[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است خطاط، نقاش و مُذَهِّب. از معاصران و مصاحبان غلام محمد هفت قلمی بود. وی جوانی خوش اخلاق و خوش طبع و شیرین زبان بود که در هنر نقاشی، تذهیب، جدول کشی، صحافی، علاقه بندی و سنگ تراشی مهارت داشت. او نستعلیق را به شیوه ی قدما می نوشت و در خوشنویسی از روش رشیدا پیروی می کرد و خود مجموعه ی نفیسی از آثار رشید را جمع آورد و بیشتر آنها را تذهیب و تزیین کرد و کم کم شباهت خط او به رشیدا به آنجا رسید که بر خط خود رقم رشیدا می نهاد. وی در ماه محرم مجلسی از خوشنویسان تشکیل می داد و در باب خط و خطاطان مباحثات و مذاکرات می کرد. رضوی در بلوای هندوستان هدف گلوله واقع شد و درگذشت. از آثار وی: یک قطعه در موزه ی باستان شناسی دهلی به قلم دودانگ و کتابت متوسط، با رقم: «مسوده محمد امیر، در سنه ی یکهزار و دوصد و پنجاه و هفت هجره النبویه تحریر یافت»؛ تصویر پرزیب و زینت که برای سلطان عالم تهیه کرده و مجموعه ی پرحلاوتی از هنر تذهیب و تشعیر است وی در آخر کتاب خود را عبداللطیف خوانده و رقم نهاده: «به تاریخ غره محرم الحرام سنه 1276 هجری»؛ از دیگر آثار این هنرمند کتابی زیبا که مینیاتور نیز دارد و یکی از آنها تصویر خود سلطان عالم بوده که در بالای تصویر نوشته شده: «شبیه دست در دست گرفته، فهمانیدن سلطان عالم نواب سرفراز مخلص صاحبه را سنه 1262».
جملاتی از کاربرد کلمه محمد امیر رضوی
این شهر تحت سرپرستی نوّاب محمد امیر خان کانون علم و حکمت گردید و کتابخانههای فرهنگی و مدارس علمیّه و مکتبهای فکری در آن بر پا شد. بازار تصانیف و تألیفات این شهر بر اثر حرکت فرهنگی که در آن به وجود آمد رونق گرفت و سبب شد تا حالت مرکزیّت پیدا کرده و تألیفات و کتابهای زیادی از شهرهای سمرقند و بخارا و بلخ، و نیز از ایران و افغانستان و مصر و ممالک و شهرهای معروف دیگر در آن جمع شود.
وجیه دین محمد امیر اسماعیل که رزق خلق خدا را کف تو گشت کفیل
سید محمد امیر خاتمی ( ۱۲ اسفند ۱۲۹۷ – ۲۱ شهریور ۱۳۵۴) معروف به محمد خاتمی ارتشبد خلبان اف- ۸۴ تاندرجت و اف-۴ فانتوم ۲ نیروی هوایی شاهنشاهی ایران و به مدت ۱۷ سال فرمانده آن نیرو از ۱۵ مهر ۱۳۳۷ تا ۲۱ شهریور ۱۳۵۴ بود؛ وی همچنین در پست هافبک در فوتبال فعالیت داشت و به مدت چند سال هافبک و کاپیتان باشگاه فوتبال تاج و تیم ملی ایران نیز بود که در نهایت در ۱۳۳۱ از فوتبال کنارهگیری کرد.
سید محمد امیر خاتمی (۱۲ اسفند ۱۲۹۷ – ۲۱ شهریور ۱۳۵۴) معروف به محمد خاتمی و ارتشبد خلبان اف- ۸۴ تاندرجت و اف-۴ فانتوم ۲ نیروی هوایی شاهنشاهی ایران و به مدت ۱۷ سال فرمانده آن نیرو از ۱۵ مهر ۱۳۳۷ تا ۲۱ شهریور ۱۳۵۴ بود؛ وی همچنین در پست هافبک در فوتبال فعالیت داشت و به مدت چند سال هافبک و کاپیتان باشگاه فوتبال تاج و تیم ملی ایران نیز بود که در نهایت در ۱۳۳۱ از فوتبال کنارهگیری کرد. او پس از کودتای ۲۵ مرداد ۱۳۳۲ خلبانی هواپیمایی را بر عهده داشت که شاه را به بغداد برد.
در تیر ماه ۱۳۹۵ حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حکمی سید محمد امیری محمدآبادی را به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد استان اصفهان و واحد اصفهان (خوراسگان) منصوب کرد و در دی ماه ۱۳۹۵ در نهمین جلسه پایش و هماهنگی امور استانها از سوی حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حکم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و رئیس واحد اصفهان (خوراسگان) به سید محمد امیری ابلاغ شد.
اما وی یک سال بعد ار گفتوگو با فارس ابعاد جدیدی از استعفایش را منتشر کرد و دلیل استعفای خودش را فشارهای حمید میرزاده بر وی و انتخاب سید محمد امیری به عنوان ریاست این دانشگاه را وجود ارتباطات خوب میان حمید میرزاده و سید محمد امیری دانست.
محمد امیر خان برای تشویق افراد به تحصیل در این مدرسه برای محصلین بیبضاعت و خانواده آنها کمکهای نقدی و جنسی مؤثری در نظر میگرفت. همچنین آیتالله شیخ هادی هادوی که از علمای طراز اول آن زمان بود با اعزام تنها پسر خود به این مدرسه در ذهن و فکر مردم اثری عمیق بر جای گذاشت و کار مدرسه رونق گرفت. این در حالی بود که پیش از تأسیس مدارس به سبک جدید، تعلیم و تربیت به عهده مکتبخانهها بود که افراد روحانی نقش مؤثری در آنها داشتند.
در تاریخ دوم خردادماه ۱۳۹۶، سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی تجمع دانشجویی رو به روی ساختمان اداری این دانشگاه انجام گرفت و خواستار استعفای سید محمد امیری شدند.