متخصص ریشه

معنی کلمه متخصص ریشه در فرهنگستان زبان و ادب

[پزشکی-دندان پزشکی] ← ریشه دندان پزشک

جملاتی از کاربرد کلمه متخصص ریشه

مسئلهٔ دیگری که از نظر مشیرالدوله اهمیت بسیار داشت، تأمین مالیه بود. در این زمینه نیز قانون اصلاح محاسبات، نقض قانون ۲۳ جوزا و لایحهٔ تشکیلات وزارت مالیه را به مجلس ارائه داد و در مجلس اول با فکر تشکیل بانک ملی همراهی کرد. فکر اصلاح قشون نیز ریشه در تحصیلات نظامی پیرنیا داشت و به همین منظور برای تربیت نیروی متخصص آن، مدرسه نظامی احمدی را بنیان نهاد که به مدرسهٔ نظام مشیرالدوله شهرت یافت (۱۲۹۶). در پی کودتای ۱۲۹۹، با ادغام این مدرسه و دو مدرسهٔ دیگر، «مدارس نظام» شکل گرفت.
پس از اشغال شوروی توسط ارتش آلمان در ۱۹۴۱ میلادی، فنلاند نبردی تهاجمی را برای بازپس‌گیری بخش‌هایی از فنلاند که قبلاً در پیمان‌نامه صلح مسکو به شوروی واگذار شده بودند، آغاز کرد. فنلاند در این عملیات موفق به بازپس‌گیری این سرزمین‌ها شد. فنلاندی‌ها در ابتدا به‌خاطر ریشه فین‌واوگری خود، توسط متخصصان نژادی نازی‌ها، غیرمرتبط با دیگر کشورهای نوردیک شناخته شدند. به همین خاطر مردم سوئدی‌زبان فنلاند برای استخدام در ارتش و پیوستن به نیروی وافن اس‌اس ترجیح داده می‌شدند.
«سازمان بهداشت» جامعه از سه رکن تشکیل شده بود: ادارهٔ سلامت (شامل مقامات دائمی جامعه)، کنفرانس مشورتی عمومی (بخش اجرایی سازمان شامل متخصصان پزشکی)، و کمیتهٔ سلامت. وظیفهٔ کمیتهٔ سلامت انجام پژوهش، نظارت بر عملیات فعالیت‌های بهداشتی جامعه، و آماده‌سازی فعالیت‌ها برای ارائه به شورای اجرای جامعه بود. این سازمان بر ریشه‌کن کردن جذام، مالاریا، و تب زرد تمرکز داشت که برای مبارزه با دو مورد آخر کارزاری بین‌المللی برای دفع پشهها به‌راه انداخت. سازمان بهداشت همچنین همکاری موفقی با دولت شوروی برای جلوگیری از شیوع تیفوس انجام داد که شامل سازماندهی کارزاری کلان برای آموزش در این مورد بود.
هلوک فهرستی از نام‌های ایرانی و تشکیلات تهیه کرد، که بر روی دانش زبانهای ایرانی، ریشه‌شناسی، نام‌شناسی و اصطلاح‌شناسی خانوادگی و اداری تأثیری ژرف نهاد. حال آنکه تأثیرش بر روی دانش زبان عیلامی، چندان زیاد نبود. بی درنگ پس از چاپ آثار هلک، تاریخنگاران و زبانشناسان متخصص در دوره هخامنشی آن را به عنوان منبع اصلی خود برای پژوهش برگزیدند؛ و تلاش کردند داده‌های مورد نیاز خود از آن دوره را از آن استخراج کنند.
لویی تئوفیل ژوزف لاندوزی (فرانسوی: Louis Théophile Joseph Landouzy‎؛ ‏ ۲۷ مارس ۱۸۴۵ – ۱۰ مهٔ ۱۹۱۷) متخصص اعصاب اهل فرانسه بود. وی استاد و رئیس دانشگاه پاریس بود و نامش با سندرم لاندوزی-دژارین که نوعی دیستروفی ماهیچه‌ای است، گره خورده است. علاقه پژوهشی اصلی لاندوزی، حوزه علمی سل بود و او یکی از شخصیت‌های اصلی آموزش عمومی برای ریشه کنی این بیماری در آن دوران محسوب می‌شد. او عضو چندین کمیته بین‌المللی در رابطه با سل بود. واژه لاتین کژانگشتی را او نخستین بار در سال ۱۹۰۶ ابداع کرد. نام او با «قانون لاندوزی-گراسه» هم مرتبط است. این قانون بیان می‌کند که در ضایعات مربوط به یک نیمکره مغز، بیمار در صورت وجود اسپاستیسیتی، سر خود را به طرف عضلات آسیب‌دیده می‌گرداند و در صورت فلج کامل، سر خود را به سمت ضایعه مغزی می‌چرخاند.
ترنس کِمپ مک‌کنا (انگلیسی: Terence Kemp McKenna; ۱۶ نوامبر ۱۹۴۶ – ۳ آوریل ۲۰۰۰) متخصص مردم‌گیاه‌شناسی، عارف، سایکونات، شمن‌باور، سخنران برجسته، نویسنده و مدافع استفاده مسئولانه از گیاهان روانگردانی که به صورت طبیعی رشد می‌کنند و اهل ایالات متحده آمریکا بود. او دربارهٔ انواع مختلفی مطالب از جمله داروهای روانگردان، انتئوژن‌های گیاه-پایه، شمن‌باوری، متافیزیک، کیمیاگری، زبان، فلسفه، فرهنگ، تکنولوژی، محیط زیست و ریشه‌های نظری آگاهی انسان نوشت و صحبت کرد. به او "تیموتی لری دهه ۹۰" گفته می‌شد، "یکی از متخصصان برجسته در مبانی هستی‌شناسی شامانیسم"، و "صدای مغز متفکر فرهنگ Rave". مک‌کنا مفهومی دربارهٔ ماهیت زمان را براساس الگوهای فراکتالی فرمول‌ بندی و ادعا کرد که آن را در "ای چینگ" I Ching کشف کرده‌است، که او آن را نظریه نوظهوری خواند، و طرح این پایان دنیا در سال ۲۰۱۲ را پیش‌بینی می‌کرد. ترویج تئوری نوظهوری و ارتباط آن با تقویم مایاها به عنوان یکی از عواملی است که منجر به اعتقادات گسترده در مورد رستاخیزشناسی سال ۲۰۱۲ شد. تئوری نوظهوری یک دانش شبه علمی در نظر گرفته شده‌است.