نزدیک ها

معنی کلمه نزدیک ها در لغت نامه دهخدا

نزدیک ها. [ ن َ ] ( اِ مرکب ) جاهای قریب و نزدیک. حوالی. || زمانهای قریب. ( ناظم الاطباء ).

جملاتی از کاربرد کلمه نزدیک ها

پشوتن بیامد هم اندر زمان به نزدیک آن نامدار جهان
همچو عمر عاشقان بی‌قرار و بی‌شکیب گاه از نزدیک دوری در گذر می‌بینمت
چنین تا به نزدیک شاه آمدند بران نامور پیشگاه آمدند
ز دور آن لب به سبزی می زند نزدیک شد گویی که گیرد سبزه نورسته گرد چشمه نوشش
به مرور زمان درقرن هفدهم تغییراتی مهم پدید آمد. نمای ساختمان از اینکه به شکل هم سطح ساخته شود تغییر یافت. بخش مرکزی بیش از دیگر قسمت‌های ساختمان به خیابان نزدیک شده بود برای بیان اینکه نمای ساختمان به سوی فضای زندگی شهری روی آورده‌است.
مهابت بدش نام و عادی‌نژاد ز خویشان نزدیک شداد عاد
پیش از جنگ جهانی دوم، جامعه یهودیان واردار مقدونیه (ناحیه ای تقریباً منطبق با مرزهای جمهوری امروزی) متمرکز بر بیتولا (تقریباً ۸٬۰۰۰ یهودی)، اسکوپیه (تقریباً ۳۰۰۰ یهودی) و شتیپ (تقریباً ۵۰۰ یهودی) متمرکز بود. جوامع یهودیان در طول جنگ جهانی اول در مناطق کوچکتر مانند دوجران و استرومیکا که به خط مقدم نزدیک بودند، به‌طور قابل توجهی تحت تأثیر جنگ قرار گرفتند و از منطقه گریختند. تجزیه منطقه همچنین بر یهودیان در مراکز کوچکتر تأثیر منفی گذاشت، زیرا آنها را از جریان آزاد فعالیت در بیشتر فعالیت‌های بازرگانی خود به بزرگ‌ترین مرکز تجاری یهودیان در بالکان به ویژه سالونیک محروم کرد.
چون تو فانی میشوی نزدیک او بگذر از این راه پر باریک او
ای هوس آنهمه مغرور اقامت نشوی نسبت سنگ‌هم اینجا به‌شرر نزدیک است
یکی نامه آورد نزدیک سام ز شاه جهاندار فرخنده نام
نزدیک به ۱۷ هزار نفر نیز، در وب‌سایت تیم مسابقه دوکاتی عضو هستند. گروه‌های بسیار زیادی در آمریکای شمالی رانندگان و صاحبان دوکاتی را گرد هم آورده‌اند. بعضی‌ها نیز علاقه‌مند به جمع‌آوری، خرید و فروش مدل‌های قدیمی و کلاسیک دوکاتی هستند.
آبی ایرانی شامل سه تن رنگی اصلی می‌باشد: آبی ایرانی (آبی روشن متوسط)؛ آبی ایرانی ملایم (متوسط کمی مایل به خاکستری آبی که کمی مایل به نیلی سیر); و یک نوع تیره آبی است که بسیار نزدیک به رنگ وب نیلی سیر است؛ این سایه تیره‌تر از آبی ایرانی است که به عنوان نیلی ایرانی با آبی تیره ایرانی معرفی می‌شود.
پرندگان بالغ معمولاً ۶۱ سانتی‌متر قد و ۳۷۵ گرم وزن داشته و دارای نوکی سیاه و کوچک، پاهایی بلند و سیاه‌رنگ و پنجه‌هایی زردرنگ می‌باشند. بخش بالایی منقار پرنده در نزدیکی چشم‌ها نیز زردرنگ می‌باشد گه در فصل جفت‌گیری و پس از پدیدار شدن پرهای پشتی زینتی او به رنگ قرمز درمی‌آید. پرندهٔ جوان نیز به بزرگترها شبیه است با این تفاوت که انتهای منقارش کم‌رنگتر بوده و خطی زرد یا سبز در پشت پاهایش دارد که تا به پایین آنها کشیده شده است.
خط‌های مهار اندازی معمولاً از طناب مانیل یا مواد ترکیبی مانند نایلون استفاده کنند. کار با نایلون بسیار آسان است و می‌تواند برای سال‌ها کار کند. اما بسیار کشسان است. این ویژگی کشسان، خوبی و بدی خود را دارد. مهم‌ترین برتری آن این است که در هنگام رویدادی چون باد شدید یا گذر کشتی از فاصله بسیار نزدیک، تنش وارده، بین نخ‌های نایلونی پخش می‌شود. اگرچه اگر تنش بسیار زیادی وارد شود ممکن است نخ نایلونی پاره شده و با جهش ناگهانی، به حاضران، آسیب مرگباری وارد کرده و باعث فاجعه شود. در خط‌های مهار اندازی که از موادی چون پلی‌اتیلن با وزن مولکولی بسیار بالا یا کولار ساخته می‌شوند کشسانی کاهش بسیاری پیدا کرده و بنابراین خیلی ایمن‌تر هستند. اگرچه چنین خط‌هایی بر روی آب شناور نمی‌شوند و بیشتر در زیر آب غرق می‌شوند. به علاوه، این خط‌ها از دیگر گونه‌ها نسبتاً گرانتر هستند.
زنجان به دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی و همسایگی با ۷ استان ایران(۵ استان مرزی ایران) و نزدیکی به پایتخت و همچنین واقع شدن در مسیر کریدورهای بین‌المللی حمل‌ونقل جنوب به شمال و شمال غرب و کریدور غرب به شرق از جهت شبکه‌های حمل‌ونقل و مواصلاتی اهمیت خاصی در سطح کشور برخوردار می‌باشد.
اتریش در ۱ ژانویه ۱۹۹۵ به عضویت اتحادیه اروپا درآمد. این عضویت مزایا و چالش‌های اقتصادی را به همراه داشت و سرمایه‌گذاران خارجی را به خود جلب کرد. این سرمایه‌گذاران به دلیل دسترسی اتریش به بازار واحد اروپایی جذب شدند. اتریش همچنین در بهبود موقعیت بین‌المللی خود پیشرفت‌هایی داشته است. به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اقتصادی و پولی اتحادیه اروپا (EMU)، اقتصاد اتریش از نزدیک با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به ویژه با آلمان، همگردان شده است. در ۱ ژانویه ۱۹۹۹، اتریش ارز جدید یورو را برای تمام کاربردهای حسابداری وضع کرد. در ژانویه ۲۰۰۲، اسکناس‌ها و سکه‌های یورو معرفی شده و جایگزین شیلینگ اتریش شدند.
چو از راه نزدیک منزل رسید ز لشکر یکی نامور برگزید
چنان بد که قیصر بدان چندگاه رسولی فرستاد نزدیک شاه