لپه سر

معنی کلمه لپه سر در لغت نامه دهخدا

لپه سر. [ ل َ پ َ س َ ] ( اِخ ) نام دهی به تنکابن.( مازندران و استراباد رابینو ص 105 بخش انگلیسی ).

معنی کلمه لپه سر در فرهنگ فارسی

نام دهی به تنکابن مازندران

جملاتی از کاربرد کلمه لپه سر

بلافاصله پس از جوانه زدن، نهال هویج نشان می‌دهد که تمایز مشخصی بین ریشه عمودی و ساقه نشان می‌دهد: ساقه ضخیم‌تر و فاقد ریشه‌های جانبی است؛ و در بخش بالایی انتهای ساقه لپه‌ها قرار دارند. اولین برگ واقعی در حدود ۱۰ الی ۱۵ روز پس از جوانه زدن ظاهر می‌شود.
گوشت گوساله(گاو سیستانی)، دوغ محلی، لپه، پیاز، روغن، ادویه‌جات و زعفران از مواد اصلی این غذا هستند. دوغ پا معمولاً با برنج سرو می‌شود.
باقلاییان است. در زبان فارسی حاضر، حبوبات عمدتاً به دانه‌های خشک انواع این گیاهان که به مصرف خوراک انسان می‌رسند گفته می‌شود. حبوبات معروف عبارت از لوبیا، عدس، ماش، باقلا، نخود، لپه، سویا، بادام زمینی و غیره هستند.
در مرحلهٔ بعد، برنج و لپه را با هم مخلوط کرده و با گوشت‌کوب بکوبید تا کمی خرد شوند، البته نباید برنج و لپه را به‌طور کامل له کنید.
چه مه ری:در «چه مه ری» که در هنگام «غم و مرثیه» انجام می‌شود افراد شرکت‌کننده «تفنگ» به دست می‌گیرند یا «خنجر» به کمر می‌بندند. عمر و قدمت هه لپه رکی و چه مه ری خیلی زیاد است و مربوط به چند سال قبل یا مربوط به یک منطقه خاص یا یک فرد خاص نبوده بلکه مربوط به دوره‌ای است که تسلط هنری توانسته‌است آن را به تمام جامعه کل حاکم کند.
حدود ۷۶ گونهٔ فرآوردهٔ کشاورزی در شهرستان نیشابور کشت می‌شود که از این میان باقلا، ریواس، آلو، سیب و سبزی‌های نیشابور شهرت دارند. مهم‌ترین فراورده‌های کشاورزی در شهرستان نیشابور گندم، جو، ذرت، پنبه، گیاهان خوراکی (باقلا، عدس، لپه، ماش، نخود)، سبزی‌ها (تره، ریحان، جعفری، ترخون و شنبلیله) و میوه‌های تابستانی می‌باشد.