عزیز الله حیدری

معنی کلمه عزیز الله حیدری در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عزیز الله حیدری در سال ۱۳۳۷ ش در شاهرود متولد شد. وی از محققین معاصر می باشد.
بعد از اخذ دیپلم در رشته ادبی در تهران، در کنکور شرکت نمودم و در رشته علوم تربیتی قبول شدم و تا دو سال در دانشکده علوم تربیتی پارس (در مجموعه دانشگاه علامه (ره) فعلی) تحصیل نمودم و با شناخت حوزه علمیه قم و درک ضرورت دروس حوزوی دانشگاه را ترک کردم اما مطالعات را در رشته علوم تربیتی و روان شناسی ادامه دادم. دروس مقدمات و سطح را در مدرسه رضویه و فیضیه و مسجد امام نزد اساتید محترم آقایان حبیبی، مولوی نیا، اشتهاردی، سلطان محمدی، گیلانی، دکتر ضیایی، مدرس افغانی، کوه کمره ای، مرحوم آیت الله ستوده، گنجی، مرحوم استاد علی صفایی حائری و درس خارج را نزد آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی، مازندرانی و تفسیر را نزد آیت الله جوادی آملی گذرانده ام. کارهای تحقیقی و نوشتن کتاب و پاسخ به پرسشهای کتبی و شفاهی در موسسه در راه حق و ارائه مقالات به مجلات و همکاری با مرکز فرهنگی وابسته به نهاد رهبری در دانشگاهها، تدریس در دانشگاه (دروس عمومی) و تبلیغات در مناسبت های مرسوم، عمده اشتغالات اینجانب است. عمده مطالعاتم در تفسیر، حدیث، ابعاد اخلاقی اجتماعی مکتب اصیل اسلام و تشیع و استخراج روشهای کاربردی در معارف و سازندگی اخلاقی می باشد.
آثار
۱- امام مهدی (ع)، تجسم امید و نجات. ۲- انتظار و انسان معاصر. ۳- ای جوانی من. ۴- تو بزرگ شدی/ (کتاب کودک). ۵- طلبگی، راه باشکوه. ۶- مبانی اخلاق. ۷- مشهور آسمان. و بیش از ده مقاله و جزوه در موضوعات مختلف دینی.
منابع مقاله
پایگاه اندیشوران خودنوشت مولف.

جملاتی از کاربرد کلمه عزیز الله حیدری

زبان نورستانی از زمان باختر، از دوران پکتها آغاز می‌شود. نورستانی‌ها (فرزندان) الینایاها اند که از همسایگان ده قبیله پکتها می‌باشد؛ که از همان زمان تا حالا با این زبان سخن می‌گویند." زبان نورستانی تا نیم قرن پیش حاوی الفبا و متون نوشتاری نبود. عزیز الله شلماچ می‌گوید نخستین بار در زمان محمد ظاهر شاه خط نورستانی ساخته شد. "و بعد از کودتای ثور برنامه‌های رادیویی و مسایل طبع و نشر مطرح شد. در کل الفبای نورستانی نسبت به پشتو، پنج حرف بیشتر دارد که مختص به زبان نورستانی است."