عبدالرحمان ابن صائغ

معنی کلمه عبدالرحمان ابن صائغ در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اِبْن ِ صائِغ ، عبدالرحمان بن یوسف ملقب به زین الدین ، خطاط سده های ۸ و ۹ق /۱۴ و ۱۵م در مصر می باشد.
وی که به سبب پیشه زرگری پدرش ابن صائغ نامیده شده است ، پیش از ۷۷۰ق /۱۳۶۹م در قاهره به دنیا آمد و در همان شهر پرورش یافت . خط منسوب را از استادش نوروَسیمی آموخت و ملازم وی بود تا آنکه در کتابت قلم نسخ از او پیشی گرفت .
شیوه ابن صائغ در خطاطی
ابن صائغ در آغاز از شیوه ابن عفیف پیروی می کرد و در این سبک از ابوعلی زفتاوی بهره می گرفت ، اما سرانحام خود شیوه ای تازه برگزید که بین روش کتابت ابن عفیف و شهاب الدین غازی بود.
تعلیم خط
ابن صائغ مکتب هایی در بعضی از مدارس قاهره ایجاد کرد و به تعلیم خط پرداخت و مردم گروه گروه از آموزش او بهره گرفتند. رسم «شهادة» یا «اجازه » را که نشان به کمال رسیدن خطاطان و مجوز آنان در تعلیم دادن و دیگران و نوشتن نام خویش بر قطعه است ، او در مصر پدید آورد.
ویژگی ها
...

جملاتی از کاربرد کلمه عبدالرحمان ابن صائغ

پرسيدند: درباره عبدالرحمان ابن عوف چه مى گويى ؟ جواب داد: او، همين اندازه كهبتواند به خانواده اش برسد كافى است ! (291)
توانکو عبدالرحمان ابن المرحوم توانکو محمد (به جاوی: توانكو عبدالرحمن ابن المرحوم توانكو محمد) (زاده ۲۴ اوت ۱۸۹۵ – درگذشته ۱ آوریل ۱۹۶۰) اولین یانگ دی پرتوان آگونگ فدراسیون مالایا، هشتمین یانگ دی‌پرتوان بسار سری منانتی و دومین یانگ دی‌پرتوان بسار نگاری سمبیلان مدرن بود.
بعد از اين كه معاويه به خلافت رسيد، عبدالرحمان ابن زياد را والى خراسان نمود كهدرباره او نوشته اند: معاويه او را به عنوان والى خراسان فرستاد، اما رسما براى اوعهد ولايت را ننوشت و بعد از مدتى او را بركنار كرد. عبدالرحمان بامال زيادى برگشت و نقل شده است كه مى گفت آنقدرمال آورده ام كه اگر روزى هزار درهم خرج كنم تا صدسال مرا كفايت مى كند امّا تمام اين مال از دست رفت تا اين كه زمان حجاج او را سوار برالاغى ديدند.
212- متولى ، ابو سعيد عبدالرحمان ابن ابى محمد، مامون بن على متولى ، اصولى وفقيه شافعى مذهب نيشابورى بور. او عهده دار تدريس در مدرسه نظاميه بغداد بوده است. متولى در 874 ق درگذشت . ر.ك : الكنى والالقاب ، ج 3، ص 119؛ احياء ابو حامدغزالى ، ج 3، ص 125.