قبر سید ابواحمد موسوی

معنی کلمه قبر سید ابواحمد موسوی در دانشنامه اسلامی

[ویکی حج] قبر سید ابواحمد موسوی، از نوادگان امام موسی کاظم(ع) است که پدر سیدرضی و سیدمرتضی، در کشور عراق، در شهر کربلا در حرم امام حسین(ع) و در سردابی در انتهای رواق ابراهیم مجاب، قرار داشته که امروزه از بین رفته است.
ایشان بعد از فوت، در بغداد به خاک سپرده شد و سپس بدنش را به حرم امام حسین(ع)، منتقل کردند.
ابواحمد حسین بن موسی بن محمد بن موسی بن ابراهیم مرتضی بن امام موسی کاظم(ع)، پدر سیدرضی و سیدمرتضی بوده است. او در سال 304 ه. ق به دنیا آمد و به «طاهر ذوالمناقب» ملقب گشت. او نزد خلفای‏ بنی ‏عباس و امرای آل بویه، منزلت بالایی داشت و از سوی آنان، پنج بار به عنوان نقیب سادات، تعیین شد.

جملاتی از کاربرد کلمه قبر سید ابواحمد موسوی

از سوی دیگر، مستوفی‌بافقی در روایت خود، به کرامات سید گل سرخ در جریان حمله ازبکان اشاره کرده و به اشتباه زمان این واقعه را به دوران شاه اسماعیل صفوی نسبت داده است. با این حال، پژوهش‌های تاریخی نشان می‌دهد که حمله ازبکان به یزد در زمان پادشاهی شاه تهماسب اول روی داده است . با توجه به تاریخ وفات سید گل زرد (۸۵۶ ه.ق) و نیز تاریخ احتمالی سنگ قبر سید معزالدین که به قرن نهم هجری تعلق دارد، می‌توان نتیجه گرفت که این دو شخصیت حداقل یک قرن با پیرعلم که در دوره صفوی می‌زیسته، فاصله زمانی داشته‌اند. بنابراین، ارتباط نسبی میان این افراد با پیرعلم، با توجه به شواهد موجود، قابل اثبات نیست.