میان اباد

میان اباد

معنی کلمه میان اباد در لغت نامه دهخدا

( میان آباد ) میان آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان غار بخش ری شهرستان تهران ، واقع در 2 هزارگزی باختری راه شوسه قم به تهران با 93 تن جمعیت. آب آن از قنات راه آن ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
میان آباد. ( اِخ ) دهی است ازدهستان للک بخش مرکزی شهرستان گرگان ، واقع در 24 هزارگزی خاور گرگان با 445 تن سکنه. آب آن از رودخانه و قنات و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).
میان آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان پشت بسطام بخش قلعه نو شهرستان شاهرود، واقع در 16هزارگزی جنوب خاوری قلعه نو. با 151 تن سکنه. آب آن از قنات و راه آن ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).
میان آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان براکوه بخش جغتای شهرستان سبزوار، واقع در 55هزارگزی خاور جغتای با 338 تن سکنه. آب آن از قنات و راه آن ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).
میان آباد. ( اِخ ) دهی است ازدهستان دستگردان بخش طبس شهرستان فردوس ، واقع در 108هزارگزی شمال طبس با 238 تن سکنه. آب آن از قنات و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).
میان آباد. ( اِخ ) قصبه مرکز بخش اسفراین شهرستان بجنورد، واقع در 22/5هزارگزی جنوب خاوری بجنورد با3393 تن سکنه. آب آن از رودخانه و محصول عمده آن غلات و بنشن و تریاک و زیره و انواع میوه و شغل عمده اهالی تجارت و قالیبافی است. راه آن اتومبیلرو است وکارخانه های پنبه پاک کنی شرکت جین و کارخانه کالیفرنی و صد باب مغازه و ادارات دولتی دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ). این قصبه امروز شهری بسیار زیبا و بزرگ شده است و چون اسفراین در تقسیمات جدید کشوری شهرستان شناخته شده مرکز و خود شهرستان به نام اسفراین معروف گشته است. خیابانهای بزرگ و زیبا و باغهای حاصلخیز و مصفا و مزارع و چمنهای سبز و خرم دارد.

معنی کلمه میان اباد در دانشنامه عمومی

میان آباد (شاهرود). میان آباد از روستاهای شهرستان شاهرود در استان سمنان ایران است.
این روستا در دهستان خرقان ( شاهرود ) در بخش بسطام جای دارد. جمعیت روستای میان آباد بر پایه نتایج سرشماری سال 1395 برابر با 574 نفر ( 186خانوار ) می باشد.
لهجه مردم این روستا کمی متفاوت با لهجه عامیانه شاهرودی است
بیشتر کلمات و شکل تلفظ گویش میان آبادی ریشه در واژگان پارتی و سکایی دارد
ریشه اجدادی اکثریت این روستا به طایفه اسکندریون هونستان میامی میرسد اشتباهاتی که بین باور عامیانه وجود دارد این است که به دلیل زلزله یا تخریب دو روستا و ایجاد روستای جدید بین آن دو باعث تسمیه این روستا به میان آباد شده درصورتی که این نام برگرفته از منطقه ای در حوالی هونستان است. و به دلیل مهاجرت یکی ازنوادگان تیره های طایفه اسکندریون به نام مرتضی رضا سلطان اسکندر به منطقه پشت بسطام نام منطقه ای که در آن سکنی می گزیند میان آباد میشود. وی به دلیل اختلاف شدید با طایفه ای دیگر در هونستان و کشتن سرطایفه ای با تپانچه به پشت بسطام متواری میشود. و از بسطام زنی اختیار میکند از فرزندان او عباس نسل را توالی میدهد. و این آغاز ایجاد نام اسکندری در نسل های بعدی میشود. افرادی که بعدا از مناطق دیگر درآن منطقه ساکن شدند نیز به دلیل وصلت یا گاهی نداشتن تبار و نام خانوادگی نام اسکندری را برخود نهادند. بخشی از تاریخ هونستان برای روشنگری در زیر آورده شده:
هونستان کلمه ای تحریف شده از ریشه یونستان است .
یونستان نام قدیم روستایی از توابع کلاته های شرقی شهرستان میامی فعلی و بخش میامی سابق . ( قرینه کلاته های غربی که فعلا از توابع بسطام و شاهرود است. در تقسیمات مناطق در سیتم فرمانداری کل و استان سازی سمنان منطقه فرومد به بخش میامی اضافه شد و کلاته های غربی از میامی جدا و به بسطام ملحق گردیده است. اما آداب و رسوم و ارتباطات قومی و لهجه ای هنوز باقیست. )
سبقه تاریخی روستای هونستان فعلی یا یونستان قدیم ما به زمان ایلغار اول ترکمانان برمی گردد.
وقتی شاهان قاجار خود را از دفع حمله غارتگری و وحشتناک ترکمن ها ناتوان می بینند و شکایت ها از بیدادگری ها و ددمنشی ها و اسارت زن و بچه مردم بی دفاع منطقه شاهرود و سرحدات و میامی توسط ترکمنان به مرکز می رود. تصمیم به کوچ تعدادی از طوایف ساکن در مناطق خراسان جنوبی فعلی یعنی ترشیز یا کاشمر به منطقه میامی و شاهرود فعلی گرفته می شود. این تصمیم عملی شده و مناطقی چون کلاته های شرقی میامی ومناطقی از پشت بسطام مانند میان آباد برای این اسکان در نظر گرفته می شود. ایلات کوچ داده شده در این مناطق ساکن شده ( عده ای به کلامو تحت عنوان طایفه ترشیزی ) و نسبت به حفر قنات و تقسیم بندی مراتع مورد نیاز تعلیف دامهای خود اقدام می نمایند. از این رو ریشه طوایف اسکندری در هونستان ( یونستان ) و میان آباد و پشت بسطام و بسطام یکی است. چرا که چند طایفه در دشت میامی برای جلوگیری از ایلغار ترکمن های حمله آورنده از دهانه کالپوش و سنگ سوراخ . ساکن شدند و چند طایفه هم در دشت بسطام برای درگیر شدن و عقب راندن ترکمانهای حمله آورنده از گردنه خوش ییلاق.

معنی کلمه میان اباد در دانشنامه آزاد فارسی

میان آباد. میانْ آباد
رجوع شود به:اسفراین، شهر

جملاتی از کاربرد کلمه میان اباد

ارتفاع متوسط آن از سطح دریا آزاد ۷۵ متر است. این روستا در فاصله ۱۰ کیلومتری غرب شهر لوندویل قرار دارد. رودخانه لوندویل از میان آبادی عبور می‌کند.
اسلامشهر از ۶ منطقه تشکیل شده که مناطق ۱ و ۲ مرکزی و منطقه ۳ آن شهرک واوان، منطقه ۴ شاطره، منطقه ۵ قسمت‌هایی از احمدآباد مستوفی (خارج از محدوده بخشداری احمدآباد مستوفی)، منطقه ۶ شهرک میان آباد و شهرک امام خمینی است.