[ویکی فقه] حاج میرزا جعفرآقا اصفهانی، شاعر ادیب، در اواخر دوره قاجاریه می باشد. حاج میرزا جعفرآقا اصفهانی، شاعر ادیب، در اواخر دوره قاجاریه می زیسته است. قصیده ای در مرثیه استاد غلام رضا شیشه گر (مشتاق علی شاه) نعمت اللهی گفته است که در پشت دیوان خطی حاج ملّاهادی سبزواری نوشته شده است. نسخه در کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه تهران موجود است. فهرست کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه تهران، ص۱۱۶. ۱. ↑ فهرست کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه تهران، ص۱۱۶. منبع مهدوی، سیدمصلح الدین، اعلام اصفهان، ج۲، ص۲۷۸. ...
جملاتی از کاربرد کلمه میرزا جعفر اصفهانی
خمینی در ششسالگی تحصیل قرآن و سایر علوم ابتدایی رایج آن زمان را آغاز کرد. نخستین آموزگاران روحالله، شیخ میرزاجعفر و ملا ابوالقاسم بودند. میرزا جعفر – که از بستگان مادرش بود - هر روز صبح به خانهٔ آنها میآمد و به روحالله پنجساله خواندن و نوشتن میآموخت.
تقی شهرام در سال ۵۳ با فاطمه میرزا جعفر علاف (طاهره) ازدواج کرد. ثمرهٔ این ازدواج پسری بنام «مرتضی» بود. طاهره یکی از سر شاخههای تقی شهرام در سال ۵۴ بود که در اردیبهشت ۵۵ همراه تعدادی از افراد سازمان در خیابان منیریه توسط ساواک شناسایی شد و طی این درگیری کشته شد.[۱]
غلامحسین زرگرینژاد تاریخنگار، پژوهشگر و استاد تاریخ دانشگاه تهران، بر این باور است که در دوران ناصرالدین شاه سه بار قانون اساسی نگاشته شدهاست. این قانونها اگر چه عنوان «قانون اساسی» نداشتهاند، درعمل به منزلهٔ قانون اساسی بودهاند. به گفتهٔ او نخستین قانون حکومت ایران را ملکم خان در سالهای آغازین تمایلات ناصرالدین شاه به اصلاحطلبی نوشت و برای میرزا جعفر خان مشیرالدوله رئیس شورای دولت، فرستاد. این قانون بر اساس تقسیم وزارتخانهها به ۸ وزارتخانه تنظیم و ارائه شده بود.
صمد سردارینیا در شماره ۳ – ۸۶ پاییز ۷۱ وارلیق در شرح حال میرزا جعفر خامنهای از قول یحیی آرینپور مینویسد: «از شکل معمول اشعار فارسی عدول کرد و قطعههای بی امضاء با قافیهبندی جدید و بیسابقه و مضمونهای نسبتاً تازه انتشار داد.» سردارینیا میافزاید: وی هنگامی که این ابیات را با قافیهبندی جدید و بیسابقه میسرود، در سراسر ایران عنوان «شعر نو» به گوش کسی نخورده بود.
وی دو سه بار از ایران به دیار هندوستان مسافرت کرده و در آنجا مورد توجه شاه سلیم و اکبر شاه قرار گرفته وبخصوص از عنایات میرزا جعفر خان آصف قزوینی بر خور دار گردیدهاست.
میرزا ابراهیم همچنین شیخالاسلام تهران بود که شیخ حر عاملی و محمدشفیع شیخالاسلام نیز به این موضوع اشاره میکنند. میرزا ابراهیم صاحب دو پسر بود به نامهای میرزا نظامالدین و میرزا مجدالدین. پس از درگذشت میرزا ابراهیم، شیخالاسلامی تهران به پسر بزرگ او میرزا نظامالدین رسید و تولیت شاه عبدالعظیم به میرزا مجدالدین داده شد. میرزا نظامالدین با دختر میرزا محمدمعصوم شیخالاسلام اصفهان ازدواج کرده بود و دو پسر به نامهای میرزا علی و میرزا جعفر داشت. میرزا علی در دوران حیات پدرش درگذشت و میرزا جعفر پس از پدرش شیخالاسلام تهران شد. میرزا جعفر دو پسر به نامهای حسن و ابراهیم داشت که در اصفهان در جریان سرنگونی صفویان به دستور محمود افغان کشته شدند. میرزا جعفر در دوران شاه طهماسب دوم نیز شیخالاسلام تهران بود و با درگذشت او این منصب از میان رفت.