( ماری آنتوانت ) ماری آنتوانت. [ ن ِ ] ( اِخ ) ( 1755 - 1793 م. ) دختر فرانسوا امپراتور ژرمن و ماری ترز، در وین متولد گردید و در سال 1770 با ولی عهد فرانسه «لوئی شانزدهم » ازدواج کرد. بی احتیاط و مسرف و دشمن اصلاحات بود و بسرعت در میان مردم وجهه خود را از دست داد ولوئی شانزدهم را در مقابل انقلاب به مقاومت وادار کرد. وی را به جاسوسی به سود کشورهای بیگانه متهم ساختند. در دهم اوت بدست انقلابیون فرانسه زندانی گردید وپس از اعدام پادشاه فرانسه در شانزدهم اکتبر سال 1793 وی نیز بوسیله گیوتین اعدام گردید. ( از لاروس ).
معنی کلمه ماری انتوانت در فرهنگ فارسی
( ماری آنتوانت ) ملکه فرانسه ( و. وین ۱۷۵۵ - ف. ۱۷۹۳ م . ) . پدر وی فرانسوای اول و مادرش ماری ترز بود که بازدواج لوئی شانزدهم پادشاه فرانسه در آمد . ماری آنتوانت دشمن اصلاحات و آزادی بود و لوئی شانزدهم را وادار بدشمنی با انقلاب کبیر فرانسه کرد . انقلابیون او را متهم ساختند که علیه انقلاب اقداماتی کرده و با دشمنان خارجی انقلاب رابطه برقرار نموده است . از اینرو او را محاکمه و اعدام کردند . دختر فرانسوا امپراطور ژرمن وماری ترز
معنی کلمه ماری انتوانت در دانشنامه عمومی
ماری آنتوانت (فیلم ۲۰۰۶). ماری آنتوانت ( به فرانسوی: Marie Antoinette ) فیلمی به کارگردانی سوفیا کوپولا است که در سال ۲۰۰۶ منتشر شد. این فیلم وقایع زندگی ملکه ماری آنتوانت، همسر لویی شانزدهم، پادشاه فرانسه را، از زمان خواستگاری تا زمان عزیمت اجباری آن ها به پاریس، نشان می دهد. در این فیلم بیشتر به جنبه های شخصی زندگی او پرداخته شده و تجمل گرایی و اسراف های او را در طی زندگی اش در قصر به خوبی به تصویر کشیده است. فیلم قبل از رسیدن آن ها به پاریس تمام می شود و قسمت پایانی زندگی او و پادشاه را در بر نمی گیرد. • کیرستن دانست • جیسون شوارتزمن • جودی دیویس • ریپ تورن • رز بیرن • آزیا آرجنتو • مالی شنون • شرلی هندرسون • دنی هوستون • مرین فیث فول • جیمی درنان • اورور کلمان • تام هاردی • استیو کوگان • متیو آمالریک • سلین سالت • گیوم گالین • جیمز لانس
معنی کلمه ماری انتوانت در دانشنامه آزاد فارسی
ماری آنتوانت. ماری آنْتوانِت (۱۷۵۵ـ۱۷۹۳)(Marie Antoinette) ملکۀ فرانسه از ۱۷۷۴. دختر چهارم ماری ترز، امپراتریس اتریش، و فرانسیس اول، امپراتور امپراتوری مقدس روم، بود و در ۱۷۷۰ با لوئی شانزدهم، شاه فرانسه، ازدواج کرد. دلبستگی او به منافع اتریش، شهرت او در اسراف کاری، و ارتباط ظاهری او با رسوایی «گردنبند الماس» به از بین رفتن محبوبیت او انجامید و به برانگیختن انقلاب فرانسه در ۱۷۸۹ کمک کرد. در اکتبر ۱۷۹۳ به جرم خیانت محاکمه و محکوم شد و او را با گیوتین اعدام کردند. در نخستین روزهای انقلاب، ماری آنتوانت با نفوذ بر شوهرش او را واداشت تا دربرابر اعطای امتیازات مقاومت کند؛ مانند طرح میرابو برای حل وفصل مسائل براساس قانون اساسی. همچنین نقشۀ فرار فاجعه آمیز خانوادۀ سلطنتی به وارن را طرح کرد که به رسوایی و بی اعتباری پادشاه انجامید و مداخلۀ خارجیان برضد انقلاب را درپی داشت و در ۱۷۹۲ نقشه های جنگی فرانسویان را به اتریشی ها خبر داد. اگرچه بزرگواری و شجاعت قهرمانانه ای که از خود نشان داد حتی قاضیان محکمه اش را نیز تحت تأثیر قرار داد، سرسختی و کینۀ شخصی او به اصلاح طلبانی مانند نِکار، وزیر دارایی، و میرابو مانع از به ثمر رسیدن تلاش هایی شد که برای جلوگیری از نابودی سلطنت صورت می گرفت؛ از این رو او را تا اندازه ای مسئول سقوط خشونت بار و ناگهانی سلطنت می دانند.
جملاتی از کاربرد کلمه ماری انتوانت
وی فیلمنامهنویس فیلمهایی همچون شورش در بونتی، خاک خوب، رومئو و ژولیت، ماری آنتوانت و پسران کتی الدر بوده است.
ماجرای گردنبند الماس نفرت و انزجار عموم مردم فرانسه را از ماری آنتوانت تشدید کرد. گویی طراحی شده بود تا آنتوانت را رسوا کند و او را برای دفاع از خود ناتوان سازد. روابط عمومی ضعیف نیز، منجر به افزایش بروشورها و نشریههای تحقیرکننده پادشاهی شد که در آینده باعث انقلاب مردم گشت. میتوان گفت که او نمادی از تجملگرایی و فساد یک رژیم درحال سقوط بود. این توصیفها و ویژگیهای آنتوانت، او را مورد نفرت مردم و گروههایی مانند ژاکوبنها قرار داد.
