موعودشناسی و پاسخ به شبهات

معنی کلمه موعودشناسی و پاسخ به شبهات در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] موعودشناسی و پاسخ به شبهات (کتاب). «موعودشناسی و پاسخ به شبهات» اثر علی اصغر رضوانی، با موضوع پاسخ به شبهات مساله مهدویت است که به زبان فارسی و در سال ۱۳۸۸ ش نوشته شده است. انگیزه مؤلف، پاسخ عقلی و نقلی به شبهات مطرح شده در حوزه مهدویت و جبران کاستی هایی موجود در کتب گذشته است.
کتاب با پیشگفتار مؤلف در بیان نکاتی پیرامون کتاب آغاز شده است. اگرچه کتاب از تبویب و فصل بندی خاصی پیروی نمی کند اما شاید بتوان مطالب کتاب را در چهار بخش دسته بندی نمود: موعود و مهدویت، حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف در نگاه آیات و روایات، بررسی وجود امام علیه السّلام از دیدگاه های مختلف، غیبت و مسائل بعد از ظهور. روش نویسنده تجزیه و تحلیل شبه هاست و با تمسک به استدلال عقلی درصدد رد آنها برآمده است. به گفته نویسنده از آنجا که در عصر حاضر، شبهات مطرح شده بیشتر جنبه کلامی دارد، جواب به آنها نیز باید با دلایل عقلی همراه باشد و سپس با استفاده از دلایل تاریخی و نقلی مساله مهدویت به صورت شفاف بیان شود. بررسی نظریات دانشمندانی همچون فوکویاما، تافلر و هانتیگتون در مورد پایان تاریخ، مارشال مک لوهان پیرامون سیطره لیبرالیسم و توضیح در مورد شیوه توجیه تکامل تاریخ توسط مارکسیسم از نکات قابل توجه در کتاب است.
گزارش محتوا
فهرست اجمالی مطالب در ابتدا و فهرست تفصیلی آنها به همراه فهرست آیات، روایات، و منابع در انتهای کتاب آمده است. پاورقی ها به ذکر منابع اختصاص دارد.
منبع
...
[ویکی نور] موعودشناسی و پاسخ به شبهات اثر علی اصغر رضوانی، با موضوع پاسخ به شبهات مسأله مهدویت است که به زبان فارسی و در سال 1388ش نوشته شده است.
انگیزه مؤلف، پاسخ عقلی و نقلی به شبهات مطرح شده در حوزه مهدویت و جبران کاستی هایی موجود در کتب گذشته است.
کتاب با پیشگفتار مؤلف در بیان نکاتی پیرامون کتاب آغاز شده است.
اگرچه کتاب از تبویب و فصل بندی خاصی پیروی نمی کند اما شاید بتوان مطالب کتاب را در چهار بخش دسته بندی نمود: موعود و مهدویت، حضرت مهدی(عج) در نگاه آیات و روایات، بررسی وجود امام(ع) از دیدگاه های مختلف، غیبت و مسائل بعد از ظهور.
روش نویسنده تجزیه و تحلیل شبه هاست و با تمسک به استدلال عقلی درصدد ردّ آنها برآمده است. به گفته نویسنده از آنجا که در عصر حاضر، شبهات مطرح شده بیشتر جنبه کلامی دارد، جواب به آنها نیز باید با دلایل عقلی همراه باشد و سپس با استفاده از دلایل تاریخی و نقلی مسأله مهدویت به صورت شفاف بیان شود.

جملاتی از کاربرد کلمه موعودشناسی و پاسخ به شبهات

مجموعه قوانینی که در هشت سال دولت خاتمی برای رفع مشکلات زنان و پاسخ به نیازهای امروز آنان به تصویب رسید، اندک بود.
بى اعتبارى آن نظريه و پاسخ به دلايل پنچگانه آن 
در سال ۱۳۲۰ خورشیدی با دولت سهراب ازدواج کرد. پس از ازدواج و رفتن به تهران با داشتن دو فرزند موفق به دریافت لیسانس حقوق قضایی از دانشگاه تهران گردید. وی با هموندی در کنکاش موبدان تهران و پاسخ به پرسشها و نامه‌های همکیشان درباره مزدیسنا پرداخت.
ظریف با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در روز ۱۴ مرداد (روز بعد از مراسم تحلیف) به تشریح برنامه‌های خود و پاسخ به سؤالات نمایندگان کمیسیون مربوطِ پرداخت. وی در پاسخ به نمایندگان مجلس اظهار داشت:
3 - مساله نبوت انبياى پيشين و مخصوصا پيامبر اسلام و پاسخ به بهانه - جوئيهاىدشمنان در باره او، و بيان پاره اى از معجزات انبياء سلف .
و مـيـان ايـن دو بـخـش درسـهـاى زنـده و ارزنـده اى از توحيد و معاد، و اهميت قرآن ، و وضعحـال مـشـركـان در قـيـامت ، و مساءله هدايت و ضلالت ، و پاسخ به بهانه جوئيهاى افرادضـعـيـف ، آمـده اسـت كـه در حـقـيـقـت نـتـيـجـه اى اسـت از بـخـشاول و مقدمه اى است براى بخش ‍ دوم .
من به وسيله نامه درباره تاريخ شيعه و پاسخ به تهمتهاى آنان ، او را راهنمايى كردم .ولى در شگفت بودم كه چگونه برخى از دانشمندان بزرگاهل سنت ، اين گونه سخن مى گويند! تا اينكه كتاب ((فجر الاسلام )) نوشته احمد امين ،نويسنده بزرگ مصرى به دستم رسيد. مغزم از دروغهاى شاخدار اين كتاب سوت كشيد.احمد امين ، سال پيش (1349 ق .) همراه شمارى از استادان ، دانشجويان و دانشمندان مصر،به نجف ، شهر دانش ‍ آمد. او در نجف همراه دوستانش در يكى از شبهاى ماه مبارك رمضان بهديدن من آمد. من او را به نرمى سرزنش كردم كه چرا چنين دروغهايى را به شيعه نسبت دادهاست ! آخرين عذر احمد امين اين بود كه آگاهى كافى درباره شيعه نداشتم . من گفتم : اينبهانه پذيرفته نيست . نويسنده بايد در موضوعى كه مى خواهد بنويسد، خوببررسى كند چرا كتابخانه هاى نجف ، از جمله كتابخانه خصوصى خودم كه 5000 جلدكتاب دارد كه بيشتر نويسندگان آنها از اهل سنت هستند، ولى در كتابخانه هاى قاهرهكتابهايى كه نويسندگان آنها شيعه اند، بسيار كم پيدا مى شود؟!
طبیعت ذهن هرچه که باشد، توافق عموم بر این است که ذهن موجودات را قادر می‌سازد تا به آگاهی درونی برسند، به‌خصوص در محیط پیرامونشان و برای دریافت و پاسخ به محرک‌های عامل و برخوداری از هشیاری که شامل تفکر و احساسات می‌شود.
در آن روزها، خمینی – آن‌گونه که خود گفته – روزانه بیش از ۱۶ ساعت به کار و فعالیت مشغول بوده و انجام مصاحبه‌ها، مذاکرات، سخنرانی‌ها، خواندن گزارش‌ها، بررسی نامه‌ها و تلگراف‌ها و پاسخ به آن‌ها مهم‌ترین مشغلهٔ او در آن روزها محسوب می‌شد.