محمد امینی گلستانی

معنی کلمه محمد امینی گلستانی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] «محمد امینی گلستانی» در سال ۱۳۲۹ ش از زادگاهش قریه گلستان در ۳۰ کیلومتری اردبیل به مدرسه علمیه ملا ابراهیم وارد شده و مشغول تحصیل علوم دینی گردید.
وی پس از گذراندن مقدماتی صرف و نحو در سال ۱۳۳۱ ش به حوزه علمیه قم هجرت نمود. وی در نیمه دوم سال ۱۳۳۴ ش به نجف اشرف مهاجرت کرد و به تکمیل دروس حوزوی پرداخت. سپس در تاریخ ۱۳۴۰ ش از شهر نجف مراجعت نموده و در شهر سرعین اردبیل به مدت یازده سال رحل اقامت افکند. در طول این مدت مشغول کارهای علمی و فرهنگی شده و تعدادی مسجد و اماکن خیریه بنا نهاد که تعدادی از آن ها عبارتند از:۱- مسجد بقیة الله عجّل الله فرجه الشریف۲- احداث چشمه های آب شرب چندین روستای اطراف سرعین.۳- مسجد باب الحوائج حضرت ابوالفضل علیه السّلام۴- بنا و تاسیس مسجد امیرالمومنین علیه السّلام۵- تاسیس صندوق های خیریه به نام حضرت ابوالفضل علیه السّلام۶- در سال ۱۳۸۱ مسجد امام زمان علیه السّلام که در اثر زلزله مقاومت خود را از دست داده بود بازسازی و توسعه بخشید.۷- ساخت مسجد مجلل در روستای (جن قشلاقی) از دهستان های یورقچیدر سال ۱۳۵۱ شمسی از سرعین به اردبیل مهاجرت نمود و مقیم گردید و در خلال مدت ۱۴ سال اقامت در اردبیل، به کارهای تبلیغاتی اسلامی و سرپرستی حجاج بیت الله الحرام ادامه داد.در سال ۱۳۶۱ ش از اردبیل به تهران مهاجرت کرد و مشغول کارهای روحانیت خود شد و به تدریس و تفسیر قرآن مجید اشتغال داشت تا این که در سال ۱۳۷۵ ش به شهر مقدس قم مهاجرت کرده و مقیم گشت. در این شهر نیز به کارهای علمی و فرهنگی خود استمرار بخشیده و ثمره مهاجرت اخیر، تالیفات متفاوتی است.
تالیفات چاپ شده
۱- سرچشمه حیات۲- سیمای جهان در عصر امام زمان عجّل الله فرجه الشریف۳- از مباهله تا عاشورا۴- والدین دو فرشته جهان آفرینش۵- آداب ازدواج و زندگی خانوادگی۶- اسلام فراتر از زمان۷- آغلار ساولان سبلان گریان یا سبلان می گرید۸- ۱۱۱ پرسش و پاسخ دربار امام زمان عجّل الله فرجه الشریف۹- قیام و عدم قیام امامانکتاب های آماده چاپ:۱- آیا و چرا۲- ۲۰۰ سخنرانی از منبرهای مولف۳- رحمت واسعه۴- شبکتاب های در دست تالیف:۱- عتابات قرآن۲- خاطرات زندگی یا رویاهای تلخ و شیرین من۳- عرشیان۴- نشانه هائی از او۵- مرزهای زندگی۶- نوادر
منبع
نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.

جملاتی از کاربرد کلمه محمد امینی گلستانی

محمد امینی (۱۳۳۰ – ۲۴ مهر ۱۴۰۱) پژوهشگر تاریخ معاصر ایران و نویسندهٔ ایرانی بود. پدرش نصرت‌الله امینی در زمان نخست‌وزیری محمد مصدق شهردار تهران بود. او از اعضای کنفدراسیون دانشجویان ایرانی بود.
محمد امینی در ۲۴ مهر ۱۴۰۱ در اثر بیماری کرونا درگذشت.
او باجناق پژوهشگر تاریخ معاصر محمد امینی است.
محمد امینی زادهٔ ۱۳۳۰ در جوانی برای تحصیل به آمریکا رفت. نخست چند سالی با گروه‌های چپ افراطی مائوئیست همکاری داشت و بیشتر درپی ایده‌های «طبقاتی» بود تا دلبستگی‌های ملی.
شیرزاد کلهری چندین کتاب از این ور و آن ور راجع به مصدق گیر آورده و خواندم ولی کتابی چنان پرمایه و عمیق و با نگارشی پر حوصله و دقیق که محمد امینی به نگارش درآورده، نیافتم. دامنهٔ مطالعات وسیع و نوع برخورد ظریف و موشکافانه و بسیار متین آقای محمد امینی خواننده را مجذوب می‌کند. این کتاب که حاوی واژه‌های بیشماری به فارسی سره می‌باشد و طرز نگارشی ویژه که خود به اثر زیبایی خاصی می‌دهد، جای خاصی برای برخورد دارد. گردآوری اینهمه سند آنهم در خارج از کشور نمایانگر زحمات بی نظیری است که ایشان کشیده‌اند.