قرائت اهل بیت

معنی کلمه قرائت اهل بیت در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اهل بیت در مطالبی که توصیه می فرمودند خود در عمل به آنها پیشگام بودند. یکی از این فرموده ها درباره قرآن می باشد.
اهل بیت افزون بر توصیه ها و تعظیم و اهتمام به قرآن، خود در مقام عمل نیز قرآنی بوده اند، چنان که درباره پیامبر آمده است: «کان خَلْقُه القرآن»
خواندن قرآن به اندازه توان مردم
و آمده است که آن حضرت قرآن را به اندازه ای می خواند که مردم طاقت شنیدن آن را داشته باشند.
مداومت پیامبر بر قرائت قرآن
پیامبر(صلی الله علیه وآله)همواره بر قرائت قرآن مداومت داشت، مگر اینکه عذری داشته باشد.
زیبا قرآن خواندن امام سجاد
...

جملاتی از کاربرد کلمه قرائت اهل بیت

به سند معتبر از حضرت امام جعفر صادق عليه السلاممنقول است كه : قرائت اهل بيت عليهم السلام تستطيع ربك بوده است به صيغه خطاب ونصب ربك يعنى : آيا مى توانى اين سؤ ال را از پروردگار خود بكنى (616)؟
650-در قرائت اهل بيت عليه السلام ((بامر الله )) است ، يعنى ((او را به فرمان خدانگاه مى دارند.)) (مؤلف - ره ) البته از ((من )) نيز همين معنا استفاده مى شود.
بنابر قرائت زيد و قرائت اهل بيت (عليهم السلام ) كه آيه را (و اتقوا فتنه لتصيبنالذين ظلموا منكم خاصه ) قرائت كرده اند لام در (لتصيبن ) لام قسم و نون آن نونتاكيد ثقيله است ، و تقدير آيه اين است كه : (بپرهيزيد از فتنه اى كه قسم مى خورمكه خواهد رسيد به آن كسانى از شما كه ظلم كردند)، و كلمه (خاصه )حال از فتنه است ، و معنايش اين است كه (بپرهيزيد) از فتنه اى كه رسيدنش مختص بهآن كسانى از شما است كه ظلم كردند) و خطاب آيه به عموم مردمى است كه ايمان آوردهبودند.