نشانه های اخرالزمان

معنی کلمه نشانه های اخرالزمان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] نشانه های آخرالزمان. ‹‹آخرالزمان›› یا پایان دوران، همان گونه که از نام آن برمی آید، به انتهای یک دوره اطلاق می شود و مقطعی از زمان است که در آن تغییر از یک دوره به دوره ای جدید رخ می دهد. از آنجا که اکنون دوره دنیا برپاست، آخرالزمان به انتهای دوره دنیا مربوط می شود.آخرالزمان از دیدگاه ادیان به دورانی گفته می شود که وقایعی عظیم و عجیب در آن رخ می دهد و حاکی از انتهای زندگی به شیوه فعلی بر روی زمین است.
در آیات قرآن و سخنان معصومان (علیهم السلام) نشانه هایی برای آخرالزمان گفته شده است که در اصطلاح «علایم آخرالزمان» خوانده می شود. ختم نبوت و نزول واپسین شریعت که با ظهور پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) پدیدار شد، نخستین نشانۀ آخر الزمان به شمار می رود؛ لذا مفسران، مقصود از نشانه های قیامت را در ذیل آیۀ «فَهَلْ یَنْظُرُونَ إِلاَّ السّٰاعَةَ أَنْ تَأْتِیَهُمْ بَغْتَةً فَقَدْ جٰاءَ أَشْرٰاطُهٰا»؛ «آیا (کافران) جز این انتظار می برند که رستاخیز به ناگاه بر آنان فرا رسد؟ و علامات آن اینک پدید آمده است.» بعثت پیامبر (صلی الله علیه وآله) دانسته اند که در مقایسه با عمر جهان، فاصلۀ بسیار کمی تا قیامت دارد.
نشانه هایی در آستانۀ ظهور مهدی
در آخر الزمان، پدیده های فراوان دیگری نیز پیش بینی شده است، که بیشتر به دوره پایانی آن (آستانۀ ظهور مهدی (علیه السلام)) مربوط می شود که برخی از آن ها بدین قرارند:
← بحران معنویت
با توجه به ویژگی ها و نشانه های یادشده و سخنان بزرگان دین، سیمای زندگی در آخر الزمان را می توان این گونه ترسیم کرد:
← دین در آخرالزمان
...

جملاتی از کاربرد کلمه نشانه های اخرالزمان

بر اساس این شواهد و مدارک به این نتیجه رسیدم که از آن ۵ طایفه که دست به مهاجرت زدند یکی ازآن طایفه ی گورانی به این منطقه آمده و ساکن شده اند .البته قابل ذکر است که در شهرهای تبریز - قزوین - بیجار و ایلام نشانه هایی از گوران و گورانی وجود