معنی کلمه ضرورت اعتقاد به خداوند در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] فلاسفه و دانشمندان برای ضرورت اعتقاد به خدا به سه انگیزه عقلی و عاطفی و فطری استدلال می کنند. کشش به سوی مذهب مخصوصاً شناخت خدا نیز یکی از این احساسات ذاتی و درونی است، بلکه از نیرومندترین انگیزه ها در اعماق سرشت و جان همه انسان ها است. به همین دلیل هیچ قوم و ملتی را نه در امروز و نه در گذشته تاریخ مشاهده نمی کنیم که نوعی از عقائد مذهبی بر فکر و روح آنها حکم فرما نباشد، و این نشانه اصالت این احساس عمیق است. فلاسفه سه انگیزه اساسی برای ضرورت اعتقاد به خدا ذکر کرده اند که به آنها اشاره می کنیم: ← انگیزه عقلی ۱. ↑ فصلت/سوره۴۱، آیه۵۲. پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «ضرورت اعتقاد به خداوند »، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۴/۸. ...
جملاتی از کاربرد کلمه ضرورت اعتقاد به خداوند
از آنجا که بنیادکودک از ابتدای فعالیت خود معتقد به عملکردی فراگیر، پیشرو، مدرن، پاسخگو و شفاف بودهاست، همواره در جهت توسعه فناوری اطلاعات کوشیدهاست. پس با اعتقاد به این رویکرد متناسب با نیاز، اهداف، چشمانداز و... نسبت به طراحی یک نرمافزار جامع تحت وب به نام وندا اقدامکرد و در سال 87 بهطور رسمی از این نرمافزار بهرهبرداری شد و از آن پس تمامی اطلاعات دانشآموزان، همیاران، همکاران، مالی و... بر روی این نرمافزار قرارگرفت و این نرمافزار توانست جامعه جهانی بنیادکودک را به یک دهکدهی اطلاعاتی و ارتباطی تبدیلکند.
وزارت علم، فناوری و فضا در اسرائیل مراکز تحقیقاتی موضوعی را تأمین مالی کرده و مسئول همکاری علمی بینالمللی است. برنامه زیرساختهای ملی این وزارت به هدف ایجاد جریان معرفتی حیاتی در حوزههای اولویت ملی و پرورش نسل جدیدی از دانشمندان میپردازد. سرمایهگذاری در این برنامه به صورت اصلی از طریق گرانتهای تحقیقاتی، بورسهای تحصیلی و مراکز دانش انجام میشود. بیش از ۸۰٪ از بودجه وزارت به تحقیقات در مؤسسات آموزش عالی و موسسات تحقیقاتی هدایت میشود و همچنین به بهبود زیرساختهای علمی از طریق ارتقای امکانات تحقیقاتی موجود و ایجاد امکانات جدید اختصاص داده میشود. در سال ۲۰۱۲، وزارت تصمیم گرفت به مدت سه سال، ۱۲۰ میلیون شقل (NIS) را در چهار حوزه اولویتی مشخص برای تحقیقات سرمایهگذاری کند: علوم مغز و اعصاب؛ محاسبات فوقالعاده و امنیت سایبری؛ اقیانوسشناسی؛ و سوختهای جایگزین حملونقل. یک کمیته تخصصی تحت نظارت رئیس دانشمند در وزارت علم، فناوری و فضا این چهار رشته گسترده را انتخاب کرد با اعتقاد به اینکه آنها احتمالاً بیشترین تأثیر عملی را بر زندگی اسرائیلی در آینده نزدیک خواهند داشت.
در سال ۱۹۵۰، هلن با یک واعظ عجیب و بسیار متعصب به نام روی لافرتی، که در یک خطبه عنکبوت های سمی را بر روی صورت خود میریزد تا ایمان خود را به خدا نشان دهد، ازدواج میکند و صاحب دختری به نام لنورا میشوند. روی نسبت به نیش عنکبوت واکنش نشان میدهد و بر چالش واقعیت او تاثیر میگذارد و روی با اعتقاد به اینکه توانایی زنده کردن مردگان را دارد، هلن را میکشد اما نمیتواند احیاگر او باشد. روی از ترس فرار میکند. در راه او با یک زوج قاتل سریالی، کارل و سندی همراه میشود. آیین این زوج، شامل جذب مردهایی با ساعتهای مچی و تشویق آنها به رابطه جنسی با سندی است. سپس کارل از آنها عکس میگیرد و آنها را به قتل میرساند. روی از رابطه جنسی با سندی امتناع میورزد و کارل با ضرب گلوله، او را به قتل میرساند.
