قدیری محمدحسن

معنی کلمه قدیری محمدحسن در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «آیةالله محمدحسن قدیری»(ره) از شاگردان برجسته و از نزدیکان حضرت امام خمینی(ره) بودند که عمر شریف خویش را در راه خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی گذراندند.
وی در سوم خرداد 1317ش در خانواده ای روحانی در اصفهان چشم به جهان می گشایند وتا سن هفت سالگی در شهر اصفهان سکونت داشته و پس از آن به همراه خانواده به قم و پس از مدت کوتاهی به نجف اشرف نقل مکان می نمایند و در مکتب خانه مشغول تحصیل می شوند و تا حد قرائت قرآن و نهج البلاغه را در مکتب خانه فرامی گیرند.
حدود ده سالگی با مرحوم پدرشان آیةالله علی قدیری(ره) به قم مراجعت نموده و در این شهر نیز به تحصیلات ابتدائی در مکتب و مدرسه پرداخته و پس از یکسال به اصفهان باز می گردند.
با استعداد فراوان و هوش سرشار خویش در اصفهان تحصیلات جدید را تا حد دیپلم ریاضی ادامه داده و در کنار آن دروس حوزوی را نیز نزد پدر و شاگردان ایشان می آموزند، به طوری که وقتی به حد دیپلم ریاضی می رسند در کنار آن مغنی و حاشیه را به اتمام می رسانند.
سیوطی و مغنی را نزد بعضی فضلای اصفهان و حاشیه و پس از آن معالم را نزد پدر بزرگوار و مختصر و قسمتی از مطول را خدمت بعضی فضلاء فرا می گیرند.

جملاتی از کاربرد کلمه قدیری محمدحسن

محمدحسن قدیری ابیانه سفیر ایران در مکزیک در سال ۱۳۸۶ خورشیدی اعلام کرد: حجم روابط دو کشور ایران و مکزیک را محدود و بالغ بر ۳۰ میلیون دلار بیان کرد و گفت: بیش از ۲۲ میلیون دلار واردات و بیش از هفت میلیون دلار صادرات داریم که نسبت به وضعیت اقتصادی دو کشور بسیار ناچیز محسوب می‌شود.
از میان افرادی که در لیست سخنرانان و شرکت کنندگان این همایش بودند محمدحسن قدیری‌ابیانه طی اعلانی در سایت شخصی خود حضورش را در این همایش تکذیب کرد
محمدحسن قدیری در ۲۵ مهر سال ۱۳۸۷ در قم درگذشت و پیکرش پس از تشییع در مسجد طباطبائی آرامگاه فاطمه معصومه به خاک سپرده شد.
محمدحسن قدیری (زاده ۱۳۱۷ در اصفهان- درگذشته ۱۳۸۷ در قم)، از علما و از شاگردان روح‌الله خمینی بود. او از مدرسین حوزه علمیه نجف و قم وعضو دفتر استفتائات روح‌الله خمینی و سیدعلی خامنه‌ای وعضو فقهای شورای نگهبان بود.
در روایت رسمی رسانه‌های ایران، از مرتضی سرمدی به عنوان نخستین سخنگوی وزارت امور خارجه نام برده شده و به گفتهٔ ایران‌وایر، دوران پیش از آن حذف شده‌است. سرمدی در شهریور ۱۳۶۸، معاون ارتباطات وزیر امور خارجه شد و با حفظ سمت، حکم سخنگویی نیز دریافت کرد. اگرچه مرتضی سرمدی مصاحبه‌هایی به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه موجود است با این حال، فعالیت جدی و مستمر سخنگویی نداشت. وزارت امور خارجه برای طرح کردن موضوعات مختلف، از سردبیران رسانه‌ها به‌طور موردی برای همکاری دعوت می‌کرد و معمولاً بیانیه‌های وزارت‌خانه «به‌نقل از یک سخنگو» منتشر می‌شدند.: ۲۲۷  محمدحسن قدیری ابیانه مدیرکل اطلاعات و مطبوعات در اواخر دههٔ ۱۳۶۰ بود که برخلاف پیشینیان خود، فعالیت رسانه‌ای به عنوان سخنگو نداشت. او سفیر ایران در استرالیا شد و جای خود را به ناصر نوبری سفیر سابق ایران در شوروی داد. قدیری ابیانه در سال‌های بعد، دوباره به فعالیت‌های رسانه‌ای بازگشت و معاون سخنگوی دولت شد.