[ویکی فقه] موافقت عملی، التزام عملی به احکام شرع است. موافقت عملی، مقابل موافقت التزامی بوده و به این معنا است که مکلف ، اوامر و تکالیف مولا را به وسیله اعضا و جوارح خود و بر طبق خواسته مولا انجام می دهد، خواه در باطن و قلب خویش با آن موافق باشد یا نباشد. حکم فقهی بر مکلف واجب است میت را دفن کرده و با این امر مولا موافقت عملی نماید، چه موافقت التزامی نیز داشته باشد و به خاطر خدا آن را انجام دهد و یا این که به سبب بوی بد آن، او را دفن کند، نه برای انجام امر مولا .
جملاتی از کاربرد کلمه موافقت عملی
در اوایل سال ۲۰۰۲،دولت بوش با اعزام حدود ۱۰۰ نیروی عملیات ویژه به یمن موافقت کرد.
اجرای این عملیات توسط وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو و موافقتنامه وضعیت نیروها در اواخر ژوئن ۲۰۱۴ تصویب شد و توسط رئیسجمهور افغانستان محمد اشرف غنی و نماینده ارشد ملکی ناتو در افغانستان در کابل در ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۴ به امضا رسید. شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از مأموریت جدید بینالمللی در افغانستان قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ۲۱۸۹ به اتفاق آرا به تصویب رساند.
یکی دیگر از نتایج یالتا، عملیات موسوم به «کیلهال» بود. متفقین غربی با بازگرداندن اجباری همهٔ شهروندان شوروی در مناطق تحت کنترل متفقین، از جمله اسیران جنگی، به اتحاد جماهیر شوروی موافقت کردند و این سیاست بعداً به تمام پناهندگان اروپای شرقی تعمیم داده شد. بسیاری از این افراد که مجبور به بازگشت به شوروی شدند ضد کمونیست بودند. کیلهال بین ۱۴ اوت ۱۹۴۶ و ۹ مه ۱۹۴۷ اجرا شد.
آدام اولئاریوس در سفرنامهاش «ایران عصر صفوی از نگاه یک آلمانی» روایت میکند «تمام درباریان با کمال میل هدیه قبول میکنند و رشوه میپذیرند، البته بیش از همه همین صدراعظم … چنین عملی مسلماً با موافقت شاه انجام میگیرد».
صالحی در خرداد سال ۱۳۹۰ به دلیل انتخاب محمدشریف ملکزاده به سمت معاونت اداری و مالی، تا آستانه استیضاح پیش رفت. ملکزاده در روز ۲ تیر سال ۱۳۹۰ بازداشت شد. وی در مصاحبهای که بعد از اتمام دوره مسئولیتش انجام داد، عنوان کرد که شخصاً تمایل زیادی برای برقراری رابطه با کشورهای عربی و ایالات متحده آمریکا داشتهاست که به دلیل عدم موافقت رهبر جمهوری اسلامی ایران این کار عملی نشدهاست. در سال ۱۳۹۴، موزه آثار و اشیاء اهدایی به صالحی در زمان تصدی او بر وزارت امور خارجه در عمارت سردار مفخم قزوین افتتاح شد.
اسرائیل با آتشبسی انساندوستانه برای ۴ ساعت از ۱۵:۰۰ تا ۱۹:۰۰ موافقت کرد. اما این آتشبس را در مناطقی که در حال عملیات است اجرا نخواهد کرد و از «مردم خواست به خانههایشان بازنگردند». حماس این آتشبس را قابل قبول ندانست و آن را یک حربهٔ رسانهایی از سوی رسانهّای اسرائیلی دانست
دروزیها قبلاً چندین بار با عوامل یهشو تماس گرفته بودند و پس از شکست آنها در رامات یوهانان، افسران دروزی پیشنهاد جدایی و پیوستن به صفوف هگانا را ارائه کردند. این پیشنهاد با ییگائل یادین مطرح شد و او این پیشنهاد را رد کرد، اما پیشنهاد کرد که آنها میتوانند در انجام عملیات خرابکارانه در پشت خط اعراب و تحت تأثیر قرار دادن همرزمان خود برای ترک ارتش کمک کنند. در آغاز ماه مه، ۲۱۲ سرباز وهاب فرار کردند. وهاب با در نظر گرفتن نگرش افراد خود، در ۹ مه با افسران رابط یهودی ملاقات کرد و موافقت کرد که با هگانا همکاری کند. دو طرف از درگیری اجتناب کردند و وهاب یک منطقه بیطرف در مرکز جلیل ایجاد کرد. ارتش وهاب به درخواستها برای کمک به مبارزه با اشغال عکا توسط هگانا پاسخی نداد و در حالی که هگانا قلعه پلیس شفاعمر را در حین تخلیهٔ آن توسط بریتانیاییها اشغال کرده بود، از حضور در آنجا اجتناب کرد.
کارخانهٔ ذوبآهن کرج هیچگاه ساخته نشد تا اینکه در چهارچوب پروتکل همکاریهای فنی و اقتصادی میان دولت ایران و شوروی پیشین، احداث کارخانهٔ ذوبآهن مورد توافق قرار گرفت و موافقتنامهای به امضاء رسید که در ۲۳ دیماه ۱۳۴۴ به تصویب مجلس رسید و عملیات اجرایی آن توسط شرکت تیاژپروم اکسپورت (Тяжпромэкспорт) آغاز گردید.
قراردادی هفتمادهای برای تشکیل شرکت نفت ایران و شوروی به امضا رسید که بر اسا آن، مدت عملیات شرکت پنجاه سال بود و سهم شوروی در بیست و پنج سال اول آن، ۵۱٪ و در بیست و پنج سال دوم آن، ۵۰٪ بود و پس از انقضای مدت قرارداد، همه داراییها و تأسیسات شرک، از آن ایران میشد. در پایان، این قرارداد بر اساس اساس بند دوم موافقتنامه قوام-سدچیک اعلام شده بود که قرارداد ایجاد شرکت نفت مختلط ایران و شوروی بایستی به محض تشکیل شورای ملی ایران، و حداکثر تا مدت هفت ماه از تاریخ ۲۴ مارس ۱۹۴۶، برای تصویب، پیشنهاد گردد. درحالی که گفتگوهای قوام با سادچیکف در جریان بود، شکایت ایران نیز در شورای امنیت ملی سازمان ملل مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت. سفیر شوروی در سازمان ملل با اشاره به موافقتنامه و خروج نزدیک ارتش سرخ، از سازمان خواست که شکایت ایران را از دستور کار شورای امنیت خارج سازد، اما حسین علاء (سفیر وقت در سازمان ملل) تأیید کرد که شکایت ایران تا زمانی که مسئله بهطور کامل حل نگشته، باید در درستور کار شورا باقی بماند. قوام پنهانی به علاء دستور داده بود که شکایت ایران را پس نگرید و به همه دستورهای رسمی وی برای پسگیری آن بی اعتنا باشد.
رئیسجمهور دونالد ترامپ در تابستان ۲۰۱۷ که ۸۴۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان بودند، اجازه تصمیمگیری در مورد افزایش تعداد سربازان عملیات نظامی آمریکا در سوریه، عراق و افغانستان را بدون تقاضای موافقت رسمی از کاخ سفید، به ارتش آمریکا واگذار کرد.