نقب کن
معنی کلمه نقب کن در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه نقب کن
دزدی است چرخ نقبزن اندر سرای عمر آری به هرزه قامت او خم نیامده است
خصم از سپاهت ناگهی، جسته هزیمت را رهی چون جسته از نقب ابلهی، جان برده کالا ریخته
بردهام تا جلوهای نقب خرابیهای دل این عمارت جای خشت آیینه دربنیاد داشت
چادر آغامحمدخان قاجار را در یک مایلی شهر برپا کردند و او شخصاً محاصره را رهبری میکرد. به گفته تاریخ کرمان: «[خان قاجار] فرمان داد از بنایان و دیوارگان در لشکرگاه حاضر کردند و از بیرون شهر در برابر هر برجی از حصار، برجی (از چوب) برآوردند و میان برجها را خندقی کنده و استوار داشتند و مدت پنج ماه شبانه روز به حرب و توپ و تفنگ مشغول بودند و از فرود زیر برجها نقب (سوراخ) میزدند. بسیاری بودی که از میان نقبها از دو سوی لشکریان دست و گریبان شده با تیغ و خنجر یکدیگر را مقتول میکردند.» در داخل شهر، لطفعلیخان زند سپاه خود را چهار بخش کرده بود و هر کدام را به حفاظت یکی از باروهای شهر گماشته شد. در برخی از روزها، او با سپاهش از شهر خارج میشد، حملاتی را به سپاه قاجاری ترتیب میداد و مجدداً به داخل شهر بازمیگشت.
دانشگاه همچنین نظارت تحصیلی بر مرکز طراحی فناوری در حولون، دانشگاه جدید تلآویو-یافا، و دانشکده فنی افیکا در تلآویو را نیز بر عهده دارد. ایستگاه فضایی وایز در منطقه میتسپه رامون در صحرای نقب واقع شده است. دانشگاه تلآویو بیش از ۱۳۰ موسسه و مرکز تحقیقاتی دارد.
سر نقب را کرد پیدا ز زیر به نقب اندرون رفت ترک دلیر
O ((مَلجَاء))، پناهگاه است و ((مَغارات ))، جمع ((مَغارة )) به معناى غار.((مُدّخل )) راه پنهان و نقب گونه ى زيرزمينى است . ((يَجمحون )) از ((جماح )) به معناىحركت شتابانى است كه نتوان جلوى آن را گرفت ، و به اسب چموش ، ((جموح )) مىگويند.
چو میخ آن کز خیانت نقب در دیوار و در می زد بحفظ زر چو مهر امروز معروف جهان آمد
دم به دم خبط و زیانی میکنند صاحب نقب و شکاف روزنند
آیینهٔ جهان لطافت کدورت است نقب پری ز شیشه به خارا رساندهایم
عقل آهسته گفت در گوشم نقب بیجا مبر به حصن حصین
چه باشد کز عدم دزدی زند نقب ز عمرم روز هجران را بدزدد
بخانه های کمان تو پی برد فکرت چو مرگ نقب زند بر خزینه اعمار
«توضیح دو مرحلهای» که توسط یوآو گلبر ارائه شد، وقایع سال ۱۹۴۸ را با تفکیک دو مرحله در هجرت ترکیب میکند. قبل از اولین آتشبس (۱۱ ژوئن - ۸ ژوئیه ۱۹۴۸)، مهاجرت را در نتیجه ساختار اجتماعی در حال فروپاشی عرب که آمادگی مقاومت در برابر جنگ داخلی را نداشت و رفتار نظامی توجیهکننده یهودیان توضیح میدهد. پس از آتشبس، ارتش اسرائیل حملات متقابلی را علیه نیروهای متجاوز آغاز کرد. گلبر هجرت در این مرحله را در نتیجه اخراجها و کشتارهای ارتش اسرائیل در جریان عملیات دانی و لشکرکشی به جلیل و نقب توضیح میدهد.