واکنش زنجیره ای بسپاراز
جملاتی از کاربرد کلمه واکنش زنجیره ای بسپاراز
سینهپهلو پنوموسیستیس بهطور معمول توسط رادیوگرافی قفسه سینه شناسایی میشود که در صورت وجود بیماری نشان دهندهٔ فشار گاز در خون سرخرگی پایینتر از حد عادی و ترشحات ریوی خواهد بود. سینهپهلو پنوموسیستیس همچنین توسط روشهایی چون ایمونوهیستوشیمی، واکنش زنجیرهای پلیمراز دی ان ای، ایمونوفلورسنت و اسکن گالیم میتواند قابل شناسایی باشد.
۱۹۸۴ واکنش زنجیرهای پلیمراز (کری مالیس)
جذام، خوره یا لِپرُسی که همچنین با نام بیماری هانسن شناخته میشود، بیماری مزمنی است که توسط باکتری مایکوباکتریوم لپره و مایکوباکتریوم لپروماتوسیس ایجاد میشود. در ابتدا عفونتهای ناشی از این بیماری علائمی ندارند و به مدت ۵ تا ۲۰ سال به این صورت باقی میمانند. علائم این بیماری شامل گرانولوم دستگاه عصبی پیرامونی، دستگاه تنفسی، پوست، و چشمها میشود. این علائم ممکن است باعث ناتوانی در حس درد و در نتیجه از دست دادن بخشهایی از دست و پا در نتیجه آسیبهای مکرر شود. همچنین ممکن است احساس ضعف و ضعف چشم در بیمار ایجاد شود. دو نوع اصلی پسی باسیلاری و مالتی باسیلاری این بیماری بر اساس تعداد باکتریهای موجود در هر نوع تشخیص داده میشوند. این دو نوع جذام بر اساس تعداد پیگمانتاسیون ضعیف، و لکههای پوستی بیحس تشخیص داده میشوند که در پسی باسیلاری تعداد این لکهها پنج عدد یا کمتر است و در نوع مالتی باسیلاری تعداد آنها بیشتر از پنج عدد است. این بیماری با مشاهده رنگآمیزی اسید فاست در بافتبرداری پوستی یا از طریق تشخیص دیانای فرد با استفاده از واکنش زنجیرهای پلیمراز تشخیص داده میشود. این بیماری در میان افرادی که در فقر زندگی میکنند شایعتر است و عقیده بر این است که از طریق ریز قطرههای تنفسی به انسان منتقل میشود. جذام دارای عفونتزایی و آسیبزایی خیلی پایین و حدت یا ویرولانس بالا است. این بیماری از دسته بیماریهای بسیار عفونی نیست.
آبلهمرغان یک بیماری هوابرد است که از طریق سرفه و عطسه فرد مبتلا بهراحتی از فردی به فرد دیگر سرایت میکند. دوره نهفتگی آن، ۱۰ تا ۲۱ روز است و پس از آن، بثورات، ظاهر میشوند. انتقال این بیماری به سایر افراد، از یک تا دو روز پیش از ظاهر شدن بثورات در فرد مبتلا تا زمانی که تمام ضایعات پوستهپوسته شوند، امکانپذیر است. ویروس همچنین ممکن است از طریق تماس با تاولها منتشر شود. این بیماری معمولاً بر اساس علائم ظاهری بیمار، قابل تشخیص است. اما در موارد غیرمعمول میتوان با انجام آزمایش واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) از مایع تاولها، ماهیت بیماری، تأیید شود. آبلهمرغان معمولاً فقط یک بار در طول زندگی مبتلایان باعث بیماری میشود. البته ممکن است که عفونتی مجدد توسط این ویروس رخ دهد، اما عفونت مجدد، معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمیکند.
عامل این بیماری ویروس تب زرد است که توسط نیش پشه ماده منتقل میشود. این بیماری تنها قابل انتقال به انسان، پستانداران نخستینپایهٔ دیگر و چندین گونه از پشهها است. در شهرها، این بیماری عمدتاً از طریق پشههای متعلق به گونه «آئدس ایجیپتی» گسترش مییابد. این ویروس یک ویروس آرانای از سرده «فلاوی ویروس» است. تشخیص این بیماری از بیماریهای دیگر، بهخصوص در مراحل اولیه، بسیار دشوار است. برای تأیید یک مورد مشکوک نیاز به آزمایش نمونه خون با واکنش زنجیرهای پلیمراز است.
آزمایش روی جاندارانی اصلاحشده ژنتیکی در مواد غذایی و خوراکی بهطور معمول با استفاده از تکنیکهای مولکولی مانند واکنش زنجیرهای پلیمراز و بیوانفورماتیک انجام میشود.
در سال ۱۹۶۳، رئیسجمهور لیندون بی. جانسون، جایزه انریکو فرمی را به عنوان یک ژست بازپروری سیاسی به اوپنهایمر اهدا میکند. همچنین آشکار میشود که مکالمه قبلی اوپنهایمر و اینشتین در مورد استراوس نبودهاست، بلکه راجع به پیامدهای گستردهٔ سلاحهای هستهای بود. اوپنهایمر معتقد است که او یک واکنش زنجیرهای را آغاز کردهاست که منجر به نابودی جهان خواهد شد.
شناسایی آزمایشگاهی قطعی ویروس واریولا شامل رشد ویروس بر روی غشای کوریوآلانتوئیک (بخشی از جنین مرغ) و بررسی ضایعات پوک حاصل در شرایط دمایی معین بود. سویهها با واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و تجزیه و تحلیل پلی مورفیسم طول قطعه محدود (RFLP) مشخص شدند. آزمایشهای سرولوژیک و سنجشهای ایمونوسوربنت مرتبط با آنزیم (ELISA)، که ایمونوگلوبولین و آنتیژن اختصاصی ویروس واریولا را اندازهگیری میکرد، نیز برای کمک به تشخیص عفونت توسعه یافتند.
از فیلمها یا مجموعههای تلویزیونی که وی در آنها نقش داشتهاست میتوان به واکنش زنجیرهای اشاره نمود.
اورانیوم-۲۳۵ یکی از ایزوتوپهای کمیابتر اورانیوم است که بین ۰/۷۱۹۸ تا ٠/۷۲۰۲ درصد (کمتر از یک درصد) اورانیوم طبیعی را تشکیل میدهد؛ برخلاف ایزوتوپ اورانیوم-۲۳۸ که درصد غالب اورانیوم موجود در طبیعت را تشکیل داده است. این ایزوتوپ شکافپذیر است و به عبارتی، اورانیوم-۲۳۵ تنها ایزوتوپ قابل شکافتی است که توانایی ایجاد و تداوم واکنش زنجیرهای هستهای را داراست و تنها ایزوتوپ فسیلی با هستهٔ دیرینه است که در طبیعت به اندازهٔ قابل توجهی یافت میشود.