فضاله بن ایوب

معنی کلمه فضاله بن ایوب در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] فضالة بن ایوب. فَضّالَة بن ایوب اَزدی اهوازی از اصحاب امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) و از راویان مورد وثوق شیعه. گروهی از عالمان رجالی وی را از اصحاب اجماع دانسته و از سرسلسله فقیهان به شمار آورده اند. دو کتاب به نام کتاب الصلاة و کتاب النوادر از آثار اوست.
فضالة بن ایوب ازدی اهوازی از قبیله ازد، یکی از قبیله های اصالتا یمنی است. از تاریخ قطعی و دقیق ولادتش اطلاعی در دست نیست اما با توجه به برخی قرائن می توان آن را در اواسط سده دوم تخمین زد.
[ویکی شیعه] فَضّالَة بن ایوب اَزدی اهوازی از اصحاب امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) و از راویان موثق شیعه. گروهی از رجالیان شیعه وی را از اصحاب اجماع دانسته و از سرسلسله فقیهان به شمار آورده اند. دو کتاب به نام کتاب الصلاة و کتاب النوادر از آثار اوست.
فضالة بن ایوب ازدی اهوازی از قبیله ازد، یکی از قبیله های اصالتا یمنی است. از تاریخ قطعی و دقیق ولادتش اطلاعی در دست نیست اما با توجه به برخی قرائن می توان ولادت او را در اواسط سده دوم تخمین زد.
چون نژادش از قبیله ازد است، به «ازدی» و چون زادگاهش شهر کوفه بود، به «کوفی» و به سبب آن که در آخر عمر در اهواز زندگی می کرد، به «اهوازی» مشهور است.

جملاتی از کاربرد کلمه فضاله بن ایوب

و نيز مى گويد: احمد از فضاله بن عبيد از رسول خدا (صلى الله عليه و آله ) روايتكرده كه فرمود: بنده از عذاب خدا ايمن است تا وقتى كه استغفار كند.

659- رسول خدا گفته ... از فضاله بن ابى فضاله روايت است (ابوفضاله پدر فضاله ازاهل بدر بود و در ركاب اميرالمؤ منين (عليه السلام ) در جنگ صفين شهيد شد) كه روزىاميرالمؤ منين (عليه السلام ) در كوفه مريض شد و من با پدرم به عيادت آن حضرت رفتيم پدرم به آن حضرت گفت : يا على (عليه السلام ) علت توقف شما در كوفه دربين اعراب جهينه چيست ؟ به سوى مدينه برويد كه اگراجل شما فرا رسد اصحاب شما متصدى و مباشر تكفين وتغسيل تو گردند و بر تو نماز بخوانند حضرت فرمود:رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم با من عهد و ميثاق بسته كه از دنيا نروم مگر اينكه اينجا از خون خضاب گردد(يعنى محاسنش از خون سرش )(781)

و نيز در كافى به سند خود از فضاله بن ايوبنقل كرده كه در تفسير آيه (خذوا زينتكم عندكل مسجد) فرموده است : در عيد و جمعه .

از فضاله بن ابى فضاله روايت است (ابوفضاله پدر فضاله ازاهل بدر بود و در ركاب اميرالمؤ منين (عليه السلام ) در جنگ صفين شهيد شد) كه روزىاميرالمؤ منين (عليه السلام ) در كوفه مريض شد و من با پدرم به عيادت آن حضرت رفتيم پدرم به آن حضرت گفت : يا على (عليه السلام ) علت توقف شما در كوفه دربين اعراب جهينه چيست ؟ به سوى مدينه برويد كه اگراجل شما فرا رسد اصحاب شما متصدى و مباشر تكفين وتغسيل تو گردند و بر تو نماز بخوانند حضرت فرمود:رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم با من عهد و ميثاق بسته كه از دنيا نروم مگر اينكه اينجا از خون خضاب گردد(يعنى محاسنش از خون سرش )(781)