مصحف ام سلمه بنت سهیل

معنی کلمه مصحف ام سلمه بنت سهیل در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مصحف ام سلمه بنت سهیل به مصحف نوشته شده توسط عبدالله بن رافع به دستور ام سلمه همسر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم اطلاق می شود.
ام سلمه (متوفای ۶۲ق) از نخستین اسلام آورندگان و از مهاجران به حبشه است که پس از جنگ احزاب به همسری پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم درآمد و سرپرستی حضرت زهرا سلام الله علیهم را به عهده گرفت. وی از مدافعان اهل بیت علیه السّلام بود؛ لذا پاره ای از بی مهری ها نیز در حق وی روا داشته شد. از او بیش از سیصد روایت نقل شده است.
معرفی مصحف ام سلمه
اما درباره مصحف وی، عبدالله بن رافع ، بنده آزادشده او می گفت: «از من خواست مصحفی برایش بنویسم» و همان دستوری را که حفصه و عایشه به افزودن «صلوة العصر» به آیه ۲۳۸ بقره داده بودند، ام سلمه نیز به کاتب خود می دهد.امروزه نشانی از مصحف وی و نیز دلیلی بر تفاوت آن با مصحف مرسوم وجود ندارد؛ مگر در پنج مورد که از این میان، چهار مورد آن از رسم عثمانی بیرون نیست و مورد پنجم هم تفاوت معنایی با مصحف مرسوم ندارد؛ از این رو، نمی توان تمایزی برای مصحف او قائل شد.

جملاتی از کاربرد کلمه مصحف ام سلمه بنت سهیل

ششم ام سلمه بنت (ابى امية ) است و او دختر (عاتكه ) است كه عمه رسول خدا (ص ) بود و او واپس ترين همه زنان رسول خدا (ص ) وفات كرد.