نقشۀ هم مقدار
جملاتی از کاربرد کلمه نقشۀ هم مقدار
تا دههٔ ۱۹۶۰، فیزیکدانها و شیمیدانها از دو مقیاس مختلف برای محاسبه جرم اتمی بهره میبردند. فیزیکدانها جرم اتمی ایزوتوپ اکسیژن-۱۶ را برابر ۱۶ در نظر میگرفتند؛ در حالی که شیمیدانها این عدد را برای جرم اتمی مخلوط طبیعی ایزوتوپهای اکسیژن (که شامل اکسیژن-۱۷ و اکسیژن-۱۸ نیز میشود) لحاظ میکردند. با تعریف جرم اتمی برپایه ایزوتوپ کربن-۱۲، هم نظر فیزیکدانها برای پایهگذاری بر یک ایزوتوپ خالص رعایت شد و هم مقدار آن به مقیاس شیمیدانها نزدیک بود.
ولسوالی قیصار یکی از ۱۴ ولسوالی ولایت فاریاب، به مرکزیت شهر قیصار در شمال غربی افغانستان است. قیصار از ولسوالیهای درجه اول ولایت فاریاب بوده، پهناوری آن ۲۵۰۲ کیلومتر مربع است و با ۱۶۳٬۸۳۸ نفر جمعیت در سال ۱۳۹۹ بنابر روایت ها و گفته های متنفذین نزدیک چهار لگ نفوس تخمینی را دارا میباشد، دومین ولسوالی پر جمعیت ولایت فاریاب میباشد.اکثریت باشندگان آن سه قوم بزرگ اوزبیک شامل(سادات،قپچاق،اونغه جیت) و ترکمن هستند در پهلوی برادران فارسی بان و پشتون های ناقل (اوغان ها) هم مقداری کمی در قریجات آن زندگی می نمایید.
یکی از نتایج همارزی جرم و انرژی این است که اگر یک جسم ایستا (بیتغییر) باشد، باز هم مقداری انرژی درونی یا داخلی دارد که به آن انرژی نامتغیر یا انرژی سکون گفته میشود. جرم سکون و انرژی سکون همارزند و با یکدیگر متناسب میمانند. وقتی جسمی در حال حرکت (نسبت به یک ناظر) است، مقدار کل انرژیاش از انرژی سکون بیشتر میباشد. جرم سکون (یا انرژی سکون) یک مقدار خاص در این مورد است زیرا بدون در نظر گرفتن این حرکت ثابت باقی میماند، حتی در سرعتهای شدید یا گرانشِ در نظر گرفته شده در نسبیت خاص و عام؛ بنابراین آن را جرم ثابت نیز مینامند.
چون بعضى از آنها كه شمرده شد بعد از داشتنعقل ، پيدا مى شود يعنى ابتدا بايد عقل وجود پيدا كند و سپس (خط) و (نطق ) و(تسلط بر ساير مخلوقات )، و بعضى ديگرش از مصاديقتفضيل است نه تكريم چون در ساير مخلوقات هم مقدار كمترش وجود دارد، و بعضى ديگراز آنها اصلا از مدلول آيه خارج است ، مانند (آفريده شدن پدر آدميان به دست خدا)، ويا قرار گرفتن خاتم انبياء (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) در ميان آنان ، چرا كه اينهاهمه جزو تكريم هاى معنوى و آخرتى است ، و آيه شريفه پيرامون خصيصه هاى مادى ودنيوى سخن مى گويد.
ثابت تفکیک اولی همواره بیشتر از دومی است، یعنی Ka1> Ka2. برای مثال سولفوریک اسید (H۲SO۴) میتواند یک پروتون بدهد و به آنیون بیسولفات (HSO۴−) تبدیل شود. هنگامی که Ka1 بسیار بزرگ باشد، در این صورت میتواند دومین پروتون خود را بدهد و به آنیون سولفات (SO۴۲−) تبدیل شود. (SO۴۲−) هم مقدار متوسطی دارد. مقدار بزرگ Ka1 در اولین تفکیک باعث میشود که سولفوریک اسید، اسیدی قوی باشد. همانند این، مقدار کوچک کربنیک اسید (H۲CO۳) میتواند اولین پروتون را بدهد و به آنیون بیکربنات (HCO۳−) تبدیل شود و دومین پروتون را بدهد و به کربنات (CO۳۲−) تبدیل شود. هر دو مقدار Ka کوچک هستند اما داریم Ka1> Ka2.
از جمله مشکلاتی که در رابطه با بادگیر وجود دارد این است که با وجود کلیه تمهیدات، باز هم مقداری گرد و غبار وارد فضای داخل بنا میشود. به علاوه، پرندگان، جانوران موذی و حشرات نیز از طریق مجرای بادگیر وارد فضای داخل میشوند. همچنین کنترل کامل مقدار جریان هوا و میزان رطوبت و برودت میسر نمیباشد.