نظام اموزشی حوزه علمیه نجف

معنی کلمه نظام اموزشی حوزه علمیه نجف در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] نظام آموزشی حوزه علمیه نجف. ضوابط و نظامات تدریس حوزه علمیه نجف تقریبا همانند دیگر حوزه های علمیه شیعی می باشد.
برای تدریس در حوزه علمیه شروط خاصی چون مدرک یا سن مطرح نیست و طلاب آزادانه مدرّسان و استادان خود را بر می گزینند.بنابراین، استاد باید از توانایی علمی و قدرت بیان و پیشینه درسیِ درخور ذکر برخوردار باشد.در برابر تدریس، حقوقی به استادان پرداخت نمی شود و نیازهای ضروری زندگی آنان را مراجع تقلید تأمین می کنند.
طلاب
طلاب رکن دیگر حوزه علمیه نجف اند که با داشتن برخی شرایط به تحصیل مشغول می شوند.
← معیشت
تعداد استادان و طلاب حوزه نجف به شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی عراق و نجف بستگی داشت. مثلا قبل از اشغال کامل عراق در ۱۳۳۵ توسط انگلیسی ها، شمار طلاب نجف را بیش از ده هزار و در حدود ۱۳۷۶/ ۱۳۳۶ ش نزدیک به دو هزار نفر برآورد کرده اند. در اوضاع بحرانی، تعداد آنان رو به کاهش می نهاد و بعضی روانه حوزه های علمیه دیگر شهرها می شدند، چنان که بارها طاعون عامل این نوع مهاجرت ها شد یا پس از تنگناهایی که رژیم عراق در ۱۳۴۹ ش/ ۱۹۷۰ ایجاد کرد، حوزه علمیه قم پذیرای بسیاری از طلاب و استادان حوزه نجف شد.
نظام درسی
...

جملاتی از کاربرد کلمه نظام اموزشی حوزه علمیه نجف

در واقع از این زمان به بعد حوزه علمیه اصفهان رسماً به یکی از حوزه‌های تابعه حوزه علمیه نجف تبدیل شد و اساتید فرهیخته نجف در این شهر مستقر شدند و دستاوردهای علمی آن را در اختیار طلاب قرار دادند. حوزه علمیه اصفهان رونق خود را در دهه‌های اول سلسله پهلوی به ویژه در پی سیاستهای پهلوی اول از دست داد.
۷. مؤسسه الحکمة؛ وابسته به حوزه علمیه نجف اشرف.
پیش از آن در هنگامی که صدام رئیس شورای انقلاب عراق بود، اخراج روح‌الله خمینی از عراق که در تبعید در این کشور به سر می‌برد به تصویب شورای انقلاب عراق رسیده بود. حضور روح‌الله خمینی در نجف، مقامات امنیتی حزب بعث عراق را از سیاسی‌شدن حوزه علمیه نجف نگران کرده بود.