نوش اذر

معنی کلمه نوش اذر در لغت نامه دهخدا

( نوش آذر ) نوش آذر. [ ذَ ] ( اِخ ) نام آتشکده ای است. ( از غیاث اللغات ). نام آتشکده دوم است از هفت آتشکده مغان و پارسیان باستان. ( انجمن آرا ) ( از جهانگیری ) ( از رشیدی ) ( آنندراج ) ( از برهان قاطع ). و آن را آذرنوش نیز گفته اند. ( انجمن آرا ) ( آنندراج ) ( رشیدی ). رجوع به یشت ها ج 2 ص 87 و 282 شود :
وز آنجا به نوش آذراندرشدند
رد و هیربد را همه سر زدند.فردوسی.
نوش آذر. [ ذَ ] ( اِخ ) نام یکی از پهلوانان شاهنامه ، و آن فرزند اسفندیار است که در جنگ زابل به دست زواره کشته شد :
یکی مایه ور پور اسفندیار
که نوش آذرش خواندی شهریار.فردوسی.

معنی کلمه نوش اذر در فرهنگ فارسی

( نوش آذر ) نوش آذر یا آذرنوش یکی از هفت آتشکده عصر ساسانی است . این آتشکده سابقا نیز وجود داشته و مقام زردشت بوده است و همانجا بود که تورانیان وی را با هشتاد هیربد دیگر بکشتند نظامی گنجوی در اسکندر نامه نام آتشکده مشهور بلخ را [ آذر گشسب ] یاد میکند ولی فردوسی که از آتشکده بلخ نام میبرد آنرا بنام [ نوش آذر ] معرفی میکند و در لشکر کشی ارجاسب میگوید : شهنشاه لهراسب در شهر بلخ بکشتند و شد روز ما تار و تلخ وز آنجا بنوش آذر اندر شدند زدو هیربد را همه سرزدند همه زند و استا برافروختند همه کاخ و ایوان همی سوختند
نام یکی از پهلوانان شاهنامه و آن فرزند اسفندیار است ک در جنگ زابل به دست زواره کشته شد .

معنی کلمه نوش اذر در فرهنگ اسم ها

اسم: نوش آذر (دختر، پسر) (فارسی) (تاریخی و کهن) (تلفظ: nuš āzar) (فارسی: نوش‌آذر) (انگلیسی: nush azar)
معنی: آتش جاوید، از شخصیتهای شاهنامه، ( = آذرنوش ) نام آتشکده ی دوم از هفت آتشکده پارسیان، ( آذرمهر برزین یا آذربرز برزین )، نام پسر گشتاسپ پادشاه کیانی و نیز نام یکی از پسران اسفندیار

معنی کلمه نوش اذر در دانشنامه آزاد فارسی

نوش آذر. در شاهنامۀ فردوسی دو تن بدین نام خوانده شده اند؛ ۱. یکی از چهار فرزند اسفندیار که در مأموریت جاماسپ برای رهانیدن اسفندیار، نگهبان دژ بود و خبرِ آمدن جاماسپ را به اسفندیار داد. نوش آذر به هنگام آزادی اسفندیار با او بود و او را، هنگام داخل شدن به رویین دژ همراهی کرد. در نبردی که روی داد، او طَرخان تورانی را با شمشیر به دو نیم کرد. در نبرد رستم و اسفندیار همراه پدر بود و چون اَلوای را از چاه درآورد، زَوارِه به کین خواهی بر او تاخت و او را کشت. به دستور اسفندیار نوش آذر و برادرش، را در تابوت های زرّین به پیشگاه گُشتاسپ بردند؛ ۲. پسر گشتاسپ و برادر اسفندیار، از دلاوران ایرانی که در نبرد اسفندیار با ارجاسب تورانی شرکت داشت. نام او در اباتگارزریران «فرشورَت» ضبط شده است.

جملاتی از کاربرد کلمه نوش اذر

نشریه ادبی بانگ توسط شهریار مندنی پور و حسین نوش آذر با رویکرد ادبی اداره و منتشر می‌شود.
اَلوای(به انگلیسی: Alway)، در شاهنامه نام نیزه دار رستم است که در نبرد تهمتن با اسفندیار، به دست نوش آذر کشته شد.

به نوشته نوش آذر اسدی، آقارضاخان اصانلو در جنگ ده نمک با ارشدالدوله دستگیر و سپس در امامزاده جعفر پیشوا زندانی می‌شود.

در داستان هفت‌خوان اسفندیار زمانی که طرخان برای مبارزه با سپاه ایران از روئین‌دژ خارج شده و به جنگ می‌رود توسط نوش آذر کشته می‌شود:
زخشم در تن مرحب سطبر شد رگ و پی دلش ز کینه برافروخت همچو نوش آذر
چو بشنید نوش آذر از پهلوان بیامد بران بارهٔ دژ دوان
حسین نوش آذر (زادهٔ ۱۳۴۲)، نویسنده و رمان‌نویس و مترجم ایرانی است.
نوش آذر دوران کودکی را در قصر شیرین گذرانده وی دانش‌آموخته رشته روانشناسی بالینی است و در بخش روان‌تنی یکی از بیمارستان‌های آلمان به عنوان پرستار و روان‌درمانگر کار کرده است.
حسین نوش آذر همراه با بهروز شیدا و عباس صفاری چند سالی نشریه ادبی سنگ را منتشر می‌کرد و اکنون همراه با شهریار مندنی‌پور ، نشریه ادبی بانگ را در ضمیمه داستان‌نویسی منتشر می‌‌کند. وی به داستان‌نویسی و روزنامه‌نگاری ادبی مشغول است. نوش‌آذر سپس به فرانسه مهاجرت کرد و در این کشور به کار روزنامه‌نگاری مشغول شد.
همان گرد نوش آذر کاردان سپهدار بر لشگر جاودان
در خصوص سایر اختصاصات دهسراب نظیر اقوام، محصولات،... جز مطالب مختصر استاد فقید جناب دکتر نوش آذر اسدی ، تخقیق جامعی در دست نداریم.