عمرو بن جناده الانصاری

معنی کلمه عمرو بن جناده الانصاری در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] کلیدواژه: یاران امام حسین علیه السلام، شهدای کربلا، عمرو بن جناده انصاری، سر عمرو بن جناده
از شهدای نوجوان کربلا، که پدرش نیز در رکاب سیدالشهدا علیه السلام شهید شد. این جوان چون خواست به میدان رود، امام فرمود: پدر این جوان کشته شد، شاید مادرش راضی نباشد که به میدان رود. گفت: مادرم دستور داده که به میدان بروم و لباس جنگ بر من پوشانده است. او که 9 ساله یا 11 ساله بود، به میدان رفت و رجز خواند و جنگید تا کشته شد. سر او را به طرف سپاه امام حسین علیه السلام افکندند.
مادرش (بحریه بنت مسعود خزرجی) آن سر را برداشت و گفت: چه نیکو جهاد کردی، پسرم! ای شادی قلبم، ای نور چشمم! سپس سر را پرتاب کرد و با آن کسی را کشت، سپس چوبه خیمه را برداشت و حمله کرد که به وسیله آن بجنگد. امام حسین علیه السلام مانع شد و او را به خیمه زنان برگرداند. نام عمرو بن جناده در زیارت ناحیه مقدسه هم آمده است. در برخی منابع، عمر بن جناده ذکر شده است.

جملاتی از کاربرد کلمه عمرو بن جناده الانصاری

نظريه قديمى ديگر هست كه به موجب آن آدمى دستخوش كشمكشعقل و هوى است . على بن سهل اصفهانى - معاصر جنيد و عمرو بن عثمان مكى - مى گويدعقل و هوى باهم در كشمكش اند. توفيق (الهى ) ياورعقل است.

عدّه اى از ياران خاصّ على (ع )، در مقابل حيله معاويه خواهان ادامه جنگ بودند و از جمله آنهاعدى بن حاتم ، عمرو بن حمق و مالك بودند كه براى تشويق مردم به جنگ سخنرانى كردند.

عمرو بن حريث گفت : اى زن نه تو مرا مى شناسى و نه من تو را، شايد نه من تو را ونه تو مرا ديگر ببينيم .