معنی کلمه موسوی بجنوردی محمد در دانشنامه اسلامی
پس از تبعید امام خمینی(ره) به نجف اشرف در بهار 1344ش یکی از شاگردان همیشگی دروس ایشان در تمام 14 سال اقامتشان و سید محمد موسوی بجنوردی بود. وی در این مدت در مسجد جامع نجف اشرف (هندی) رسائل و مکاسب و کفایتین را به زبان عربی برای شیعیان کشورهای عرب زبان همچون عراق، لبنان، سوریه و مصر تدریس می کردند که شاگردان ممتازی همچون سید عباس موسوی و شیخ راغب حرب از شهدای برجسته حزب الله لبنان از شاگران وی به شمار می روند.
رابطه استاد و شاگردی بین امام خمینی(ره) و وی باعث شد که پس از مراجعت امام از نجف به پاریس وی نیز حضرت امام را همراهی کردند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران آمدند و در سال 1359ش به دستور امام(ره)، دادگاه عالی قضا را راه اندازی کرد. ایشان از سال 1360ش به مدت دو دوره تا سال 1368ش به عضویت شورای عالی قضایی درآمدند که تا ارتحال حضرت امام و تغییر در قانون اساسی که منجر به حذف شورای عالی قضایی شد ادامه داشت.
همزمان با این فعالیت های اجتماعی و امور اجرائی کار تدریس و تحقیق در دانشکده های حقوق دانشگاههای شهید بهشتی، تربیت مدرس، الهیات تهران را دنبال کردند و در سال 1368ش به رتبه دانشیاری و سال 1382ش به رتبه استادی رسیدند. ایشان از سال 1371ش عضو هیئت علمی و ریاست گروه الهیات دانشگاه تربیت معلم بودند و همچنین رئیس گروه الهیات و رشته حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه می باشند. در ضمن او با دانشگاه ها و مراکز خارج از کشور از قبیل دانشکده حقوق دانشگاه محمد الخامس مراکش، دانشگاه سن ژوزف لبنان، و الازهر و عین الشمس نیز همکاری داشته است.