واسط فی العصر العباسی

معنی کلمه واسط فی العصر العباسی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] واسط فی العصر العباسی (کتاب). واسط فی العصر العباسی، تالیف عبدالقادر سلمان المعاضیدی به زبان عربی است. در این اثر ساختار اداری، حیات اقتصادی، اجتماعی و فکری شهر واسط از زمان احداث (سال ۸۱ ق/ ۷۰۰ م) تا نهایت حکومت اموی (سال ۱۳۲ ق/ ۷۴۹ م) مورد بررسی قرار گرفته است. اهمیت این اثر بدین جهت است که منابع مختلف تاریخی، جغرافیایی، ادبی و فقهی در محدوده مطالعه خود قرار داده است.
مشتمل بر یک مقدمه، پنج فصل و ملحقات است. در مقدمه تحلیلی از مصادر کتاب ارائه شده است. به جز فصل اول کتاب که مطالب به صورت سلسله وار ذکر شده، سایر فصول به بخش هایی تقسیم شده است. در ملحقات نیز فهرست ها آمده است. شیوه ارائه مطالب بدین گونه است که اطلاعات مصادر مختلف را به قلم خود و به اختصار ذکر می کند و آدرس ها را در پاورقی ذکر می کند.
گزارش محتوا
خلاصه مطالب فصل های مختلف کتاب به ترتیب عبارت است از:
← مطالب فصل اول
نرم افزار جغرافیای جهان اسلام،مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.

جملاتی از کاربرد کلمه واسط فی العصر العباسی

ده‌ها سال تجربه و تدریس در مصر، سعودی، الجزایر، قطر و.. غزالی را به این نتیجه رساند که راه نجات امت اسلامی از گمراهی و عقب افتادگی در بازگشت به قرآن و ترک خرافات ضد قرآنی است. او ضمن تقدیر از مدرسه اصلاحی امام محمد عبده از نابودی منهج قرآن محور عبده اظهار ناراحتی کرده و می‌نویسد: «ثم هناک جراءة علی شتم رجالاتنا الکبار، حتی کادت أذکی مدرسة فی العصر الحدیث تختفی تحت وطأة الإنکار والجحود، أعنی مدرسة «المنار» آلتی صالحت بین السلف والخلف، والعقل والنقل، والاجتهاد والتقلید، ورسمت أهدافا واضحة للنهوض بالعقل الإسلامی، والطب لأمة علیلة!!: