[ویکی فقه] نهرهای آب (قرآن). یکی از نعمت های خداوند، نهرهای آب هستند. در این مقاله آیات مرتبط با نهرهای آب را معرفی می کنیم. جارى شدن نهرهاى آب از برخى صخره ها:«ثمّ قست قلوبکم مّن بعد ذلک فهى کالحجارة أو أشدّ قسوة وإنّ من الحجارة لما یتفجّر منه الأنهر ...؛ بقره/سوره۲، آیه۷۴. عبور سپاه طالوت از نهر آب فلسطین و امتحان شدن با آن:«فلمّا فصل طالوت بالجنود قال إنّ اللَّه مبتلیکم بنهر فمن شرب منه فلیس منّى ... فلمّا جاوزه هو و الّذین ءامنوا معه ...؛ بقره/سوره۲، آیه۲۴۹. تشبیه انفاق ریایى به باغى آباد و داراى نهرهاى آب با فرجامى سوخته در آتش:«... کالّذى ینفق ماله رئاء الناس ... فمثله کمثل صفوان علیه تراب فأصابه وابل فترکه صلدا ...• أیودّ أحدکم أن تکون له جنّة من نخیل و أعناب تجرى من تحتها الأنهر ... فأصابها إعصار فیه نار فاحترقت ....؛ بقره/سوره۲، آیه۲۶۴. ...
جملاتی از کاربرد کلمه نهرهای اب
این گونه بومی حوضههای رودخانههای گرمسیری در آمریکای جنوبی است که در شبکههای رودخانه ای، از اورینوکو تا رود آمازون وجود دارد. در جویبارهای کم عمق، در نهرهای جنگلی آب زلال، در نهرهای آب سیاه، در مردابها و همچنین در تالابها یافت میشود.
شه قبای خویشتن بخشد بدو زیراکه او نهرهای آب جاری کرده است از هر کنار
فرم آرامگاه خانخانان از آرامگاه همایون مشتق شده است و نمونهای از یک نسخه جمع و جور از نوع آرامگاههای «مکعبی» است که در دهلی زیاد استفاده شده است. ازارههای دیوارهای بنا در باغی استوار است که نهرهای آب و استخر آن جایگزین باغ بزرگی است که در مقبره همایون دیده میشود. طرح مقبره خانخانان بخشی از تجربههایی است که منجر به توسعه طرح و ساخت بنای باشکوه تاج محل شد. نمای ساختمان با سنگ پوشیده شده و گنبد بالای آن از سنگ مرمر است.
بنای آرامگاه عبدالرحیم خان خانان توسط او برای همسرش در ۱۵۹۵ م ساخته شد و خود او را در ۱۶۲۷ م در همانجا بهخاک سپردند. این آرامگاه از آرامگاه همایون مشتق شده و نمونهای از یک نسخه جمع و جور از نوع آرامگاههای «مکعبی» است که در دهلی زیاد استفاده شدهاست. ازارههای دیوارهای بنا در باغی استوار است که نهرهای آب و استخر آن جایگزین باغ بزرگی است که در مقبره همایون دیده میشود.
حمدالله مستوفی که مأمور ارشد مالیاتی در دولت ایلخانان بوده، در نوشتارهای اقتصادیاش از دفاتر مالیاتی ایلخانان بهره فراوان برده است. همچنین در توصیف شرایط طبیعی و وضعیت شهرها و روستاهای فعال ایران در آن زمان، به مواردی همچون رودخانهها، نهرهای آب، معادن و راههای کاروانرو اشاره کردهاست.