غنی سازی ایزوتوپی
جملاتی از کاربرد کلمه غنی سازی ایزوتوپی
تری اورانیوم اکتوکسید به اورانیوم هگزا فلورید با هدف غنی سازی اورانیوم تبدیل می شود.
گردش سریع سیلندر، نیروی گریز از مرکز بسیار قوی تولید میکند و طی آن مولکولهای سنگینتر (آنهایی که شامل ایزوتوپ اورانیوم ۲۳۸ هستند) از مرکز محور گردش دورتر میگردند و برعکس آنها که مولکولهای سبکتری دارند (حاوی ایزوتوپ (اورانیوم ۲۳۵) بیشتر حول محور سانتریفیوژ قرار میگیرند. در غنی سازی اورانیوم با روش سانتریفوژ گازی، از تعداد زیادی سیلندر دوار که به صورت موازی و سری کنارهم قرار داده شدهاند استفاده میشود.
الی و ماریون ویزل هر دو با مراکز همکاری میکردند و اغلب به منظور تشویق کودکان به مسافرت میرفتند. کار آنها از چشمها پنهان نماند. مسئولان مدارس و دولت اسرائیل تحت تأثیر اقدامات مثبت و چشمگیر ویزل قرار گرفتند و با مطالعه برنامههای غنی سازی بیت سیپورا برای کودکان یهودی اتیوپیایی را دیدند و به اظهار نظر در مورد آن پرداختند.
قسمتی از هنر قالیبافی توسط نقاشان حرفهای تداوم و رشد مییابد. قالیهایی که بر پایهٔ زینت آلات و چاشنیهای ایجاد شده از سوی آنها بافته میشوند، در غنی سازی ترکیبهای سنتی از اهمیت بسزایی برخوردار میباشند.
گزارش فوریه ۲۰۱۳ واریک در خصوص تلاش ایران برای تولید آهنرباهای گرد سرامیکی و ادعای گزارش واریک در مورد کاربرد این آهنرباها برای استفاده در غنی سازی سوخت هسته ای، مورد انتقاد دانشمندان قرار گرفته است.
اصطلاح اقتصاد مقاومتی نخستین بار، توسط سید علی خامنهای در شهریور ۱۳۸۹ (ریاست جمهوری محمود احمدینژاد) به کار برده شد. خامنهای «اقتصاد مقاومتی» را روشی برای مقابله با تحریمهای اقتصادی بینالمللی علیه ایران میداند. او در حالی اصطلاح «اقتصاد مقاومتی» را استفاده کرد که شورای امنیت سازمان ملل متحد در چهار قطعنامه از شش قطعنامهای که در مورد برنامه اتمی ایران صادر کرده بود، تحریمهایی را علیه ایران در نظر گرفته بود. همچنین اتحادیه اروپا و دولتهای آمریکا، کانادا، استرالیا، ژاپن و کره جنوبی نیز تحریمهایی یک جانبه علیه ایران اعمال کردهاند تا این کشور را به توقف غنی سازی اورانیوم و تبعیت از قطعنامههای شورای امنیت وادار کنند. اقتصاد ایران در اثر این تحریمهای بینالمللی و سیاستهای دولت محمود احمدینژاد، به شدت تحت فشار بوده و وضعیتی بحرانی پیدا کرده بود.
در ژانویه ۲۰۱۳ شایعاتی مبنی بر انفجار تأسیسات هستهای فردو، یک کارخانه غنی سازی سوخت هسته ای منتشر شد. آژانس بینالمللی انرژی هسته ای به این نتیجه رسید که چنین حادثه ای رخ نداده است.
رسانههای دولتی ایران گزارش دادند که در ۲۴ اوت ۲۰۱۴، سپاه پاسداران یک پهپاد اسرائیلی را در نزدیکی کارخانه غنی سازی سوخت نطنز سرنگون کرده است. ارتش اسرائیل در مورد این گزارش توضیحی نداد.
بیا ای بی نظیر من که خوبان دو عالم را به حسن خود غنی سازی چو روی خود بیارایی
در ژوئن ۲۰۱۰ استاکسنت، یک کرم رایانهای پیشرفته کشف شد. اعتقاد رسانهها بر این است که این بدافزار توسط آمریکا و اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته ای ایران ساخته شده است. در یک مطالعه انجام شده توسط مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی تخمین زده شد که استاکس نت ممکن است به ۱۰۰۰ سانتریفوژ (۱۰٪ از کل نصب شده) در کارخانه غنی سازی نطنز آسیب رسانده باشد. گزارش شده است که سایر ویروسهای رایانه ای و بدافزارها از جمله Duqu و بدافزار شعله مربوط به استاکسنت بودهاند. ایران ادعا میکند که دشمنانش مرتباً «فروش تجهیزات معیوب» و «حملات ویروسهای رایانه ای» جهت خرابکاری در برنامه هسته ای ایران انجام میدهند.
صنایع این جمهوری بسمت استخراج و غنی سازی مواد خام سوق داده شدهاست. دارای منابع طبیعی ثروتمندی است. در سرزمین یاقوتستان بزرگترین معدن استخراج اورانیوم که ذخایر آن بعد از عملیات اکتشافی در حدود ۳۴۴ هزار تن تخمین زده شدهاست موجود میباشد.