مدرسه علمیه حجتیه

معنی کلمه مدرسه علمیه حجتیه در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] مدرسه علمیه حجتیه (قم). مدرسه علمیه حجتیه (تأسیس ۱۳۲۱ش) از مدارس علوم دینی در قم است. این مدرسه که در مرکز شهر و در نزدیکی حرم حضرت معصومه(س) قرار دارد به دست سید محمد حجت کوه کمره ای تأسیس شد. مدرسه حجتیه علاوه بر کاربرد خوابگاهی، دارای مسجد و کتابخانه نیز بود و از مدارس مهم و بزرگ آن زمان به شمار می رفت. این مدرسه پس از انقلاب اسلامی به طلاب غیرایرانی اختصاص یافت و امروزه یکی از مراکز آموزشی جامعة المصطفی العالمیه است. مقبره آیت الله حجت در کنار مسجد مدرسه و در یکی از حجره های آن قرار دارد.
مدرسه حجتیه را آیت الله حجت کوه کمره ای در سال ۱۳۲۱ش تأسیس کرد. آیت الله حجت، پارک کامران میرزا پسر ناصرالدین شاه قاجار را برای سکونت طلاب خرید و در روز ولادت حضرت زهرا(س) کلنگ آن زده شد. این مدرسه با مساحت ۱۵۰۰۰ متر مربع و به نام حضرت حجة بن الحسن (عج)، «حجتیه» نام گرفت.
در سال ۱۳۵۸ش مدرسه حجتیه به طلاب غیرایرانی اختصاص یافت و در کشورهای مختلف و در میان طلاب غیرایرانی به نماد حوزه علمیه غیرایرانی ها در قم شناخته شده است. با تلفیق دو مجموعه بزرگ «مرکز جهانی علوم اسلامی» و «سازمان مدارس و حوزه های علمیه خارج از کشور» نهاد «جامعة المصطفی العالمیة» تأسیس شد و در پانزدهم فروردین ۱۳۸۸ش مجتمع آموزش عالی فقه برای طلاب خارجی در مدرسه حجتیه راه اندازی شد.

جملاتی از کاربرد کلمه مدرسه علمیه حجتیه

در مدت اعتراض‌ها چندین حوزه علمیه، دفتر و بیت مربوط به امامان جمعه و نمایندگان ولی‌فقیه مورد حمله واقع شد. بنابر گزارش‌های رسمی، مدرسه علمیه زنان کوثر کرج، المهدی اهواز، زینبیه اصفهان، خاتم‌الانبیا شیراز، سفیران هدایت شیراز، امام حسن شهر گویم، حوزه علمیه شهرستان کازرون، مصلی و دفتر امام جمعهٔ شهر قدس، دفتر امام جمعهٔ شهر صدرا، دفتر و بیت نمایندهٔ ولی فقیه در یزد و امام جمعه بندر امام مورد حمله قرار گرفتند و برخی از این مکان‌ها توسط معترضان به آتش کشیده‌شدند.
بازار شهر، مسجد جامع، مدرسه علمیه و مزار امام‌زادگان در محلهٔ میدان قرار داشتند.
او از ابتدا در حوزه علمیه قم و در مدرسه علمیه مدینة النور آغاز به تحصیل کرد.