نصف النهار مغناطیسی
جملاتی از کاربرد کلمه نصف النهار مغناطیسی
به نظر میرسد بریتانیا و دانمارک تنها کشورهایی هستند که (برای مدت کوتاهی) واحدهای طول خود را بر اساس آونگ قرار دادند. در سال ۱۸۲۱ اینچ دانمارکی به عنوان ۱/۳۸ طول آونگ ثانیهای خورشیدی متوسط در ۴۵ درجه عرض جغرافیایی در نصف النهار اسکاگن، در سطح دریا، در خلاء تعریف شد. پارلمان بریتانیا در سال ۱۸۲۴ «قانون امپراتوری اوزان و معیارها» را تصویب کرد، اصلاحی در سیستم استاندارد بریتانیا که اعلام کرد که اگر نمونه اولیه استاندارد یارد نابود شود، با تعریف اینچ به گونهای که طول آونگ ثانیهای خورشیدی در لندن، در سطح دریای آزاد، در خلاء، در ۶۲ درجه فارنهایت ۳۹٫۱۳۹۳ اینچ باشد، بازیابی میشود. این همچنین به استاندارد ایالات متحده تبدیل شد، زیرا در آن زمان ایالات متحده از معیارهای بریتانیا استفاده میکرد. با این حال، زمانی که نمونه اولیه یارد در آتشسوزی ۱۸۳۴ پارلمان از بین رفت، بازسازی دقیق آن از تعریف آونگ غیرممکن بود و در سال ۱۸۵۵ بریتانیا استاندارد آونگ را لغو کرد و به استانداردهای نمونه اولیه بازگشت.
شهر قوچان در مدار جغرافیایی ۳۶درجه و۳۷دقیقه تا ۳۷ درجه و ۴۰دقیقه عر ض شمالی از استوا و ۵۸ درجه و۱۰دقیقه تا ۵۸درجه و ۵۸دقیقه طول شرقی نصف النهار گرینویچ واقع شدهاست. و وسعت شهرستان قوچان، حدود ۵۲۳۴ کیلومتر مربع میباشد.
از دیدگاه مختصات جغرافیایی این روستا در عرض جغرافیایی ۳۷ درجه و ۵۰ دقیقه و طول جغرافیایی ۴۸درجه و ۵۸ دقیقه شرق نصف النهار مبدأ واقع شدهاست.
در طول هر روز، به نظر میرسد که هر جرم آسمانی در امتداد یک مسیر دایرهای روی کره آسمان حرکت میکند، زیرا چرخش زمین هنگام عبور از نصف النهار دو لحظه ایجاد میکند. به غیر از در منطقهای از قطبهای جغرافیایی، هر جرم آسمانی که از نصف النهار عبور میکند، دارای یک اوجرسی بالاتر، در هنگام رسیدن به بالاترین نقطهٔ مسیر خود در بالای افق است، و دوباره نزدیک به دوازده ساعت بعد، یک اوجرسی پایینتر؛ هنگامی که به پایینترین نقطهٔ خود برسد، دارد. اصطلاح «زمان اوجرسی» (زمانی که جسم به اوج میرسد) غالباً به معنای اوجرسی بالایی استفاده میشود.
نِصفُالنّـَهارها یا نیمروزان نیمدایرههای فرضی هستند که ازقطب شمال تا قطب جنوب کشیده شده اند و طول مساوی دارند و طول جغرافیایی یک نقطه را با توجه به یک پرگارهٔ نیمروزی قراردادی به عنوان مبدأ تعیین میکند. نصف النهارها دوایری فرضی هستند و از هر نقطه روی زمین یک نصف النهار میگذرد. نصفالنهارها همگی برابرند و چون هیچ برتری نسبت به یکدیگر ندارند برای استفاده از آنها باید یکی را به عنوان نیمروز مبدأ برگزید و بقیه را بر مبنای آن نامگذاری کرد. نصفالنهار گرینویچ اکنون نصفالنهار مبدأ (نیمروزان نخستی) است.
وقت فضيلت نماز ظهر از اول نصف النهار تا زمانى است كه سايه پديد آمده در بعد ازظهر به قدر قامت شاخص شود و اگر به مقدار دو برابرشاخص شد وقت فضيلت عصرتمام مى شود و ابتداء وقت فضيلت عصر زمانى است كه سايه جديد شاخص چهار قدم شدهباشد و چهار قدم چهار هفتم شاخص است و بعيد نيست كه ابتداء آن بعد از مقدار زمان اداءظهر باشد.
هنگام عبور از این خط از شرق به غرب باید یک روز به تقویم اضافه کرد و به عکس هنگام عبور از غرب به شرق این خط باید یک روز از تقویم کم کرد. کشورهای واقع در شرق این خط، کشورهای غربی نسبت به نصفالنهار گرینویچ (نیمکره غربی) و کشورهای غربی آن، کشورهای شرقی نسبت به نصف النهار گرینویچ (نیمکره شرقی) بهشمار میآیند.
آنان كه تمدن و تعالى مملكت را به لخت شدن زنها در خيابانها مى دانند و به گفتهبيخردانه خودشان ، با كشف حجاب ، نصف جمعيت مملكت كارگر مى شود، (لكن چه كارى ،همه مى دانيد و مى دانيم ) حاضر نيستند مملكت با طرز معقولانه و در زير قانون خدا وعقل اداره شود. آنهايى كه اينقدر قوه تميز ندارند كه كلاه لگنى را كه پس ماندهدرندگان اروپاست ترقى كشور مى دانند با آنها ما حرفى نداريم و توقع آن را همنداريم كه كسانى كه اينقدر حس و شعور خود را درمقابل اجانب از دست دادند كه در وقت هم تقليد از آنها مى كنند، ما به آنها چه بگوييم ؟ همهمى دانيد كه ظهر تهران به تقليد اروپا بيست دقيقهقبل از نصف النهار خودش به رسميت شناخته شده و يكى تاكنون نگفته چه كابوسى استكه اهل اين مملكت به آن دچار شدند.
در سال ۱۴۹۴، پرتغال و اسپانیا، دو قدرت بزرگ دریایی آن زمان، پیمان توردسییاس را به امید کشف سرزمینهای جدید در غرب امضا کردند. از طریق این معاهده، آنها توافق کردند که تمام سرزمینهای خارج از اروپا باید دو قطبی انحصاری بین دو کشور باشد. از آنجایی که اندازهگیری دقیق طول جغرافیایی در آن زمان ممکن نبود، این خط بهطور دقیق اجرا نشد، که منجر به گسترش برزیل پرتغالی در سراسر نصف النهار شد.