میان محله گفشه
جملاتی از کاربرد کلمه میان محله گفشه
در سال ۱۴۰۰، گیتی اعتماد، کارشناس معماری، از میان محلههای غرب تهران، تنها معماری شهرک غرب و شهرک اکباتان را برجسته و سرآمد دانستهاست. رحمان گلزار شبستری پایهگذار این شهرک است. مقاومت در برابر زمینلرزه تا ۹ ریشتر، فضای سبز بسیار گسترده، نورگیری کافی، سیستم شوتینگ، پلههای ویژهٔ فرار و رایزرهایی اختصاصی از ویژگیهای ساختمانهای شهرک اکباتان هستند.[نیازمند منبع مستقل]
مردم محله شیعهنشین کرخ به استقبال بساسیری رفتند و از او خواستند که از میان محله آنان بگذرد.
یکی از محلهای قدیمی زعفرانیه اسدآباد است، که بسیاری از پیرمردان و پیرزنان محلی باغهای معروف اسدآباد را به خوبی به یاد دارند و از هوای پاکی که آن روزها استنشاق میکردند به حسرت سخن میگویند از معروفترین این باغها میتوان به باغ زند کریمی، باغ خانم مروان، باغ حاجی کلاهی و باغ خیامی اشاره کرد. از این چند باغ معروف تنها باغ خیامی است که هنوز شکل و شمایل گذشته اش را تا حدودی حفظ کرده و دستخوش تغییر نشدهاست. محله اسدآباد در میان محلههای ولنجک تا زعفرانیه و قرار گرفتهاست که از سمت شمال به ارتفاعات البرز و از سمت شرق به رودخانه سعدآباد و از سمت غرب به خیابان شهید سرلشکر فلاحی زعفرانیه سابق محدود میشود. اکثر کوچههای منشعب از خیابان اصلی بنبست بودهاست؛ هم چون خود محله که در بنبست کوه البرز قرار دارد و با حرکت از سمت جنوب به سمت شمال محله تغییر سبک معماری بیش تر مشهود میگردد. در بخشهای شمال قدمت خانهها بیش تر است و تغییر بافت جدید به قدیم پررنگتر به چشم میآید و کوچهها نیز تنگتر میشوند. محله اسدآباد یکی از محلههای قدیمی شمیران است که اگر چه وسعت چندانی ندارد ولی در گذشته به دو قسمت محله بالا و محله پایین تقسیم میشدهاست.
این روستا به سه قسمت شمالی قلاور و وسط میان محله و جنوب کل بازو تقسیم میشود. این منطقه دارای دو مسجد امیرالمونین و حضرت ابوالفضل و یک مدرسه ابتدایی علویه و دارای دو پارک فضای سبز و یک زمین ورزشی شهدای شهرستان و دارای دو کارخانه برنجکوبی و شالیکوبی بنام ۱_رنجی ۲_احمدی میباشد همچنین یک کارخانه برنجکوبی میان مرزی بنام قاسمی می باشد [نیازمند منبع]
این روستا به سه بخش بالا محله- میان محله و جیرسر تقسیم شدهاست.
از برزنهای قدیم محله میارمیار محله قرهداش (سنگ سیاه) بوده که در کتاب روضاتالجنان چند بار نام آن آمدهاست، مسجد استادشاگرد در میان محله سنگ سیاه و چارسوی عربان واقع بوده و اکنون کوی و کوچه اردبیلیها گویند.
گلایهها و لحن اعتراضآمیز میرزا کوچک به میرزا علی فریدونی و وثوق عسکری به خاطر دعوت قوای جنگل به پلام دیگر هیچ اثری در تغییر سرنوشت نهضت جنگل نداشت. او پُلام را با مردم بی دفاعش ترک نمود. رضاخان اهالی پُلام را به همدستی و همراهی با میرزا کوچک خان جنگلی متهم نموده و خانههای آبادی را به آتش میکشد. میرزا کوچک خان جنگلی قسمتی از سلاح خویش را در باغی واقع در میان محله پلام مدفون و مخفی ساخت و از طریق ارتفاعات «نفت خانی» و «کجید» بار دیگر روانهٔ غرب گیلان میشود.
این روستا از چهار بخش بالا محله ، میان محله ،پایین محله و قاضی محله تشکیل شده است . مردم این روستا زمینهای زراعی کاشت برنج مرغوب و باغ صیفی جات و سبزیجات به خصوص گیاه نعناع دارند و از این راه امرار معاش میکنند و زنان روستا به غیر از کشاورزی به بافت صنایع دستی به صورت حرفه ای مشغول می باشند.