متن اشکار

معنی کلمه متن اشکار در فرهنگستان زبان و ادب

متن آشکار
{cleartext/ clear text} [رمزشناسی] متنی که اطلاعات یا محتوای آن رمزگذاری نشده و به راحتی قابل فهم است متـ . متن ساده plaintext

جملاتی از کاربرد کلمه متن اشکار

در عمل رمزنگاری سایفر یک الگوریتم برای قفل‌گذاری یا قفل‌شکنی به عنوان یک سری مراحل تعریف شده به کار می‌رود. سایفر از آن جهت مورد استفاده قرار می‌گیرد که زمان کمتری صرف رمز نگاری می‌شود. شیوه رمز نگاری به روش سایفر به این صورت است که اطلاعات متن آشکار را به رمز یا کد تبدیل می‌کند. به بیان دیگر سایفر همان کدگذاری است با این حال مفهوم مجزا در رمزنگاری می‌باشد.
برای رمزنگاری ما اعداد جریان‌کلید و متن‌آشکار را جمع می‌کنیم و برای رمزگشایی اعداد جریان‌کلید متن‌رمزشده را از هم کم می‌کنیم تا به عدد متن آشکار برسیم.

در مرحله بعد بایست پیام مورد نظر خود را برای رمز نگاری مهیا کنیم. به این ترتیب متن آشکار موجود را با تکنیک‌های مورد استفاده به یک رشته از ارقام تبدیل می کنیم. برای این کار می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد به عنوان مثال حروف با بیشترین تکرار را به عددهای تک رقمی اختصاص دهیم و یا از روش کدگذاری هافمن استفاده کرد. در ادامه نمونه ای از جدول تبدیل آورده شده‌است

به طور سنتی، متن رمزشده به صورت بلاک‌هایی با طول ثابت با حذف نقطه‌گذاری و فاصله‌ها نوشته می‌شود. این به منظور کمک به حذف خطای انتقال و پنهان کردن محدودیت‌های کلمه از متن آشکار انجام می‌شود.به این بلاک‌ها که “گروه‌ها” و گاهی “تعداد گروه” گویند، یک بررسی اضافی نسبت داده می‌شود. گروه‌های پنج حرف از زمان اولین پیام که توسط تلگراف منتقل شد به صورت سنتی وجود دارند

رمزنگاری هم‌ریختی نوعی از رمزنگاری است که به وسیله آن می‌توان بر روی متن رمز، عملیات خاص ریاضی انجام داد و عملیات ریاضی انجام شده عیناً بر روی متن آشکار پیاده می‌شود. برای مثال یک نفر می‌تواند دو عدد رمزشده را با هم جمع کند، و رمزگشایی نتیجه، جمع آن دو عدد را نشان خواهد داد. از جمله کاربردهای رمزنگاری هم‌ریختی می‌توان به سیستم‌های رای امن و بازیابی اطلاعات مخفی اشاره کرد.
کاربر ممکن است به صورت قانع کننده‌ای پنهان کرده باشد که داده‌ها رمزگذاری شده‌اند یا رمزگشایی، یک قسمت یا تمام دادهٔ رمزگذاری شده‌است. یا اینکه اصولاً داده رمزنگاری شده‌ای وجود دارد! چنین انکارهایی ممکن است درست باشد یا نباشد. به عنوان مثال، ممکن نیست ثابت شود که داده‌ها توسط کاربر رمزگذاری شده‌اند، یا واقعاً کاربر توانایی رمزگشایی از داده را ندارد. رمزگذاری قابل انکار تلاش می‌کند تا پنهان کند که داده مورد نظر رمزگذاری شده‌است یا اینکه فرد صاحب داده می‌تواند آن را رمزگشایی کند و متن آشکار مرتبط را ارائه دهد.
الگوریتم‌های رمزنگاری قدیمی مانند رمز سزار، رمز ویژنر دارای حمله متن اصلی هستند که می‌توان فقط با داشتن متن رمز شده و با روش‌هایی مانند تحلیل فراوانی یا حمله جستجوی فراگیر متن آشکار را بدست آورد. ماشین انیگما توانست این حمله را سخت‌تر کند. امروزه همه الگوریتم‌های مدرن برای محافظت در برابر این حمله طراحی می‌شوند و اگر این امنیت رمزنگاری را نداشته باشد امنیت‌های سطح بالا را نیز ندارد. در حقیقت این امنیت سطح پایه امنیت در الگوریتم‌های رمزنگاری است.
سایفر: یک الگوریتم برای قفل‌گذاری یا قفل‌شکنی به عنوان یک سری مراحل تعریف شده به کار می‌رود. سایفر برای این استفاده می‌شود که زمان کمتری صرف رمزنگاری می‌شود. شیوه رمزنگاری به روش سایفر به این صورت است که اطلاعات متن آشکار را به رمز یا کد تبدیل می‌کند.
رمزنگاری‌های مدرن از قبیل استاندارد رمزنگاری پیشرفته، در حال حاضر نسبت به حملات متن آشکار در معرض خطر نیستند.
سادگی تحلیل رمز به خاطر فیدبکی است که از رابطه بین متن آشکار و کلید ناشی می‌شود. یک حدس 3 کاراکتری، 6 کاراکتر دیگر را آشکار می‌کند که به نوبه خود کاراکترهای بیشتری را آشکار می‌کنند و تأثیر آبشاری ایجاد می‌کند که به رد کردن سریع حدس‌های غلط کمک می‌کند.