ماهی گیری اصحاب سبت

معنی کلمه ماهی گیری اصحاب سبت در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ماهی گیری اصحاب سبت (قرآن). اَصْحاب سَبْت، قومی از بنی اسرائیل بودند، در قرآن کریم آمده است که اصحاب سبت از شریعت الهی روی تافتند و به عذاب خداوند گرفتار شدند.
در قرآن کریم آشکار شدن ماهی ها در روز شنبه و ظاهر نشدن آنها در غیر شنبه، امتحان الهی برای اصحاب سبت شمرده شده است و صید ماهی از سوی اصحاب سبت در روز شنبه ، امری ناروا و تجاوز از حدود الهی می باشد آنجاکه می فرماید:و سـلهم عن القریة التی کانت حاضرة البحر اذ یعدون فی السبت اذ تاتیهم حیتانهم یوم سبتهم شرعا ویوم لایسبتون لاتاتیهم کذلک نبلوهم بما کانوا یفسقون (و از اهالی آن شهری که کنار دریا بود از ایشان جویا شو آنگاه که به حکم روز شنبه تجاوز می کردند آنگاه که روز شنبه آنان ماهی هایشان روی آب می آمدند و روزهای غیر شنبه به سوی آنان نمی آمدند این گونه ما آنان را به سبب آنکه نافرمانی می کردند می آزمودیم).
← دیدگاه علامه طباطبایی
۱. ↑ اعراف/سوره۷، آیه۱۶۳.
مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۳، ص۴۲۳، برگرفته از مقاله «ماهیگیری اصحاب سبت».
...

جملاتی از کاربرد کلمه ماهی گیری اصحاب سبت

اهالی این روستا از راه صید و ماهی گیری، کشاورزی، و دامداری امرار معاش می‌کنند. تعداد ۵۰۰ اصله نخل دیم و ۱۰۰ من زمین زیر کشت دارد.
در این منطقه دارای یک مسجد جامع و یک پارک بازی و مدرسه دبستان و دارای دو رودخانه ماهی گیری بزرگ و کوچک می باشد
پیشه مردم شهرستان خصب ماهی گیری، دامداری وکشاورزی است. از منتوجات زراعتی: خرما، لیمو ترش، میوه‌جات و سبزیجات و غله است. همچنین صنایع کشتی‌سازی، کوزه‌گری، قایق‌سازی و منتوجات نخیل و شباک صید ماهی‌گیری نیز در این شهرستان رایج است.
جمعیت روستا در حدود ۶۹ نفر (۲۹ خانوار) می‌باشند که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند. شغل عمدهٔ مردم روستا کشاورزی و ماهی گیری است. بعضی از مردم نیز دام خانه‌ای نیز دارند.
که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند. شغل عمدهٔ مردم و ماهی گیری وتجارت است. ایت شهر در سال یازد دهم هجری قمری و در دوران خلافت ابوبکر توسط مسلمانان فتح شد ومردمش به اسلام گرویدند..
دارای (۲۵ خانوار) و در حدود ۱۱۵ نفر جمعیت می‌باشند که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند. شغل عمدهٔ مردم روستا کشاورزی و ماهی گیری است. بعضی از مردم نیز دام خانه‌ای نیز دارند.
پیشه مردم شهرستان خصب ماهی گیری، دامداری وکشاورزی است. از منتوجات زراعتی: خرما، لومی ترش، میوه جات وسبزیجات و غله است. همچنین صناعت کشتی سازی، کوزه گری، قایق‌سازی ومنتوجات نخیل وشباک صید ماهی‌گیری نیز در این شهرستان رایج است..