فضیلت تعویذ به قران

معنی کلمه فضیلت تعویذ به قران در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] فضیلت تعویذ به قرآن. فضیلت حرز و پناهگاه قراردادن قرآن را فضیلت تعویذ به قرآن گویند.
« تعویذ » به معنای پناه دادن و دعای حفظ برای کسی کردن و حرز آویختن است. مردم در دوران جاهلیت به اموری مثل جن و نوشتن کلماتی که شخص معنای آن را نمی داند و آویختن اشیایی تعویذ می کردند که می پنداشتند رفع شر می کند. آیه ۶ سوره جن از تعویذ بعضی از مردمان به جنیان سخن می گوید. اسلام بر آن خرافات خط بطلان کشید؛ اما بر اساس روایات ، اصل تعویذ نه تنها منع نشده، بلکه فضیلت نیز دارد.
تعویذ در قرآن و احادیث
در احادیث و تفاسیر آمده است جبرئیل با دو سوره فلق و ناس ( معوذتین ) حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلّم را تعویذ کرد و پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم دو نوه گرانقدر خود، حسن علیه السّلام و حسین علیه السّلام را به این دو سوره بسیار تعویذ می کردند؛ تا آن جا که عبدالله بن مسعود و بعضی دیگر از صحابه می پنداشتند این دو سوره از قرآن نیست و تعویذ حسنین علیه السّلام است.
دیگر تعویذ های قرآنی
از دیگر تعویذ های قرآنی می توان به آیه « و ان یکاد » و « آیةالکرسی » اشاره کرد که برای رفع چشم زخم یا محفوظ بودن از بلاها، به صورت کتبی و شفاهی تعویذ می کنند. از همه مهم تر و رایج تر، تمام قرآن است که با خط بسیار ریز نوشته شده و کودکان را به آن تعویذ می کنند.

جملاتی از کاربرد کلمه فضیلت تعویذ به قران

تعویذ یا حرز یا بلاگردان به دعایی گفته می‌شود که به گردن آویخته یا به جیب می‌اندازند. در بعضی موارد همانند «حرز امام جواد» تعویذ به بازوی راست، بسته می‌شود.
عفریت زند پنجه ز حشمت به سلیمان بندد اگر از نامه تعویذ به بازو