مژده نامه

معنی کلمه مژده نامه در لغت نامه دهخدا

مژده نامه. [ م ُ دَ / دِ م َ / م ِ ] ( اِ مرکب ) بشارت نامه. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).نامه ای که حاوی مژده و بشارت است.

معنی کلمه مژده نامه در فرهنگ فارسی

بشارت نامه

جملاتی از کاربرد کلمه مژده نامه

به مژده نوندی فرستاد تفت به نامه به طیهور گفت آنچه رفت
اندیشیدنی ست که شاه که یک ماه و نیم پیش از این، فرمان مشروطه را داده بود و این زمان در تهران نمایندگان شصت‌گانه دارالشوری برگزیده می شدند، بهر چه پاسخ تبریزیان را زود نداد، و پس از آن کارها ایستادگی چه انگیزه میداشت؟! پیداست که جلوگیرهایی در میان می بوده و کارهایی در پرده میرفته که ما هنوز ندانسته‌ایم. رشته کارهای آذربایجان بیش از همه در دست محمد علی میرزا می بود و می توان گفت ایستادگی از سوی این پیش می آمده. کارهای آن روزی دربار نه چندان در هم و آشفته می بوده که با اندیشه توان دریافت. هر چه بود دولت خواه و ناخواه گردن گذاشت و روز پنجشنبه چهارم مهر ماه (هشتم شعبان) می بود که از تهران به ولیعهد پاسخ رسید، و او این را با دست خطی از خود، به نزد مستر راتسلاو کونسول انگلیس فرستاد و نامه‌ای هم نوشت، و مستر راتسلاو رونویس آن دستخط و آن نامه را، با خود تلگراف شاه، به نام «انجمن عدالت طلبان تبریز» به نزد حاحی مهدی آقا و دیگر سران جنبش فرستاد. نیز همان روز تلگرافی از سفارت خانه انگلیس به کونسول رسید که رونویس آنرا نیز فرستاد. از این مژده مردم شاد گردیدند و همان روز از مسجد و کونسولگری بیرون آمدند و بازارها را باز کردند، و بچراغان و شادمانی پرداختند.

معاويه پس از اين جريان نامه به پسرش يزيد نوشته ، مژده داد كه كارهاى مقدماتى انجام گرفته ، و به مطلوب نزديك شده ، و اينست عبدالله بن سلام طلاق ارينب را داده است .

از كرام خثعمى روايت شده است كه امام صادق - عليه السلام - فرمود: هركس سوره (اذاجاء نصر الله و الفتح ) را در نمازهاى مستحب يا واجب خود بخواند، خداوند وى را عليههمه دشمنانش يارى فرمايد، و روز قيامت با نامه اى گويا كه خداوند از قبر او بيرونآورده باشد به محشر آيد، و آن امان نامه اى است براى عبور ازپل دوزخ و از آتش و خروش ‍ آن ، و در آن روز بر هيچ چيز نگذرد، جز اينكه وى را به هرخير و نيكى مژده دهد تا اينكه داخل بهشت شود و در اين جهان درهاى خير به روى اوبازگردد، آن قدر كه هرگز آرزو نداشته و بر قلبش نكرده باشد. (ثوابالاعمال ، ص 286).

2- قيس بن مسهر صيداوى : بارها از اين مرد درمراحل مختلف ياد كرده ايم . وى نخست مجموعه اى از نامه هاى اهل كوفه را نزد امام در مكه برد. و پس ‍ از آنكه سفير، آماده گشت تا ماءموريت خود رادنبال كند، همراه با مسلم تا كوفه آمد، و بعدها همراه مجاهد عابس شاكرى كهحامل نامه سفير ته امام حسين عليه السلام بود، به مكه رفت . وى در همانجا ماند تا وقتىكه امام به سمت عراق حركت نمود. و در اينجا بود كهحامل نامه امام به سوى كوفيان شد تا آمدن حضرت را به ايشان مژده دهد و آنان را به پايدارى و ثبات قدم تشويق كند.

سـپـس از آنجا كه موضعگيريهاى مردم در برابر اين نامه مستقيم الهى مختلف است ، به دونـوع موضعگيرى مشخص و نتائج آن اشاره كرده مى فرمايد: (اين قرآن به مؤ منانى كه  عـمـل صـالح انـجـام مى دهند مژده مى دهد كه براى آنان پاداش بزرگى است (و يبشر المؤمنين الذين يعملون الصالحات ان لهم اجرا كبيرا).

چه دانی زین بتر کاو رفت و زن کرد پس آنگه مژده را نامه به من کرد