محمدعلی مجاهدی تبریزی

معنی کلمه محمدعلی مجاهدی تبریزی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] استاد محمدعلی مجاهدی متخلص به پروانه از ادیبان و شعرای معاصر است. وی در سال ۱۳۲۲ در قم به دنیا آمد.
پدرش مرحوم آیت الله میرزا محمد مجاهدی تبریزی است. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش به پایان برد و پس از اخذ مدرک کارشناسی حقوق قضایی چند سالی به تحصیل علوم حوزوی پرداخت و سپس به بررسی متون منظوم پارسی و تحقیق درباره شعر آیینی و تجزیه و تحلیل مؤلفه های آن سرگرم شد و هم اکنون نیز در همین وادی قلم می زند.مجاهدی در سلک مدیر انجمن شعر و قصه استان قم فعالیت کرده و آثار او بیش از ۲۵ اثر تالیفی و گردآوری در قلمرو شعر و ادب فارسی است. نمونه ای از این آثار چنین است: فغان دل (مجموعه اشعار حسینعلی بیک)، تذکره سخنوران قم، محفل روحانیان (تذکره علمای شاعر) گنجینه اسرار عمال سامانی، شکوه شعر عاشورا، سیمای مهدی موعود علیه السّلام در آئینه شعر فارسی، در محضر لاهوتیان و تذکره شعرای مرثیه سرا در زبان فارسی. وی همچنین اشعار و مقالاتی در مجلات تخصصی دارد. اشعار مهدوی و تدارک مجموعه های شعری در موضوعات مختلف آئینی از جمله فعالیتهای پژوهشی ایشان است.
منبع
نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.

جملاتی از کاربرد کلمه محمدعلی مجاهدی تبریزی

حمیدرضا برقعی، شاعر آئینی و شاگرد محمدعلی مجاهدی (پروانه) است. نخستین اثر وی با نام طوفان واژه‌ها که مجموعه‌ای از اشعار آئینی است، در سال ۸۷ منتشر شده و با استقبال زیادی مواجه شد. برقعی هدف خود از سرودن این اشعار را برقراری تعامل بیشتر و بهتر میان شعر آیینی عامه پسند و قابل ارائه در هیئت‌های مذهبی با شعر خاص پسند و قابل ارائه در همایش‌های جدی ادبیات مطرح کرده‌است. موضوعات مهدوی، علوی، فاطمی و عاشورایی بیشترین حجم این مجموعه را به خود اختصاص داده‌اند. کتاب‌های رقعه و تحریرهای رود، گزیدهٔ اشعار عاشورایی دیگر آثاری است که از این نویسنده به چاپ رسیده‌است.
قادر طهماسبی در دومین جشنواره شعر فجر به همراه محمدعلی مجاهدی، علی موسوی گرمارودی و محمدجواد غفورزاده موفق به کسب عنوان برگزیده در بخش اشعار آیینی شد.
در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ مراسمی جهت نکوداشت محمدرضا سنگری با عنوان «سومین عصر هنر انقلاب» برگزار شد. علیرضا قزوه، محسن مؤمنی شریف، وحید یامین‌پور، محمدعلی مجاهدی، محمدرضا زائری، علیرضا کمره‌ای، اسماعیل امینی، رضا اسماعیلی، علی داوودی و سعید حدادیان در این مراسم حاضر بودند و در وصف سنگری و آثارش هریک صحبت‌هایی داشتند؛