عباس کوه

معنی کلمه عباس کوه در لغت نامه دهخدا

عباس کوه. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است از دهستان ماسوله بخش مرکزی شهرستان فومن واقع در 18هزارگزی باختر فومن. ناحیه ای است کوهستانی ، هوای آن معتدل و مرطوب است و 300 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه عباس کوه تأمین میشود. محصولات آن برنج ، پشم ، لبنیات ، عسل و ابریشم است. اهالی به کشاورزی و گله داری اشتغال دارند. راه مالرو دارد. در تابستان عموماً به ییلاقات لشکرگاه وگردسایه میروند. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2 ).

معنی کلمه عباس کوه در فرهنگ فارسی

دهیست از دهستان ماسوله بخش مرکزی شهرستان فومن واقع در ۱۸ هزار گزی باختر فومن ناحیه ایست کوهستانی هوای آن معتدل و مرطوب است آب آن از چشمه عباس کوه تامین میشود

جملاتی از کاربرد کلمه عباس کوه

در شمال غربی گلوگاه تپه تاریخی گراودین، وجود جر یا خندق کلباد در شرق گلوگاه به فاصله تقریبی ۲ کیلومتر اهمیت این محل را ثابت می‌کند و در جنوب آن بقایای جاده شاه عباسی قرار گرفته‌است که از مسیر جنگلهای سرسبز، چشمه‌ها، آبشارها و آبهای معدنی قابل توجه و دیدنی به کوه‌های شرشری محدود می‌شود و از نظر تاریخی و باستان‌شناسی اهمیتی ویژه دارد.
شهر ایلام در میان چندین کوه که دور تا دور شهر کشیده شده‌اند قرار دارد که آب و هوای معتدل تری نسبت به دیگر نقاط استان دارد. از آنجایی که تپه زیبا و طبیعی خرگوشان (چَقا که رگویه) و قبر صی می (مهدی پدر هارون الرشید) یکی از خلفای عباسی و دره زیبای ارغوان در میان این کوه‌ها قرار داشت، غلامرضا خان والی در زمان قاجار بر آن شد تا قلعه والی را در میان آن کوه‌ها بنا کند.
فذلک قوله عزّ و جلّ: وَ تِلْکَ الْأَیَّامُ نُداوِلُها بَیْنَ النَّاسِ. ابن عباس گفت: روز احد، ابو سفیان بر سر کوه شد، ساعتی بایستاد و آن گه گفت: این ابن کبشة؟
برش الگوی سازند رازک در پهلوی شمالی کوه جهرم، به ضخامت ۷۴۴ متر، شامل مارن‌های سُرخ رنگ، سبز تا خاکستری سیلتی با هوازدگی کم، همراه با مقداری آهک سیلتی است که به طور هم‌شیب در روی سازند آهکی آسماری و در زیر بخش آهکی گوری از سازند میشان قرار دارد، ولی، مرز بالا و پایین آن در همه جا یکسان نیست. برای نمونه در لرستان، سازند رازک در زیر سازند آغاجاری است یا در شمال بندر عباس این سازند روی مجموعه نمکی هرمز و در زیر آهک گوری قرار دارد. ضخامت سازند رازک نیز متغیر است، به گونه‌ای که ضخامت آن گاهی کمتر از ۵۰ متر و گاهی تا بیش از ۱۳۰۰ متر است.