قرشی باقر شریف

معنی کلمه قرشی باقر شریف در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] باقر شریف القَرْشی در سال1344ق در شهر نجف متولد شد. پدرش شیخ شریف از علمای نجف و جدش شیخ مهدی قرشی از شاگردان میرزای بزرگ شیرازی بود.ه، دیده به جهان گشود. «قَرْش» یا «قَرَش» از خاندان های شناخته شده نجف است. وی اهل منطقه شمس شهر کوت و منسوب به عشیره ای از جعافره است و کسی که از این مناطق به نجف بیاید به او قرشی می گویند.
باقر شریف از کودکی به تحصیل مشغول شد و پس از طی کردن دروس اولیه و آموختن ادبیات، از سال 1380 قمری به درس خارج فقه و اصول پرداخت.
او از محضر اساتید بزرگی همچون سید موسی البعاج، شیخ بشیر العاملی، شیخ محمد تقی الایروانی، سید محمود مرعشی نجفی، شیخ محمد طاهر آل شیخ راضی، آیت الله خویی و آیت الله سید محسن حکیم بهره برد. به گفته خود وی، بیست سال در دروس مرحوم خویی حاضر شده و مباحث علمی و مهم وی را در فقه و اصول نوشته است که به صورت خطی در کتابخانه امام حسن(ع) در نجف نگهداری می شود.
به گفته وی در زمان عبدالکریم قاسم که تفکرات کمونیستی در حال گسترش بود و طرفداران این مکتب سمینارها و مراسمی برگزار می کردند، باقر شریف، به همراه برخی علما و طلاب مانند محمد حسین حرزالدین به مقابله با کمونیسم و طرفداران آن پرداخته و با سخنرانی ها و اعلامیه های مختلف سعی بر آگاه کردن اقشار و عامه مردم داشته اند. همچنین در این زمینه به نگارش کتاب های مختلفی از جمله العمل و حقوق العامل فی الاسلام، فی انظمه الحکم و الاداره دست زدند که قابل توجه واقع شد. پس از آن در پی گفتگو با شهید محمد باقر صدر مصصم به تألیف روشمند در زمینه اهل بیت(علیهم السلام) گرفتند که تا کنون از حدود پنجاه اثر منتشر شده از او 46 اثر راجع به أهل بیت(علیهم السلام) است.
با توجه به اختناق شدیدی که در عراق نسبت به چاپ کتب دینی در زمان رژیم صدام وجود داشت، تألیف و چاپ کتاب هایی در زمینه اهل بیت(ع)، تشیع و عقاید اسلامی حائز اهمیت است. چنانکه به خاطر سانسور و نظارت شدید بر چاپخانه ها، برای نشر آثار دینی شیعه به برخی چاپخانه ها پول داده تا آثار را منتشر کنند و نام مؤسسات نشر لبنان، دمشق، قاهره و مانند آن را می آوردند تا آثار منتشره ضبط نشود.

جملاتی از کاربرد کلمه قرشی باقر شریف

تاج‌الدّین حسینی در اَلتَّتِمَّةُ فی تَواریخِ الْأئِمَّة، علّت درگذشت فاطمه زهرا را نیز ضرب و جرح توسط عمر و سقط محسن می‌داند. باقر شریف قُرِشی با استناد به منابع اهل سنت و شیعه، سقط جنین فاطمه را — که در اثر صدمات و جراحات وارده در حین رویداد خانهٔ فاطمه اتفاق افتاد و منجر به شکستگی پهلو فاطمه زهرا شد — بیان می‌کند.
«باقریه» پیروان میرزا محمد باقر شریف طباطبایی بودند. او نخست نماینده محمد کریم خان کرمانی در نایین و همدان بود. اما پس از فوت استادش با جانشین او به مخالفت برخاست و از شیخیه کرمان جدا شده.
محمد باقر شریف طباطبایی درس‌هایی مانند طب را در نزد پدر آموخت و سپس با در مدرسهٔ نیماورد رفت و دیگر علوم را در آنجا فراگرفت.
باقر شریف قرشی، این گزارش را ساختهٔ امویان می‌داند و دلیل آن را عدم حمایتِ هیچ شخصیت دیگری جز امویان و آنان که از حمایت از عثمان سود می‌بردند، می‌شمرد.
محمّد باقر شریف طباطبایی درس‌هایی مانند طب را در نزد پدر آموخت و سپس به مدرسهٔ نیماورد رفت و دیگر علوم را در آنجا فراگرفت.
محمّد باقر شریف طباطبایی (۲۲ آبان ۱۲۰۲ - ۱۴ آذر ۱۲۸۰) اهل روستای قهی، استان اصفهان از عالمان شیعهٔ سدهٔ سیزدهم هجری قمری بود. وی از مشایخ شیخیه پس از محمدکریم خان کرمانی و همچنین از مطرح‌ترین مخالفان نظریه وجوب وحدت ناطق شیعی است که توسط محمد خان کرمانی مطرح و پایه‌گذاری شد. او سال‌ها با این نظریه به مخالفت برخاست و رسائل و کتاب‌های متعددی در این باره از او به‌جای مانده‌است.