نقشۀ مسیر پرواز
جملاتی از کاربرد کلمه نقشۀ مسیر پرواز
بنا به گفتهٔ نظامیان آمریکایی و کانادایی بالن سرنگون شده یک بالن شناسایی بودهاست؛ در حالی که به باور دولت چین این یک کشتی هوایی غیرنظامی تحقیقاتی هواشناسی بوده که از مسیر خود منحرف شدهاست. تحلیلگران گفتند که مسیر پرواز و ویژگیهای ساختاری بالن آن را با مواردی که معمولاً برای تحقیقات هواشناسی مورد استفاده قرار میگرفته متفاوت کردهاست.
این سایت شامل چشماندازهای طبیعی بینظیری مانند کوههای آهکی ایلینویز و مسیر پرواز پرندگان مهاجر است. از عناصر تاریخی نیز میتوان به خاکریزهای باستانی کاهوکیا اشاره کرد.
در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ (۲۳ خرداد ۱۳۹۳) یافتههای جدید نشان داد که «ظاهر شاه»، خلبان هواپیما در منزل و در دستگاه شبیهساز رایانهای مسیر پرواز به جنوب اقیانوس هند را تمرین کردهاست. این درحالیست که طبق برنامه هواپیما باید از کوالالامپور به پکن میرفته و نیازی به حرکت به سمت جنوب اقیانوس هند نبودهاست.
فرودگاه بینالمللی سردار جنگل رشت در بلوار ولیعصر رشت با مساحت کل ۲۲۰ هکتار فرودگاه اصلی گیلان و بزرگترین فرودگاه شمال ایران است و در رتبه سیزدهم فرودگاههای ایران قرار دارد. این فرودگاه در هفته ۶۶ پرواز به ۱۳ مسیر پروازی از جمله تهران، شیراز، عسلویه، اصفهان، کیش، مشهد، اهواز، بندرعباس، بغداد، نجف، مدینه، جده و استانبول دارد.
بر خلاف چرخیدن قایق، معمولاً تغییر در جهت هواگرد بیشتر پیرو کارکرد شهپرها است تا سکان. چرخش سکان (گردش) جهت هواگرد را تغییر میدهد. اما در مسیر پرواز، تغییر کمی ایجاد میکند. در هواگرد، تغییر در جهت به خاطر تأثیر بخش افقی نیروی برآر بر روی بالها پیش میآید. خلبان، نیروی برآر را که عمود بر بالها است با ایجاد غلتش در بالها و چرخش هواگرد در جهت مورد نظر تغییر میدهد. با افزایش زاویه چرخش، نیروی برآر میتواند به دو بخش افقی و عمودی تقسیم میشود.
واحد کنترل پرواز شاهد-۱۳۱ قادر به اتصال با ماهوارههای ایریدیوم است که این موضوع روی کاغذ به آن اجازه میدهد تا مسیر پرواز را در اواسط پرواز تغییر دهد. واحد کنترل پرواز دارای یک سیستم ناوبری اینرسی است و توسط ژیروسکوپ MEMS پشتیبانی میشود.
موشکهای خا-۲۹ در دههٔ ۱۹۸۰ برای استفاده توسط سوخو۲۴های نیروی هوایی لیبی به لیبی عرضه شد. این هواپیماها همگی در جریان مداخله ناتو در سال ۲۰۱۱ منهدم شدهاند و هیچ هواپیمای دیگری در زرادخانهٔ لیبی نمیتواند از این موشکها استفاده کند. از این رو، آنها به راکتهای سطحبهسطح هدایتنشده تبدیل شدهاند که از کامیونهایی اصلاحشده پرتاب میشوند و بالههای آنها در جلو و عقب برداشته شدهاند که مسیر پروازی تا حدودی پایدارتری داشته باشند. آنها توسط نیروهای دولت نجات ملی در اطراف طرابلس در سال ۲۰۱۴، در طول جنگ داخلی دوم لیبی مورد استفاده قرار گرفتند (از انبارهای پایگاه هوایی قرضابیه ضبط شدند).
سامانه موشکی کروز (به انگلیسی: Cruise missile) موشک کروز یک وسیلهنقلیه هدایتشونده بیسرنشین است که بیشتر مسیر پرواز خود را از طریق بالابر آیرودینامیکی حفظ میکند و مأموریت اصلی آن رساندن مهمات یا محمولهای ویژه به یک هدف است. در بیشتر سامانههای کروز از گونهای موتور جت استفاده میشود درحالیکه موشکهای دیگر موتور راکت را بهکار میبرند.