عاصم بن ثابت اوسی انصاری

معنی کلمه عاصم بن ثابت اوسی انصاری در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عاصم بن ثابت اوسی انصاری، صحابی پیامبر اسلام و از نخستین مسلمانان بود. عمر بن خطاب با خواهر وی ازدواج نمود و سرانجام وی در واقعه رجیع به شهادت رسید.
ابوسلیمان، عاصم بن ثابت بن ابی الافلح، قیس بن عصمه اوسی انصاری، از نخستین مسلمانانِ صدر اسلام بود. عمر بن خطاب با جمیله، خواهر عاصم، ازدواج کرد و از او صاحب پسری شد که نامش را عاصم نهاد.
واقعه رجیع
هفت نفر از قبیله عضل و قاره، که از شاخه های قبیله بزرگ خزیمه اند، در حالی که ظاهراً اقرار به اسلام داشتند به حضور پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) آمدند و گفتند: گروهی از اصحاب خود را پیش ما بفرست تا قرآن و احکام اسلامی را به ما بیاموزند.
واقدی، محمد بن عمر، المغازی، ج۱، ص۳۵۴.
۱. ↑ واقدی، محمد بن عمر، المغازی، ج۱، ص۳۵۴.
...

جملاتی از کاربرد کلمه عاصم بن ثابت اوسی انصاری

مى گويند روزى دو نفر از قبيله (اوس ) و (خزرج ) به نام (ثعلبة بن غنم ) و(اسعد بن زراره ) در برابر يكديگر قرار گرفتند، و هر كدام افتخاراتى را كه بعداز اسلام نصيب قبيله او شده بود بر مى شمرد، (ثعلبه ) گفت : خزيمة بن ثابت(ذوالشهادتين ) و حنظله (غسيل الملائكه ) كه هر كدام از افتخارات مسلمانانند، از ما هستند، وهمچنين عاصم بن ثابت ، و سعد بن معاذ از ما مى باشند.
براساس روایات صحیح بخاری و طبقات الکبری ابن سعد، عقبه در میدان نبرد بدر کشته شد و به همراه سران قریش در چاله‌ای مدفون گردید. اگرچه براساس سیره ابن هشام عقبه به دستور محمد توسط عاصم بن ثابت بعد از اسارت کشته شد.
حدود يك ساعت بعد عاصم بن ثابت ، و طلحة بن ثابت هم به آن سه نفر ملحق گرديدند.