نام پدر امام زمان

معنی کلمه نام پدر امام زمان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] طبق اعتقاد شیعیان دوازده امامی و به اعتراف علمای اهل سنت، پدر حضرت مهدی (عجّل الله فرجه الشریف)، امام حسن عسکری (علیه السلام) است؛ اما بسیاری از علمای اهل سنت، برای ابطال نظر شیعه در مورد امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف)، ادعا کرده اند که طبق روایات پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) نام پدر آن حضرت، عبدالله است، در این مقاله با توجه به روایات خود اهل سنت اثبات خواهیم کرد که این مدعا باطل است.
بسیاری از علمای اهل سنت، برای ابطال نظر شیعه در مورد امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف)، ادعا کرده اند که طبق روایات نام پدر آن حضرت، عبدالله است؛ از جمله ابن تیمیه که در حقیقت مؤسس فکری وهابیت به شمار می رود، این شبهه را در کتاب معروفش منهاج السنه، مطرح کرده است: ان الاثنی عشریة الذین ادّعوا ان هذا هو مذهبهم، مهدیهم اسمه محمد بن الحسن. والمهدی المنعوت الذی وصفه النبی صلی الله علیه وسلم اسمه محمد بن عبد اللّه. ولهذا حذفت طائفة ذکر الاب من لفظ الرسول حتی لا یناقض ما کذبت. وطائفة حرّفته، فقالت: جده الحسین، وکنیته ابو عبد اللّه، فمعناه محمد بن ابی عبد اللّه، وجعلت الکنیة اسما.شیعیان دوازده امامی که ادعا می کنند مذهب شان دوازده امامی است، اسم مهدی آنان م ح م د بن الحسن است در حالی که آن مهدی را که رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) توصیف کرده، اسمش محمد بن عبدالله است. به این جهت گروهی از شیعه، جمله «اسم ابیه اسم ابی» را از روایت رسول خدا حذف کرده تا با دروغ های آنان تناقض نداشته باشد و گروهی نیز روایت را تحریف کرده اند و گفته اند: جد مهدی، حسین و کنیه جدش ابوعبدالله است پس معنای روایت رسول خدا این می شود که اسم مهدی محمد بن ابی عبدالله است و کنیه اسم قرار داده شده است.
ابن تیمیه الحرانی الحنبلی، ابوالعباس احمد عبدالحلیم (متوفای ۷۲۸ ه)، منهاج السنة النبویة، ج۸، ص۲۵۴-۲۶۰، تحقیق:د. محمد رشاد سالم، ناشر:مؤسسة قرطبة، الطبعة:الاولی، ۱۴۰۶ه.
در ابتدا به پاسخ شبهه دوم پرداخته و با روایات صحیح السند اهل سنت، ثابت خواهیم کرد که در کتب آنها عبارت «اسمه اسمی» بدون زیاده، با حداقل دو سند صحیح به نظر اهل سنت، و از چندین نفر از صحابه رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) از جمله ابن مسعود، ابوهریره، حذیفه، ابن عباس، ابوسعید خدری و عبدالله بن عمر در منابع اهل سنت آمده است.این دسته علاوه بر این که طریق صحیح نیز دارند، به حد استفاضه هم می رسند و این نشانگر این است که روایت این گروه صحیح است. بنابراین، این ادعا که شیعیان، برای اثبات اعتقاد خود، دست به تحریف روایت زده اند، ادعایی باطل و کذب است، و نظر شیعیان، مطابق با این دسته از روایات اهل سنت است.سپس، به بررسی روایاتی که زیاده «اسم ابیه اسم ابی» در آنها آمده است، ثابت می شود که تمام طرق آن، غیر از یک طریق (طریق مشهور) ضعیف است، و آن یک طریق نیز توسط یک راوی مضطرب الحدیث نقل شده است که گاهی روایت را با این زیاده و گاهی بدون این زیاده نقل کرده است! و بنابراین برای اثبات زیاده نمی توان به سخن او اعتماد کرد. و حتی علمای اهل سنت، تصریح کرده اند که این روایت او به خاطر اضطراب حجت نیست!همچنین کلام علمای اهل سنت خواهد آمد که بر خلاف نظر ابن تیمیه، این زیاده توسط مدعیان مهدویت در روایات اضافه شده است، تا بتوانند خود را به عنوان مهدی موعود معرفی کنند! و یا حداقل مهدی شیعه را دروغ جلوه دهند!
روایات اهل سنت با تعبیر اسمه اسمی
روایاتی که تنها جمله «اسمه اسمی» را دارند، از طرق متعدد از رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) نقل شده است.
← طریق ابوهریره با سند صحیح
...

