واکنش خود شیفته
جملاتی از کاربرد کلمه واکنش خود شیفته
بر اساس واکنش خود تفکیکی زیر، یون هیدروژن یا یون هیدرونیوم یک اسید برونستد-لوری و یون هیدروکسید یک باز برونستد-لوری در محلولهای آبی است.
برخی معتقدند که حکومت ایران در گسترش و بازتولید قتلهای ناموسی نقش جانبی دارد. برای مثال در قتل رومینا اشرفی و بسیاری از پروندههای مشابه، قاتل عضو مؤنث خانواده خود را میکشد و نه مرد غریبهای را فکر میکند با او ارتباط داشته. انتخابی که به نظر میرسد حداقل در طیفی از این پروندهها، و طبیعتاً نه همهٔ آنها، بیارتباط با مجازاتهای «قانونی» پیشبینی شده برای قتلهای ناموسی نیست. در واقع یک محرک اصلی قتلهای ناموسی در ایران، حس مالکیت مردان بر زنان خانواده، فارغ از ملاحظات مرتبط با مجازات قانونی است؛ ولی در مجموعهای از پروندههای قتل ناموسی سالهای اخیر در ایران، نوعی الگوی رفتاری مشابه قابل تشخیص است. در این الگو چنین نیست که اعضای مذکر خانواده یک زن، لزوماً «از فرط غیرت به سیم آخر بزنند»، بلکه در واکنش خود نسبت به «واقعه ناموسی»، اقدام به نوعی ریسک حساب شده میکنند. برای نمونه در ماجرای قتل رومینا اشرفی، پدرش دخترش را با بیرحمی میکشد، در حالی که در مورد دوستپسر رومینا، فقط به شکایت رسمی و توسل به قانون بسنده میکند.
سید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در اولین واکنش خود به درگیریهای جاری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قرهباغ در ۱۳ آبانماه سال ۱۳۹۹ گفت همه سرزمینهای جمهوری آذربایجان که بهوسیله ارمنستان تصرف شده باید آزاد شود و به آذربایجان برگردد. وی همچنین با بیان اینکه این سرزمینها متعلّق به آذربایجان است و جمهوری آذربایجان برای آزادی اینها دارای حق است و بایستی آزاد بشود، اظهار داشت که البته بایستی امنیّت ارمنیهایی که در این سرزمینها هستند محفوظ باشد و مرزهای بینالمللی هم باید رعایت بشود.
به گزارش خبرگزاری وابسته به آذربایجان، نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان نیز در نخستین واکنش خود به آغاز دوبارهٔ درگیریها، آذربایجان را به انجام حملات هوایی و توپخانهای متهم کرد و گفته است که نیروهای ارمنستان در پاسخ، دو بالگرد و سه پهپاد آذربایجان را سرنگون کردهاند. در برابر، جمهوری آذربایجان با پذیرش سرنگونی تنها یک بالگرد ارتش خود، اعلام داشت خلبانها که توانستند بالگرد را به موقع در بخشهای در دست نیروهای آذربایجان بر زمین بنشانند، زنده ماندند.
محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه با ابراز ناخرسندی از عدم همکاری تهران، به صراحت اعلام کرد که تلاشها برای تأئید صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران به «بنبست» رسیده است. پیشنهاد البرادعی این است که ایران بخش اعظم اورانیوم خود که با درجه پایین غنی شدهاست را به خارج ارسال کرده و در قبال آن سوخت هستهای دریافت کند، تا از این راه از نگرانی قدرتهای جهانی نسبت به استفادههای احتمالی نظامی از اورانیوم ایران کاسته شود. ایران در آخرین واکنش خود به پیشنهاد البرادعی، خواستار مبادله همزمان سوخت در خاک خود شده است که البرادعی این پیشنهاد ایران را رد کرده است. رادیو زمانه، رادیو فردا
یکی دیگر از سخنان جنجالی معصومی، واکنش به گفتههای اعتراضی لیلا حاتمی به برخورد حکومت با معترضان در آبان ۱۳۹۸ بود. معصومی در گفتگو با خبرآنلاین گفت که به خاطر این سخنان میخواستند او را در وسط خیابان کتک بزنند و واکنش خود به لیلا حاتمی را انکار کرد.
تابع لجستیک بهطور مستقل در شیمی برای مدلسازی واکنش خودکاتالیزی توسعه یافت. واکنش خودکاتالیزی یک واکنش شیمیایی است که یکی از محصولات واکنش خود یک فروکافت برای همان واکنش یا یک واکنش جفت باشد.
در یک سلول الکترولیکی، جریان از داخل سلول با کمک یک ولتاژ خارجی عبور کرده و یک واکنش (که در غیر این صورت غیر خود به خودی خواهد بود) را راه می اندازد. در سلول گالوانی پیشرفت سلول خود به خودی واکنش منجر به ایجاد جریان الکتریکی می شود. یک سلول الکتروشیمیایی که در حالت تعادل قرار داشته باشد، حالتی دارد که بین سلول الکترولیکی و گالوانی است. تمایل یک واکنش خود به خودی برای ایجاد جریان در مدار خارجی دقیقاً توسط یک ولتاژ خارجی تنظیم می شود که به آن نیروی ضد محرکه الکتریکی می گویند، چنان که هیچ جریانی ایجاد نخواهد شد. اگر این ولتاژ مخالف افزایش یابد، سلول تبدیل به سلول الکتریکی شده و اگر کاهش یابد تبدیل به سلول گالوانی خواهد شد.