مسمومیت غذایی باکتریایی

معنی کلمه مسمومیت غذایی باکتریایی در فرهنگستان زبان و ادب

{bacterial food intoxication} [تغذیه] مسمومیتی که براثر استفاده از مواد غذایی آلوده به زهرابۀ باکتری ها ایجاد می شود

معنی کلمه مسمومیت غذایی باکتریایی در ویکی واژه

مسمومیتی که براثر استفاده از مواد غذایی آلوده به زهرابۀ باکتری‌ها ایجاد می‏شود.

جملاتی از کاربرد کلمه مسمومیت غذایی باکتریایی

هفتمین سفر اکتشافی تیول (۱۹۳۳) به هدف ادامه ششمین سفر طراحی شده بود، اما راسموسن پس از مسمومیت غذایی ناشی از خوردن غذای کیویاک، به بیماری سینه‌پهلو مبتلا شده و چند هفته بعد به عمر ۵۴ سالگی در کپنهاک درگذشت. در جریان این سفر اکتشافی، راسموسن روی فیلم ازدواج پالو (The Wedding of Palo) کار کرد و فیلم‌نامه آنرا نوشته بود. این فیلم که توسط فریدریش دالشیم کارگردانی شده بود در ۱۹۳۴ میلادی تکمیل گردیده و با عنوان دانمارکی پالوس برودیفرد (Palos brudefærd) اکران شد.
تست ویدال جهت تشخیص بیماری های سالمونلایی نظیر تیفویید, پاراتیفویید, مسمومیت غذایی ناشی از سالمونلا و سپتیسمی ناشی از سالمونلا به کار می‌رود. برای شناسایی باسیل‌های تیفویید و پاراتیفویید قبل از تست ویدال باید با کشت خون مدفوع وادرار به ویژه در هفته اول ورود میکروب به بدن ان را مورد شناسایی قرار داد. از هفته دوم تا چهارم ورود میکروب به بدن تست ویدال مثبت خواهد شد.
مسمومیت با قارچ، یا مسمومیت قارچی نوعی مسمومیت غذایی است که در اثر خوردن قارچ سمی ایجاد می‌شود. این مسمومیت‌ها می‌توانند شامل عوارضی همچون مشکلات گوارشی، مشکلات تنفسی و حتی مرگ باشند.
به دنبال مسمومیت گسترده غذایی دانشجویان در چند دانشگاه ایران، دانشجویان در دانشگاه خوارزمی کرج شعار دادند «دانشجو مسموم می‌کنه، نشسته توجیه می‌کنه.» تاکنون مسمومیت غذایی دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف از قبیل دانشگاه الزهرا در تهران در روز سوم آذر، دانشگاه صنعتی اراک در روز نهم، دانشگاه صنعتی اصفهان روز پنجم آذر و دانشگاه خوارزمی کرج در روز دهم آذر ماه رخ داده‌است.
یکی دیگر از داستان‌هایی که هرژه برای داستان بعدی تن‌تن در نظر داشت، تلاش تن‌تن برای نجات نستور (خدمتکار هادوک و قصر مولینسار) بود که به اشتباه به یک جرم متهم شده بود. با این حال، وی تصمیم گرفت که داستان بعدی تن‌تن، یک داستان عاری از خشونت باشد. ایدهٔ بعدی، فرستادن تن‌تن و پروفسور تورنسل به قطب شمال بود که در آن آن‌ها تلاش می‌کردند تعدادی از دانشمندان را از یک مسمومیت غذایی مرموز، نجات دهند. با اینکه هرژه این ایده را نیز رد کرد، اما محیط برفی را از این ایده الهام گرفت.
در حالت مسمومیت غذایی نشانه‌های بیماری عموماً ۱۸تا ۳۶ساعت پس از خوردن غذای آلوده ایجاد می‌شود، ولی از ۶ساعت تا ۱۰روز بعد هم احتمال بروز علایم هست.
در ساختمان‌های مسکونی و اداری مرتفع، آسیب آسانسور‌ها یک مشکل جدی برای افراد معلول یا سالمند بود که نمی‌توانستند از پله‌ها استفاده کنند. مشکلاتی از جمله کمبود آب و غذا، مسمومیت غذایی ناشی از خرابی یخچال ها، شیوع بیماری از سامانه‌های فاضلاب/تأمین آب شرب آسیب دیده و اختلال در مراقبت‌های بهداشتی می‌توانند از اثرات غیر مستقیم اما جدی محسوب شوند.
باکتری توکسین‌های مختلفی را تولید می‌کند که هریک بیماری‌های خاصی را ایجاد می‌کند. توکسین TSST-1 در ایجاد سندرم شوک سمی نقش دارد. انتروتوکسین‌ها در مسمومیت غذایی نقش دارند. TSST-1 و انتروتوکسین‌ها، سوپرآنتی ژن هستند. توکسین فلسی‌کننده (به انگلیسی: Exfoliative toxin)موجب سندرم پوستی فلسی شونده استافیلوکوکی می‌شود. این توکسین نوعی پروتئاز است که پوست را تجزیه می‌کند.
میکروب‌هایی که به‌طورِ کلی در شیرینی‌ها عامل مسمومیت غذایی هستند، عبارتند از:
شیخ امیر عابدی (۱۹۲۴–۱۹۶۴) اولین شهردار آفریقایی دارالسلام بود. او همچنین وزیر دادگستری و وزیر آموزش و فرهنگ بود و همچنین نمایندهٔ تانگانیکا در هجدهمین دوره مجمع عالی سازمان ملل متحد بود. او به علت مسمومیت غذایی در سال ۱۹۶۴ در سن ۴۰ در گذشت. عابدی شاعر برجسته ای در زبان سواحیلی بود و همچنین پشتیبان قوی از زبان سواحیلی بود.