مجاهدی محمدعلی

معنی کلمه مجاهدی محمدعلی در دانشنامه آزاد فارسی

مُجاهدی، محمّدعلی (قم ۱۳۲۲ش)
شاعر ایرانی. در رشتۀ حقوق درس خوانده و به تدریس و مشاورۀ حقوقی پرداخته است. سروده هایش، اغلب در زمینه های دینی است. به گردآوری آثار دیگران نیز در این زمینه توجه نشان داده است.

معنی کلمه مجاهدی محمدعلی در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] محمدعلی مجاهدی متخلص به پروانه از ادیبان و شعرای معاصر است. وی در سال 1322 در قم به دنیا آمد. پدرش مرحوم آیت الله میرزا محمد مجاهدی تبریزی است. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش به پایان برد و پس از اخذ مدرک کارشناسی حقوق قضایی چند سالی به تحصیل علوم حوزوی پرداخت و سپس به بررسی متون منظوم پارسی و تحقیق درباره شعر آیینی و تجزیه و تحلیل مؤلفه های آن سرگرم شد و هم اکنون نیز در همین وادی قلم می زند.
مجاهدی در سلک مدیر انجمن شعر و قصه استان قم فعالیت کرده و آثار او بیش از 25 اثر تألیفی و گردآوری در قلمرو شعر و ادب فارسی است. نمونه ای از این آثار چنین است: فغان دل (مجموعه اشعار حسینعلی بیک)، تذکره سخنوران قم، محفل روحانیان (تذکره علمای شاعر) گنجینه اسرار عمال سامانی، شکوه شعر عاشورا، سیمای مهدی موعود(ع) در آئینه شعر فارسی، در محضر لاهوتیان و تذکره شعرای مرثیه سرا در زبان فارسی. وی همچنین اشعار و مقالاتی در مجلات تخصصی دارد. اشعار مهدوی و تدارک مجموعه های شعری در موضوعات مختلف آئینی از جمله فعالیتهای پژوهشی ایشان است.
پاداش نیکی ها و کیفر گناهان / نوع اثر: کتاب / نقش: مترجم
سیری در تاریخ زندگی و برگزیده غزلیات خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی / نوع اثر: کتاب / نقش: نویسنده
خوشه های طلایی / نوع اثر: کتاب / نقش: نویسنده
کاروان شعر عاشورا / نوع اثر: کتاب / نقش: نویسنده

جملاتی از کاربرد کلمه مجاهدی محمدعلی

محمدعلی مجاهدی (شاعر): «شاید از نظر من و شما نوحه سرایی از نازل‌ترین و بی‌ارزش‌ترین به لحاظ هنری باشد ولی او وارد حوزه نوحه سرایی شد و تعریف کاملی از نوحه ارائه داد و باید و نبایدهای این حوزه را روشن کرد».