1. اعتقاد به خداوندى كه دارنده ى همه ى كمالات است ؛ كمالاتى كه از جهت اطلاق ذاتى خود احتمال هر گونه شريك و همتا و ضد و ياور و امثال آن را نفى مى كند.
سرّ اين كه در آيه ، از نبوّت كه جزو اصول دين است سخنى به ميان نيامده ، اين است كه عملى صالح است كه مطابق وحى باشد و هماهنگى عمل با وحى فرع بر ايمان به اصل وحى و صاحب آن است . پس عمل صالح ، اعتقاد به وحى و رسالت را مى فهماند؛ چنان كه اعتقاد به مبداء اعتقاد به معاد را مى رساند.
مصريان قديم به موجودات غيبى بسيارى معتقد بودند و خدايانى با اسما و صفات مختلف داشتند. هنگامى كه فراوانى خدايان موجب زحمت شد، از شمار آنها كاستند و حتى در دوره كوتاهى تنها به خداى آفتاب معتقد شدند. در آن دورانها اعتقاد به الوهيت حيواناتى مانندشير، تمساح و برخى پرندگان و جوندگان و برخى حيوانات اهلى مانند قوچ رواج يافت . پرستش گربه نيز نزد آنان بسيار اهميت داشت . ايرانيان دوره هخامنشى در يكى ازجنگهاى خود با مصريان ، تصوير گربه را روى سپرهاى خود نقش كرده بودند؛ از اينرو، مصريان به احترام آن تصاوير از تيراندازى و شمشيرزنى خوددارى كردند و درنتيجه ، پيروزى نصيب ايرانيان شد.
و سخن كوتاه آنكه اعتقاد به معاد مستلزم تدين به دين ، و آن هم مستلزم پيروى احكام دين درزندگى است ، و مستلزم آن است كه در تمام احوال واعمال مراقب روز بعث و معاد باشند، لذا معاد را انكار كرده و اساس زندگى اجتماعى را برصرف زندگى دنيا قرار دادند، بدون اينكه نظرى به ماوراى آن داشته باشند.
سه برادر پس از مرگ مادرشان برای اولین بار یکدیگر را ملاقات میکنند. با اعتقاد به اینکه ثروت او را به ارث خواهند برد، به سرعت پولشان را را خرج میکنند. با این حال، زمانی که وراثت رخ نمیدهد، برادران نزدیکتر میشوند و سعی میکنند بفهمند چه کاری باید انجام دهند.
خامنهای از مخالفان دولت اسرائیل و صهیونیسم است. در آذر ۱۳۷۹، خامنهای اسرائیل را «یک غدۀ سرطانی» خواند که «باید از منطقه حذف شود.» در شهریور ۱۳۹۴، خامنهای در سخنانی دربارهٔ اسرائیل پس از توافق بر سر برنامه هستهای ایران، اظهار داشت: «اسرائیل ۲۵ سال دیگر را نخواهد دید». او گفته فراخوانی به حذف اسرائیل به معنای محو مردم یهودی نیست و ایران با آنان دشمنیای ندارد، و معتقد است مردم معتقد به همه ادیان باید بتوانند در آینده اسرائیل تصمیمگیری کنند. خامنهای اعتقاد به لزوم گسترش روابط دیپلماتیک با شرق و غرب به جز آمریکا و اسرائیل دارد و توجه به شرق و کشورهای همسایه را در اولویت میداند.
این مقاله در مورد دیدگاه سهخداباوری در مسیحیت است. برای اعتقاد به خدایان متعدد، به چندخداپرستی مراجعه کنید.