منشور دوسه گوشه ای

معنی کلمه منشور دوسه گوشه ای در فرهنگستان زبان و ادب

{ditrigonal prism} [زمین شناسی] دیسۀ بلوری دارای شش وجه موازی با محور تقارن که در آن هر برش عمود بر محور، دوسه گوش است متـ . منشور دوسه گوش

جملاتی از کاربرد کلمه منشور دوسه گوشه ای

به دریوزه وصل چشمم ز اشک روان کرده هر گوشه ای سایلی
عملیاتی که در اینجا نشان داده شده‌است، همه بسیار معمول است. چین‌های چین دار و چین‌های معکوس اغلب با دو چین در یک زاویه انجام می‌شود. چین‌های معکوس گوشه ای معمولاً برای تولید پا یا سر پرندگان استفاده می‌شود.
گردی چرا چو خاک زمینگیر گوشه ای برخیز اسیر تا ز سر خلق وا شویم
حذر زگردش افلاک، خویش را چو غبار به گوشه ای ز سر راه این سواران بر
روایت است که ناصرالدین شاه به نجاری که مشغول کار در گوشه ای از عمارت بوده توجه خاصی داشته و با تحصین ان نجار در ظرافت کارش ، پیشنهاد میدهد که بعد اتمام کارش به طهران بیاید و در خدمت پادشاه قاجار باشد.
راه اندازی نخستین دورهٔ دکتری گفتاردرمانی ایران، چاپ نخستین مجلهٔ زبان و ذهن و راه اندازی گروه پژوهش گفتار و زبان، گوشه ای از فعالیت‌های علمی او در این دوره است. نیلی پور سال ۱۳۸۱ مفتخر به کسب لوح افتخار پژوهش در حوزهٔ زبان‌شناسی بالینی در هشتمین جشنوارهٔ علوم پزشکی رازی و سال ۱۳۸۴ به عنوان پژوهشگر برگزیدهٔ فرهنگستان علوم در جشنوارهٔ خوارزمی انتخاب شد. سال ۱۳۹۱ به عضویت آکادمی زبان پریشی آمریکا و همچنین به عضویت شاخهٔ زبان‌شناسی شناختی در ایران، تدوین و چاپ مجموعه آزمون‌های دانش بنیان و زبان آزمای بالینی و تدوین فصل تحقیقات عصب‌شناسی زبان فارسی در کتاب The Oxford Handbook of Persian Linguistics از آخرین فعالیت‌های علمی او به‌شمار می‌رود.
بندی آن چشم مخمورم که از مستی و ناز در میان شهر در هر گوشه ای غوغای اوست
یاسر الوندیانی پدر و هنرمند و ورزشکار است که در زمان مجروحیتش ۳۴ ساله بود. الوندیانی در حال شرکت در تظاهرات در زادگاهش همدان بود که در ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ نیروهای امنیتی شروع به تیراندازی به سمت جمعیت کردند. او مجبور شد به کوچه ای پناه ببرد که توسط سه پلیس در گوشه ای محاصره شد و چندین بار با اسلحه ساچمه ای به او شلیک کردن و صدمات جبران ناپذیری به چشم چپش وارد کردن.
آفاق را غبار کدورت گرفته است کو گوشه ای که رفع کدورت کند، کسی؟
چشم او روزی که ما را گوشه گیر از خلق کرد گوشه ای نگرفته بود از مردمان عنقا هنوز
خانه عبدالحسین مویدی حدود هزار متر مربع مساحت که شامل دو بخش یکپارچه بوده و ۲۷ اتاق و دو حیاط دارد.بخش (خلوت خانه) 300متر مربع دارای معماری ارسی ، گوشواره ، حیاط مرکزی و فواره زیباست . معماری آجری این بنا بسیار منحصر بفرد است. در گوشه ای سقاخانه با نام ابوالفضل دارد.
شب وصل است ای خورشید چون ماه تو هم در گوشه ای با ماه بنشین
ای باد، حدیث دلم آنجاش بگویی در گوشه ای در گوش به تنهاش بگویی
راه دراز پیش و ترا نیست توشه ای تدبیر عاقبت کن و بنشین به گوشه ای
صوفئی هر گوشه ای کردی سراغ از ارادت تاختی سویش به راغ