فاضلاب رو
جملاتی از کاربرد کلمه فاضلاب رو
به منظور بهینهسازی فرآوری بیهوازی فاضلاب، مقادیر pH باید بین ۶٫۵ تا ۷٫۵ باشد، به جای مقادیر pH=۴ که به شدت اسیدی است. این امر با افزودن هیدروکسید کلسیم (Ca(OH)2) به فاضلاب به دست میآید. این منجر به حلالیت مجدد پکتینها میشود و COD را از میانگین ۳٫۷ گرم در لیتر به میانگین ۱۲٫۷ گرم در لیتر افزایش میدهد.
سرویسهای عمومی (بهداشتی) نیز به دو فضا تقسیم شدهاند. یکی فضای حوضخانه که حوض آبی در وسط آن قرار گرفته و ارتفاع آن در حدود ۴۰ سانتیمتر است. در قسمت غربی این فضا، سکویی به ارتفاع یک متر قرار دارد که با چند پله به بام میرسد. در این فضا، دو چاه فاضلاب و آب تعبیه شده که چاه آب، تأمینکننده آب سرد حمام نیز بودهاست. فضای دیگر که توالتها هستند، ۶ چشمه بوده و بهواسطه یک دیوار از حمام جدا شدهاست.
تصفیهخانه فاضلاب شهری کازرون با ظرفیت کنونی تصفیه ۱۷۱۰۰ مترمکعب آب در شبانهروز در جنوب شهر کازرون واقع شده است. عملیات توسعه شبکه فاضلاب شهری کازرون نیز هماکنون در حال انجام است.
در مورد اینکه بوی نامطلوب تولید شده در دریاچه سد بعد از آبگیری چقدر خواهد بود اظهارات متضادی بیان شده است. برخی کارشناسان سد میگوید با تکمیل برخی اقدامات جهت محدود کردن ورود فاضلاب و پساب به رودخانه ژاوه، میتوان آبگیری را انجام داد و تکمیل حذف منابع آلاینده به صورت کامل میتواند به موازات بهرهبرداری از سد محقق گردد و در نتیجه بوی نامطبوع تولید شده منقطه محدودی را در برخواهد گرفت و محدود به مناطقی خواهد بود که عمق آب بالای ۲۰ متر است و غلظت مواد آلاینده در لایههای بالایی مخزن سد مانند سدهای پایین دست خواهد بود. بر همین اساس اداره کل محیط زیست کردستان در سال ۱۳۹۹ عدم مخالفت خود با آبگیری این سد را اعلام کرد. برخی دیگر هم میگوید با آبگیری این سد در فصل تابستان چنان بوی نامطبوع شدیدی در کل منطقه تولید خواهد شد که در نتیجه آن باید روستاهای منطقه تخلیه شوند، پس آبگیری قبل از رفع کامل آلایندهها فاجعه خواهد آفرید.
این فاضلابها از مراکز صنعتی مانند کارخانهها یا کارگاهها حاصل میشوند. این فاضلابها بسته به نوع بخش صنعتی ممکن است شامل مواد خطرناک مانند سرب، جیوه، مواد اسیدی و…. باشند. این فاضلابها هرگز نباید با فاضلابهای شهری ترکیب شوند. عموماً تصفیهٔ این فاضلابها به تخصص و هزینهٔ بالا نیازمند است.
رستورانها، باشگاهها و هتلهای متعددی در این مکانها برای خدمت به ساحل روندگان افتتاح شدهاست. این سواحل در خود لیما برای شنا مناسب نیستند زیرا فاضلاب شهری به درون اقیانوس تخلیه میشود.
در مورد فاضلاب، تصفیه خانههای موجود ظرفیت تصفیه کل فاضلاب تولیدی را ندارند و باعث آلودگی شدید آب میشوند.
وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب گیلان به عنوان متولی اصلی و قانونی جمعآوری و تصفیه فاضلاب علیرغم دریافت وجه در قبوض ماهانه بابت فاضلاب تنها فاضلاب شهرها به رودخانهها، دریای کاسپین و تالاب انزلی هدایت میکنند. آلودگی این رودخانههای رشت یکی از عوامل اصلی کسب رتبه نخست ابتلا به سرطان استان گیلان در ایران است.
یکی از نقاط ورود فاضلاب به قرهسو از طریق رود چمبشیر بوده که با انجام این طرح فاضلاب به آن رود نیز وارد نمیشود.
این دریاچه در فصلهای پرآب به رنگ آبی است. از شروع بهار با گرمتر شدن آب و افزایش تابش نور، رشد جلبکها زیاد میشود. مواد مغذی وارد شده از فاضلاب شهری و کشاورزی به رشد و تکثیر هرچهبیشتر آنها و باکتریهای شورپسند (هالوفیل) کمک میکند. با افزایش دما و تبخیر در تابستان شوری دریاچه نیز افزایش مییابد. زندگی و رشد جلبک دونالیلا سالینا و باکتریهای شورپسند در این شرایط تغییر میکند، و آنها برای محافظت از خود در برابر تابش بسیار زیاد مادهای سرخرنگ به نام آستاکسانتین (نوعی بتاکاروتن) تولید میکنند، که موجب دگرگونشدن رنگ آب دریاچه به صورتی میشود.