این تالارها تقریباً تا زمان ماری آنتوانت همین شکل را داشت تا اینکه وی دستور تغییر شکل آن را داد و این سالنها به شکلی که امروز میبینیم درآمدند:
گفته میشود این خانه از روی اقامتگاه سده هجدهمی مادام دو باری و بعدها ماری آنتوانت، قصر پتی تریانو (تریانوی کوچک) در کاخ ورسای ساخته شده که آنژ-ژاک گابریل آن را طراحی کرده است. اما در واقع شباهتهای این دو بنا به همدیگر، مانند هر دو بنای نئوکلاسیک دیگر، شباهت عام است؛ شمار زیادی از ساختمانها با سبک معماری تریانو در آمریکا، برزیل و رومانی وجود دارند که شباهتشان به مراتب بیشتر است. نمای اصلی عمارت ثابت شباهتی انکارناپذیر به نمای جنوبی کاخ سفید دارد که یکی از مشهورترین بناهای نئوکلاسیک محسوب میشود.
همسر لوئی شانزدهم، ماری آنتوانت، اعدام میگردد.
اگرچه ساخت بنا در سال ۱۳۴۰ به پایان رسید، اما با در نظر گرفتن جریانهای رایج معماری در جهان و حتی در ایران دهه ۱۳۴۰، باید گفت این بنا به هیچ وجه فرزند زمان خود نیست. گفته میشود این خانه از روی اقامتگاه قرن هجدهمی مادام دو باری و بعدها ماری آنتوانت، قصر پتی تریانو (تریانوی کوچک) در کاخ ورسای ساخته شده که آنژ-ژاک گابریل آن را طراحی کردهاست. اما در واقع شباهتهای این دو بنا به همدیگر، مثل هر دو بنای نئوکلاسیک دیگر، شباهت عام است؛ تعداد قابل توجهی تقلید مشهور از تریانو در آمریکا، برزیل و رومانی وجود دارد که شباهتشان به مراتب بیشتر است. اما نمای اصلی عمارت ثابت شباهتی انکارناپذیر به نمای جنوبی کاخ سفید دارد که یکی از مشهورترین بناهای نئوکلاسیک محسوب میشود.
افکار عمومی از این محاکمه به شدت هیجان زده بود. در ماجرا، ماری آنتوانت بیتقصیر، روهان یک فریبخورده بیگناه و لا موت یک فریبکار شناختهشد.[نیازمند شفافسازی]
در ۱۵ اوت سال ۱۷۸۵، در حالی که دربار برای برگزاری جشن عروج مریم در انتظار پادشاه و ملکه برای رفتن به کلیسا بود، کاردینال دو روهان، که قبلاً قرار بود مراسم را ترتیب دهد، پیش از پادشاه، ملکه، وزیر دربار، لوئیس آگوسته لی تونیلیر و نگهبان دربار، آرمند توماس هیو دو میرومسنیلی، به کلیسا برده شد تا از خود در این ماجرا، دفاع کند. روهان برای اثبات مکاتباتش با آنتوانت، نامهای با امضای ماری آنتوانت فرانسه را حاضر کرد. نامههای سلطنتی با نام غسل تعمید اشخاص امضا میشدند؛ اما نامههایی که روهان بهعنوان مدرک نشان دادهبود اینگونه نبودند و این نکته، توسط روهان نادیده گرفته شدهبود و نیز در طی محاکمه او مطرح شد. پادشاه از روهان خشمگین بود… کسی مانند روهان، عضوی از خاندان سلطنتی که بر تمامی آداب و معاشرتهای سلطنتی واقف بود و بر جزئیات دقت فراوانی داشت، چگونه میتوانست اینچنین اشتباهی انجام دهد.
شایعاتی پخش شد مبنی بر اینکه بریتانیا مشغول طراحی حمله نظامی به فرانسه است. در عین حال، فرانسه متحد قدیمی خود عثمانی را نیز در برابر اتریش و روسیه رها کرد. اگرچه فرانسه برای پیوستن به ائتلاف دفاعی چهارجانبه با اتریش، روسیه و اسپانیا دعوت شده بود، اما رغبت زیادی به آن نداشت. دیپلماسی ضعیف فرانسه اینطور جلوه میداد که سیاست خارجی کشور توسط ملکه ماری آنتوانت با هدف تأمین منافع اتریش تنظیم شدهاست. ادعا میشد ماری آنتوانت با دزدی از خزانه و تضعیف روحیه میهنپرستی، فرانسه را تضعیف کرده و این امر منجر به تضعیف وجههٔ نظام کهن شد. بنابراین، بحران مالی که پشت شکستهای سیاست خارجی فرانسه بود، نارضایتی عمومی را تشدید کرد تا سرانجام مردم در سال ۱۷۸۹ خواستار تغییرات ریشهای و رادیکال در امور داخلی کشور شوند.
الهامات مد و زیباییشناسی ویکتوریایی، نیابت سلطنت و روکوکو میان تحسینکنندگان زیباییشناسی کوکت رایج هستند. رسانههای الهامبخش این زیباییشناسی عبارتند از رمانهای جین آستن و خواهران برونته، لولیتا بهقلم ولادیمیر نابوکوف، ماری آنتوانت بهکارگردانی سوفیا کوپولا، سریال نتفلیکسی بریجرتون و باربی (۲۰۲۳).