نجوم اخذ

معنی کلمه نجوم اخذ در لغت نامه دهخدا

نجوم اخذ. [ ن ُ م ِ اَ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) رجوع به نجوم الاخذ و اخذ شود.

جملاتی از کاربرد کلمه نجوم اخذ

اخترشناسی در سده‌های میانهٔ اسلامی دانشی بس‌گیرا در سده‌های میانه در کشورهای اسلامی بوده‌است و این علم نزد مسلمانان به‌طور گسترده نُجوم، هیئت و علم فَلَک نامیده می‌شده‌است. این علم، شامل پیشرفت‌های ساخته شده در جهان اسلام به ویژه در عصر طلایی اسلامی (قرن ۸–۱۵ است) و عمدتاً نوشته شده به زبان عربی است. این تحولات عمدتاً در خاورمیانه، آسیای مرکزی، اندلس و شمال آفریقا بوده و سپس در شرق دور و هند اتفاق افتاده‌است. این موازی است با نحوهٔ پیدایش دیگر علوم اسلامی که در آن از اخذ اندوخته‌ها و تجارب علمی دیگر اقوام (ایران قدیم، هند و یونان) و بازسازی و توسعه آن در ایجاد یک علم اسلامی صورت می‌گیرد نجوم اسلامی بعد از آن تأثیر قابل توجهی در نجوم بیزانس و اروپا داشته‌است (این علوم اسلامی توسط آنان در قرن ۱۲ به لاتینی ترجمه شده‌است) و همچنین نجوم چینی و نجوم مالی (کشور مالی).
رد پیشنهاد نجومی فدراسیون فوتبال عمان مبنی بر اخذ تابعیت و عضویت در تیم ملی فوتبال عمان بازخوردهای متفاوتی برای وی در ایران و عمان به همراه داشت و بازگشت وی به باشگاه النصر تحت تأثیر این جریان منتفی شد.
سرفراز غزنی در ۲۰ آذر ۱۳۰۶ در قره‌خان، مرودشت زاده شد. او در سال ۱۳۳۱ لیسانس معماری خود را از دانشگاه شفیلد انگلستان اخذ کرد و سپس با مدرک فوق لیسانس در رشتهٔ مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه ریدینگ لندن فارغ‌التحصیل شد. او همچنین دارای مدرک دکترای ساختمان‌های فلزی بود. او که در انگلستان در دوره‌های آزاد فیزیک نجومی نیز شرکت کرده بود، در انجمن‌های نجومی مختلفی در انگلستان، بلژیک و فرانسه عضویت داشت و همزمان در زمینهٔ روزنامه‌نگاری نیز فعالیت می‌کرد. غزنی در ایران با نشریاتی نظیر باختر امروز، اطلاعات، ایران، دانستنیها و دانشمند همکاری داشت و مدتی نیز سردبیر مجلهٔ مهتاب بود.