجروحان شتافت. این نخستین باری بود که یک زن به شکل رسمی اجازه می‌یافت که در ارتش فعالیت کند.
چادر فرو افتاده و پر از برف بود و کسی هم در درون آن نبود و بنظر می‌رسید که اعضاء گروه همهٔ وسایل و حتی کفشها را پشت سرِ خود به جای گذاشته و رفته‌اند.
جان اسنو در سال ۱۸۴۸ مقاله‌ای در مورد میل شدید به خواب با استنشاق بخارات در مجله پزشکی لندن منتشر کرد. وی به ساخت و تولید وسایل و تجهیزات مورد نیاز برای مدیریت داروهای بیهوشی استنشاقی در بیهوشی پرداخت که امروزه به نام ماشین بیهوشی شناخته می‌شود.
خانم مونته سوری حتی در نقاشی نیز کودک را مقید می کرد که طرح سیب یا گلابی، یا هر چیز دیگری را، که فرد بزرگتری قبلا کشیده بود، با مداد رنگی و با حرکات یکنواخت پر کند. کودک نباید به هیچ وجه از خط خارج شود تا بتواند بین حس بینایی و حرکت دست سازگاری نسبتا کاملی ایجاد کند. خانم مونته سوری هر نوع تمرین برای پرورش حواس را متکی به استفاده کردن از وسایل ویژه و به کار بردن دستورهای دقیق می کرد. مربی نیز تنها به کمک وسایل و کاربرد درست آنها می توانست کودک را به فعالیت وادارد و به این ترتیب آزادی عمل خود را به کلی از دست می داد.
آخرین تأثیر تاریخی مورد بررسی را نمی‌توان چندان علمی قلمداد کرد. دربارهٔ فرانسیسکن‌ها همیشه بحث به تأثیراتشان بر شکل‌گیری اندیشه سوسیالیسم می‌رسد. مسلماً اندیشه فرانسیس قدیس رگه‌های مشابهی با اندیشه سوسیالیستی دارد اما این‌ها تنها مشابهت‌های ظاهری است. مسئله وسایل و اهداف این اندیشه هاست که کاملاً متفاوت از هم‌اند.
یکی از مناطق شاخص ایران در زمینهٔ صنعت برنز، استان لرستان است. برپایهٔ شواهد موجود، فلزکاری در لرستان از هزارهٔ چهارم پیش از میلاد رواج داشته‌است. مجموعه اشیای فلزی منسوب به لرستان از نیمهٔ قرن گذشته توسط محققان و پژوهشگران مختلف بسیار مورد توجه قرار گرفته و برخی از این آثار، در موزه‌های بزرگ جهان به نمایش درآمده است. از اشیاء، وسایل و ابزار فلزی به‌جا مانده در زاگرس، می‌توان به جنگ‌افزارها شامل خنجر، شمشیر، گرز و ساز و برگ سوارکاری، وسایل زینتی و انواع ظروف و وسایل پذیرایی مخصوص اشاره کرد.
بدین وسایل و چندین هنر چو تو مخدوم دریغ باشد اگر بر فلک علم نزنم
اما این طراحی صورت گرفته توسط لویی لووا دیری نپایید. به این شکل که طبقه‌ای بر کاخ افزوده شد و تراسی برای آن ساخته شد که آپارتمان‌های شاه و ملکه را به هم متصل می‌کرد. با این تغییرات سالن‌های ژوپیتر، ساترن و ونوس تغییر شکل یافتند. تالارهای ونوس، ساترن و ژوپیتر به سالن آیینه‌ها تبدیل شد. سالنی نیز در قسمت پشت تراس طراحی شد که ونوس نام گرفت. از وسایل و دکورهای تالار اولیه برای تزیین تالار ونوس ثانویه استفاده شد.