فیومی محمد ابراهیم

معنی کلمه فیومی محمد ابراهیم در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] محمد ابراهیم فیومی، از اساتید دانشگاه‎های مصر می‎باشد که در سال 1968م، مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه الازهر مصر گرفته است. کتاب «تاریخ الفرق الإسلامیة السیاسی و الدینی»، مهم‎ترین اثر وی می‎باشد که موسوعه‎ای ارزشمند در تاریخ فرق اسلامی است.
محمد ابراهیم فیومی، در سال 1938م، در قریه «اولیله» مرکز «میت غمر»، از قریه‎های مصر، به دنیا آمد. وی در سال 1951م، به شهر زقازیق (از شهرهای مصر) رفته و به کسب علم و دانش پرداخت و در سال 1956م، مدرک لیسانس خود را از دانشگاه «الازهر» مصر گرفت و تحصیلات عالیه خود را در رشته فلسفه اسلامی ادامه داده و در سال 1968م، موفق به کسب مدرک فوق لیسانس گردید.
وی دارای تألیفات بسیاری در علوم و فلسفه اسلامی می‎باشد که از جمله مهم‎ترین آنها عبارتند از:
محمد رسول الله صلی الله علیه وآله و عالمیة الدعوة الإسلامیة
تاریخ الفلسفة الإسلامیة فی المغرب و الأندلس
التعریف بکتاب العقائد العضدیة و شراحه

جملاتی از کاربرد کلمه فیومی محمد ابراهیم

حبیب‌الله فضائلی (۱۳۰۱ سمیرم - ۱۳۷۶ اصفهان) فرزند محمد ابراهیم، خوشنویس، محقق و مؤلف معاصر بود.
بنگاه مستقل خیریه آبلوله بیرجند، اولین سازمان آبرسانی در ایران است که در سال ۱۳۰۲ خورشیدی به منظور تأمین آب قابل شرب مردم شهر بیرجند، توسط ۳۰ تن از خیرین این شهر و با کمک محمد ابراهیم خان علم (شوکت الملک دوم) تأسیس گردید. فعالیت این سازمان خیریه باعث گردید تا شهر بیرجند به عنوان اولین شهر در ایران از لوله کشی آب شهری برخوردار گردد.
محمد ابراهیم جناتی، همچنین عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران می‌باشد.
به اساس معلومات انجنیر محمد ابراهیم عادل وزیر اسبق وزارت معادن و پترولیم، مردم منطقه در حدود ۲۰۰۰ سال قبل از معدن مس بلخاب ولایت سرپل استفاده کرده‌اند. این معدن توسط زمین شناسان آمریکایی نیز تشخیص شده و از آن به حیث معدن بزرگ مس در جهان نام برده‌اند.
سید محمود خان گاهی در کوچه و بازار بیک طالب درویشی بر می‌خورد در همان مکان دستور می‌داد تیمم کند و سپس باو تلقین ذکر می‌کرد سید محمود خان مرحوم محمد ابراهیم نمازی (نیازعلی) که از طرف صفی بمقام ارشاد رسیده بود بجانشینی خود انتخاب کرد.
مردم منطقه بیشتر به کشاورزی، دامداری، قالی بافی، گلیم بافی و توبافی (پارچه بافی سنتی) اشتغال داشته و از زعفران، زرشک، عناب، توت، گردو و زردآلو، می‌توان به عنوان محصولات عمده کشاورزی خراشاد نام برد. شیخ محمد ابراهیم قدسی در وصف توت خراشاد می‌گوید:….
از نگاه عبدالرحیم ابن محمد ابراهیم ضرابی قریه سار در دوره قاجار ۹۶ خانه و ۳۰۹ نفر نفوس داشته و یک باب حمام و یک باب مسجد نیز داشته‌است