جملاتی از کاربرد کلمه نام پدر امام زمان

بدو تازه گشته است جان رسول بدو زنده ماندست نام پدر
بعضی از صاحب نظران علت نام‌گذاری این محله را به قرن هفدهم و اسطوره های عشق اصلی و کرم در دوران صفویه مربوط می‌دانند. چرا که نام پدر اصلی یا آسلی (مریم)، قاراملیک بوده‌است و چون قاراملیک خود در منطقه کنونی قراملک سکنا داشته‌است این منطقه به این نام نامیده شده‌است.
سال و ماه تو و ایام تو چون نام تو باد عادت و عاقبت کار تو چون نام پدر
تولد او به روش مرسوم برای تولدهای نامشروع با نام خانوادگی مادرش ثبت شد و نام پدر، «بیر»، به عنوان نام اضافی به ثبت رسید. او توسط مادربزرگ مادری‌اش، سارا اسمیت، در والتامستو بزرگ شد و در سرشماری ۱۸۶۱ می‌توان یافت که در آنجا زندگی می‌کرده‌است. مادرش سوزان سه فرزند نامشروع دیگر با مردی به نام چارلز ولز داشت: مری سارا ولز اسمیت (۱۸۵۹)، جان آزبورن ولز اسمیت (۱۸۶۳) و آدا مارتا ولز اسمیت (۱۸۶۸). سوزان و چارلز ولز در سال ۱۸۶۹ ازدواج کردند و فرزندان پس از آن نام خانوادگی اسمیت را کنار گذاشتند.
جاودان نام پدر زنده به او خواهد بود که بود نام پدر زنده به شایسته پسر
گوهرنمای جوهر ذاتی خویش باش خاکش به سر که زنده به نام پدر بود
نام یعقوب فروشد بزمین و ز تو باز هر زمان نام پدر زنده تر و پیدا تر
عالی به تو نام پدران تا گه آدم باقی به تو جاه پسران تا گه محشر
پدرانرا پسران باید چونین که توئی که همه روزه همی زنده کند نام پدر
آنکو زدل خلق فرو شست به مردی نام پدر بهمن و نام پسر زال
گفته می‌شود که اصلاً نام زابلستان که در اصل زاولستان بوده از نام پدر گرشاسب که زو یا بنا به روایاتی «زاب» نام داشته اخذ شده‌است.
آکچی میتسوهیده در سال ۱۵۲۸ میلادی در قلعه آکچی در ولایت مینو متولد شد. نام پدر وی آکچی میتسوتسونا (۱۵۳۵–۱۴۹۷) بود.
من ازگل برین گونه مردم کنم مبادا که نام پدر گم کنم
دریاسالار جان مورسبی (۱۵ مارس ۱۸۳۰–۱۲ ژوئیه ۱۹۲۲) افسر نیروی دریایی انگلیس بود که سواحل پاپوآ گینه نو را کاوش کرد. وی نخستین اروپایی‌ای بود که در سال ۱۸۷۳ منطقه پورت مورزبی را کشف کرد. این منطقه را به نام پدر او دریاسالار سر فیرفکس مورسبی، (پورت مورزبی) نامیدند.
==> در نهایت این شناختی است که عیسی مسیح، که خود "کلمهٔ خدا" و "تجلی خداوند" است، از پروردگار قادر مطلق یکتا، خالق جهان در انجیل می‌دهد: "پس بروید و جهانیان را شاگردان سازید، و آنان را به نام پدر و پسر و روح‌القدس تعمید دهید". نکتهٔ قابل توجه در این آیهٔ انجیل این است که، عیسی‌مسیح به تعمید "به نام (Name) (مفرد) پدر و پسر و روح القدس" فرمان می‌دهد، نه به "نام های (Names)" (جمع) که اشاره‌ای بر یگانگی خداوند در عین تثلیث خداوند است.
‌. نام پدر باباطاهر را برخی فریدون ضبط کرده‌اند و او را طاهربن فریدون بختیاری نوشته‌اند
در صفحه ۲۶ از کتاب «آلاشت، زادگاه اعلیحضرت رضاشاه کبیر» دربارهٔ علت پسوند «پهلوان» در نام پدران رضاشاه پهلوی، با ارائه تصویری از کشتی محلی مازندران توضیح اینچنین آورده شده است: «در قدیم کسانی را پهلوان می‌نامیدند که شجاعت و رشادت داشتند و در کشتی پیروز می‌شدند. کسانی که هر سال در مراسم کشتی‌گیری پیروز می‌شدند، لقب پهلوان می‌گرفتند. مازندرانی‌ها و از جمله مردم دهکده‌های سوادکوه هر سال و در یک روز معین در جایی جمع می‌شدند و با بر پا کردن مراسم کشتی گرفتن، پهلوان خود را انتخاب می‌کردند. هنوز هم در سوادکوه چنین مراسمی برگزار می‌شود».
به فرزند باقیست کام پدر به فرزند زنده ست نام پدر
حبیبی به دلیل نارسایی قلبی و جراحی معده در بخش CCU بیمارستان فرهنگیان تهران بستری بود و در ساعت ۱ بامداد روز پنج‌شنبه مورخهٔ ۱۲ بهمن ۱۳۹۱ در پی یک دوره کسالت طولانی و بستری در بیمارستان فرهنگیان تهران درگذشت. برای درگذشت وی مسوولین ارشد جمهوری اسلامی ایران از جمله سید علی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی، پیام تسلیت صادر نمود. پیکر وی در روز جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۱ پس از تشییع از مقابل بنیاد ایران‌شناسی در آرامگاه روح‌الله خمینی دفن شد. بر روی سنگ قبر وی نوشته شده‌است: فرزند باقر و فاطمه، در واقع هم نام پدر و هم نام مادرش بر روی سنگ حک شده‌است.
2 احترام و شئون افراد را حفظ كنيم . (اوّل نام پدر آمده است بعد نام پسر) (داود و سليمان )